belépés∆

Bollywoodi blockbusterek az Örökmozgóban!

poszter

Évente általában egyetlen alkalom van, amikor kis hazánkban bollywoodi szuperprodukció megy szélesvásznon. Az Indiai Nagykövetség szervezésében minden évben az Indiai Köztársaság kikiáltásának ünnepére időzítve kerülnek ezek a filmek moziba, melyek kiválasztása a magyarországi indiai közösség szavazatai alapján történik. Idén az Om Shanti Om és a Chak De! India érkezik.
Így 2008. január 26-án és 27-én két hamisítatlan, friss (az OSO-t november 9-én mutatták be) 2007 végi bollywoodi blockbuster az Örökmozgóban (Budapest, Erzsébet krt. 38.)
A belépés ingyenes, ezért az érdeklődőknek tanácsos időben érkezni!
A filmeket angol felirattal, magyar hangalámondással vetítik.

A vetítésről még annyi elöljáróban, hogy tipikus indiai hangulatra készüljön a tapasztalatlan néző. Azaz az indiaiak járkálnak ki-be, együtt énekelnek a színészekkel, nevetgélnek, viccelődnek, bekiabálnak, de emellett roppant családias és barátságos a légkör. Állítólag olyankor, amikor a nagykövet úr is jelen van, akkor kissé csendesebb a fiatalság... :)

2007. január 26. szombat, 13:00
Om Shanti Om

"Néhány álomhoz.... egyetlen élet nem elég" - a szlogenből könnyen kitalálható, hogy a filmben szerepet kap a reinkarnáció. Ez a történet Om és Shanti története, mely 1977-ben kezdődik és 2007-ben ér véget, melyben a fiú a '70-es évek kezdő tehetsége, a lány pedig a '70-es évek legnagyobb szupersztárja. Om volt a lány legnagyobb rajongója - Shanti pedig az ő legnagyobb múzsája.

A produkció Bollywood legnagyobb sztárjait állította csatasorba, szám szerint 31-et(!) Az év szenzációja, megőrült érte a nép India határain belül és kívül egyaránt.
Tökéletes marketingstratégia, az indiai mozi hőskorára építve nosztalgikus érzések keltése a nézőkben, Shahrukh Khan varázsa (Don - The Chase Begins Again), Farah Khan (egyébként koreográfus, első rendezése) perfekcionizmusa, és végül a szépen csomagolt Deepika Padukone díva szerepben - mindez így együtt, ügyesen keverve adta a film hatalmas sikerét.

 

2007. január 27. vasárnap, 13:00
Chak De! India

Bollywoodi blockbusterek az Örökmozgóban!

(Minden tekintetben) Kispályás női gyephoki-csapat útja a vb-re...
Az edző szerepében újra Shahrukh Khan, a legnépszerűbb indiai színész, akit hazájában istenségnek kijáró, már-már a vallási fanatikusság határát súroló imádat övez.

 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Crimson Bat - Oichi: Wanted, Dead or Alive (Mekurano Oichi inochi…

Crimson Bat - Oichi: Wanted, Dead or Alive (Mekurano Oichi inochi moraimasu) (1970)

A japán filmipar a maga 2-3 hetes, rohammunka stílusú filmgyártási módszerével európai szemmel igen meglepő mennyiségű filmet tudott termelni a 60-as, 70-es években. A Zatoichi sorozatnál volt olyan év, amikor 3 filmet bocsátottak útjukra. A...

Comrades, Almost a Love Story (Tian mi mi) (1996)

Comrades, Almost a Love Story (Tian mi mi) (1996)

Comrades, Almost a Love Story (Tian mi mi) (1996)iMDBMíg 1998 legsikeresebb hongkongi filmje, a Beast Cops esetében igencsak megkérdőjelezhető volt, hogy vajon miért is értékelték ennyire sokra a látottakat a filmes díjkiosztókon, Peter Chan...

L For Love, L For Lies (Ngor dik dzui oi) (2008)

L For Love, L For Lies (Ngor dik dzui oi) (2008)

A tavalyi év egyik kellemes meglepetése és színfoltja volt a Pang Ho-Cheung-éhoz hasonló pályát befutni készülő Patrick Kong, elsődlegesen a fiatal (női) nézőket megcélzó fordulatos alkotása, a Love is not All Around. Kong már...

Zatoichi in Desperation (1972)

Zatoichi in Desperation (1972)

  IMDb  Főszereplők: Katsu Shintaro; Koike Asao; Tagaki Joji Rendezte: Katsu Shintaro (1972, 92 perc)  A Zatoichi sorozat a végefelé többször gazdát cserélt. Ennél a résznél Katsunál voltak a jogok, aki a rendezést is magára vállalta. Ez volt az első...