belépés∆

Bollywoodi blockbusterek az Örökmozgóban!

poszter

Évente általában egyetlen alkalom van, amikor kis hazánkban bollywoodi szuperprodukció megy szélesvásznon. Az Indiai Nagykövetség szervezésében minden évben az Indiai Köztársaság kikiáltásának ünnepére időzítve kerülnek ezek a filmek moziba, melyek kiválasztása a magyarországi indiai közösség szavazatai alapján történik. Idén az Om Shanti Om és a Chak De! India érkezik.
Így 2008. január 26-án és 27-én két hamisítatlan, friss (az OSO-t november 9-én mutatták be) 2007 végi bollywoodi blockbuster az Örökmozgóban (Budapest, Erzsébet krt. 38.)
A belépés ingyenes, ezért az érdeklődőknek tanácsos időben érkezni!
A filmeket angol felirattal, magyar hangalámondással vetítik.

A vetítésről még annyi elöljáróban, hogy tipikus indiai hangulatra készüljön a tapasztalatlan néző. Azaz az indiaiak járkálnak ki-be, együtt énekelnek a színészekkel, nevetgélnek, viccelődnek, bekiabálnak, de emellett roppant családias és barátságos a légkör. Állítólag olyankor, amikor a nagykövet úr is jelen van, akkor kissé csendesebb a fiatalság... :)

2007. január 26. szombat, 13:00
Om Shanti Om

"Néhány álomhoz.... egyetlen élet nem elég" - a szlogenből könnyen kitalálható, hogy a filmben szerepet kap a reinkarnáció. Ez a történet Om és Shanti története, mely 1977-ben kezdődik és 2007-ben ér véget, melyben a fiú a '70-es évek kezdő tehetsége, a lány pedig a '70-es évek legnagyobb szupersztárja. Om volt a lány legnagyobb rajongója - Shanti pedig az ő legnagyobb múzsája.

A produkció Bollywood legnagyobb sztárjait állította csatasorba, szám szerint 31-et(!) Az év szenzációja, megőrült érte a nép India határain belül és kívül egyaránt.
Tökéletes marketingstratégia, az indiai mozi hőskorára építve nosztalgikus érzések keltése a nézőkben, Shahrukh Khan varázsa (Don - The Chase Begins Again), Farah Khan (egyébként koreográfus, első rendezése) perfekcionizmusa, és végül a szépen csomagolt Deepika Padukone díva szerepben - mindez így együtt, ügyesen keverve adta a film hatalmas sikerét.

 

2007. január 27. vasárnap, 13:00
Chak De! India

Bollywoodi blockbusterek az Örökmozgóban!

(Minden tekintetben) Kispályás női gyephoki-csapat útja a vb-re...
Az edző szerepében újra Shahrukh Khan, a legnépszerűbb indiai színész, akit hazájában istenségnek kijáró, már-már a vallási fanatikusság határát súroló imádat övez.

 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Múmia 3 (The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor) (2008)

Múmia 3 (The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor) (2008)

Tulajdonképpen vehetjük örömteli dolognak is, hogy az amerikaiak szeretik a misztikus történeteket, amik gyakran köthetőek a szinte ismeretlen Távol-Kelethez. Több előnye is van mindennek. Az ázsiai filmesek szempontjából az, hogy egy-egy ilyen blockbuster elkészítésében könnyedén...

Samurai Wolf (Kiba Okaminosuke) (1966)

Samurai Wolf (Kiba Okaminosuke) (1966)

    iMDB    Egy eldugott falucska a japán hegyek között a színhely. A vak postamesternő váratlanul nagy megbízatást kap. Egy aranyszállítmányt kell eljuttatni a szomszéd tartományba. Persze számosan fenik a fogukat az értékes küldeményre, sőt magára a falura is,...

Mizoguchi Kenji (1898-1956) - 2. rész

Mizoguchi Kenji (1898-1956) - 2. rész

A vízesés varázsa Tolsztoj Feltámadásának stílusában alkotta meg a rendező A vízesés varázsa (1933) című filmjét, mely Izumi Kyoka múlt századi darabján alapult. Taki no Shiraito játssza azt az akrobatát, aki egy vízi számáról híres vándor...

Police Assassins (Huang gu shi jie) (1985)

Police Assassins (Huang gu shi jie) (1985)

Police Assassins (Huang gu shi jie) (1985)iMDBEz a minden ízében tipikus hongkongi akcióvígjáték sok tekintetben is elsőnek számít. Mindamellett, hogy Corey Yuen egyik legelső rendezése, ebben a filmben debütált a frissen Hongkongba csábított Cynthia Rothrock,...