belépés∆

Bollywoodi blockbusterek az Örökmozgóban!

poszter

Évente általában egyetlen alkalom van, amikor kis hazánkban bollywoodi szuperprodukció megy szélesvásznon. Az Indiai Nagykövetség szervezésében minden évben az Indiai Köztársaság kikiáltásának ünnepére időzítve kerülnek ezek a filmek moziba, melyek kiválasztása a magyarországi indiai közösség szavazatai alapján történik. Idén az Om Shanti Om és a Chak De! India érkezik.
Így 2008. január 26-án és 27-én két hamisítatlan, friss (az OSO-t november 9-én mutatták be) 2007 végi bollywoodi blockbuster az Örökmozgóban (Budapest, Erzsébet krt. 38.)
A belépés ingyenes, ezért az érdeklődőknek tanácsos időben érkezni!
A filmeket angol felirattal, magyar hangalámondással vetítik.

A vetítésről még annyi elöljáróban, hogy tipikus indiai hangulatra készüljön a tapasztalatlan néző. Azaz az indiaiak járkálnak ki-be, együtt énekelnek a színészekkel, nevetgélnek, viccelődnek, bekiabálnak, de emellett roppant családias és barátságos a légkör. Állítólag olyankor, amikor a nagykövet úr is jelen van, akkor kissé csendesebb a fiatalság... :)

2007. január 26. szombat, 13:00
Om Shanti Om

"Néhány álomhoz.... egyetlen élet nem elég" - a szlogenből könnyen kitalálható, hogy a filmben szerepet kap a reinkarnáció. Ez a történet Om és Shanti története, mely 1977-ben kezdődik és 2007-ben ér véget, melyben a fiú a '70-es évek kezdő tehetsége, a lány pedig a '70-es évek legnagyobb szupersztárja. Om volt a lány legnagyobb rajongója - Shanti pedig az ő legnagyobb múzsája.

A produkció Bollywood legnagyobb sztárjait állította csatasorba, szám szerint 31-et(!) Az év szenzációja, megőrült érte a nép India határain belül és kívül egyaránt.
Tökéletes marketingstratégia, az indiai mozi hőskorára építve nosztalgikus érzések keltése a nézőkben, Shahrukh Khan varázsa (Don - The Chase Begins Again), Farah Khan (egyébként koreográfus, első rendezése) perfekcionizmusa, és végül a szépen csomagolt Deepika Padukone díva szerepben - mindez így együtt, ügyesen keverve adta a film hatalmas sikerét.

 

2007. január 27. vasárnap, 13:00
Chak De! India

Bollywoodi blockbusterek az Örökmozgóban!

(Minden tekintetben) Kispályás női gyephoki-csapat útja a vb-re...
Az edző szerepében újra Shahrukh Khan, a legnépszerűbb indiai színész, akit hazájában istenségnek kijáró, már-már a vallási fanatikusság határát súroló imádat övez.

 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Lucky Stars sorozat (1983-1989)

Lucky Stars sorozat (1983-1989)

A 80-as évek hajnalán kezdett megváltozni a hongkongi filmek irányvonala. Az addig óriási népszerűségnek örvendő kosztümös sztorik helyét szép lassan kezdték átvenni a modern korban játszódó történetek, amik ráadásul teljesen új hangulatot hoztak...

Hot War (Waan ying dak gung) (1998)

Hot War (Waan ying dak gung) (1998)

Aki járatos a hongkongi film világában, az egy idő után óhatatlanul is felfedezi, hogy bizony a sziget filmiparában is érvényesültek a különféle divatirányzatok. Elég csak a 80-as évek vége felé kitört ugráló vámpíros sztorik hullámára,...

Hitokiri (Tenchu) (1969)

Hitokiri (Tenchu) (1969)

  Az archívumok mélyéről újra előbukkant egy kincsnek joggal nevezhető ritkaság. Gosha sokáig "elveszettnek" tartott filmje a rendező életművében kiemelkedő helyet foglal el. A Goyokin belföldi és nemzetközi sikere után Gosha szabadkezet kapott egy neki tetsző téma...

Bombay Talkies (2013)

Bombay Talkies (2013)

  Ilyenkor, Oscar-jelölések idején nagyobb figyelmet fordítok a filmekre, mert izgat, hogy mit nem láttam, mit lenne jó pótolni. Ráadásul 100 éves lett az indiai filmgyártás! Így kettőzött figyelemmel fordultam tavalyi filmjeik felé.