belépés∆

Bollywoodi blockbusterek az Örökmozgóban!

poszter

Évente általában egyetlen alkalom van, amikor kis hazánkban bollywoodi szuperprodukció megy szélesvásznon. Az Indiai Nagykövetség szervezésében minden évben az Indiai Köztársaság kikiáltásának ünnepére időzítve kerülnek ezek a filmek moziba, melyek kiválasztása a magyarországi indiai közösség szavazatai alapján történik. Idén az Om Shanti Om és a Chak De! India érkezik.
Így 2008. január 26-án és 27-én két hamisítatlan, friss (az OSO-t november 9-én mutatták be) 2007 végi bollywoodi blockbuster az Örökmozgóban (Budapest, Erzsébet krt. 38.)
A belépés ingyenes, ezért az érdeklődőknek tanácsos időben érkezni!
A filmeket angol felirattal, magyar hangalámondással vetítik.

A vetítésről még annyi elöljáróban, hogy tipikus indiai hangulatra készüljön a tapasztalatlan néző. Azaz az indiaiak járkálnak ki-be, együtt énekelnek a színészekkel, nevetgélnek, viccelődnek, bekiabálnak, de emellett roppant családias és barátságos a légkör. Állítólag olyankor, amikor a nagykövet úr is jelen van, akkor kissé csendesebb a fiatalság... :)

2007. január 26. szombat, 13:00
Om Shanti Om

"Néhány álomhoz.... egyetlen élet nem elég" - a szlogenből könnyen kitalálható, hogy a filmben szerepet kap a reinkarnáció. Ez a történet Om és Shanti története, mely 1977-ben kezdődik és 2007-ben ér véget, melyben a fiú a '70-es évek kezdő tehetsége, a lány pedig a '70-es évek legnagyobb szupersztárja. Om volt a lány legnagyobb rajongója - Shanti pedig az ő legnagyobb múzsája.

A produkció Bollywood legnagyobb sztárjait állította csatasorba, szám szerint 31-et(!) Az év szenzációja, megőrült érte a nép India határain belül és kívül egyaránt.
Tökéletes marketingstratégia, az indiai mozi hőskorára építve nosztalgikus érzések keltése a nézőkben, Shahrukh Khan varázsa (Don - The Chase Begins Again), Farah Khan (egyébként koreográfus, első rendezése) perfekcionizmusa, és végül a szépen csomagolt Deepika Padukone díva szerepben - mindez így együtt, ügyesen keverve adta a film hatalmas sikerét.

 

2007. január 27. vasárnap, 13:00
Chak De! India

Bollywoodi blockbusterek az Örökmozgóban!

(Minden tekintetben) Kispályás női gyephoki-csapat útja a vb-re...
Az edző szerepében újra Shahrukh Khan, a legnépszerűbb indiai színész, akit hazájában istenségnek kijáró, már-már a vallási fanatikusság határát súroló imádat övez.

 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Twins Mission (Seung chi sun tau) (2007)

Twins Mission (Seung chi sun tau) (2007)

Twins Mission (Seung chi sun tau) (2007)iMDBEz a film valahogy úgy készülhetett, hogy a népszerű cantopop duót, a Twins-t menedzselő Emperor Entertainment Group-nál valakinek kipattant a fejéből az ötlet, hogy ha már úgyis éppen most...

Nemuri Kyoshiro 12 - Castle Menagerie (Akujo-gari) (1969)

Nemuri Kyoshiro 12 - Castle Menagerie (Akujo-gari) (1969)

IMDb Főszereplők: RAIZO Ichikawa; KUBO Wakao; FUJIMURA Shiho Rendezte: IKEHIRO Kazuo (1969, 81 perc) Előbb-utóbb minden sorozat véget ér, a sportban és a filmvásznon egyaránt. A különc ronin kalandjainak búcsúepizódja méltónak bizonyult az addigra már híressé lett filmfolyamhoz. Ál-Nemuri követ...

Earth (1998)

Earth (1998)

IMDb  Az 1996-os Fire -t övező botrányok, fenyegetések nem tántorították el India egyik leghírhedtebb rendezőnőjét, Deepa Mehtát a további filmezéstől. Két évvel később, 1998-ban ismét kamera mögé állt, hogy tovább feszegessen olyan témákat, melyeket...

Bio Zombie (Sun faa sau si) (1998)

Bio Zombie (Sun faa sau si) (1998)

    Rendezte: Wilson YipEgy félresikerült vegyifegyver-eladás következményeként egy pláza teljes mértékben elzombisodik, és a néhány még embernek megmaradt túlélő igyekszik menteni magát, miközben hullanak, mint a legyek.Ezzel a filmmel nagyon belefutottam a jóba: borzalmas volt....