belépés∆

Nézzünk szét a Toei háza táján is...

Nézzünk szét a Toei háza táján is...

Nézzünk szét a Toei háza táján is...

Akárcsak a Toho, a Toei sem tétlenkedik idén, jópár izgalmasnak ígérkező filmet tartogatnak a számunkra. Eddig 14 filmet tartalmaz a hivatalos honlapjuk, bár ezek közül sok még valóban csak terv szinten létezik, szinte semmi más infot nem találtam róluk a Toei honlapján kívül. Következzen viszont 6 film, amik mindegyike ígéretesnek tűnik.


 

The Invitation from Cinema Orion

 

 

Ez egyáltalán nem új film, hiszen még 2007 november elején került a japán mozikba, de mindenképpen érdemes megemlíteni. Mint a legtöbb japán film esetében, ennél is egy regény volt a forrás, amit nem akárki, hanem az az Asada Jiro írt, akinek írásaiból korábban olyan nagyszerű filmek készültek, mint a Railroad Man, a Failan, a When the Last Sword is Drawn, a Riding the Metro, valamint a The Haunted Samurai, így nagy eséllyel egy újabb magas színvonalú munkára lehet számítani. A főszerepeket Miyazawa Rie, Nakahara Hitomi, Kase Ryo és Harada Yoshio alakítja.

A történet az Always-hoz hasonlóan az 50-es években játszódik és feltehetően ugyanazt a nosztalgikus hangulatot igyekszik majd meglovagolni. A főszereplő egy házaspár, akik meghívást kapnak a címbeli mozi bezárása előtti utolsó vetítésre. Ez volt az a mozi, ahol gyerekkorukban először találkoztak.

 

iMDB

Hivatalos honlap

 


 

 

X-Cross

 


Fukasaku Kenta december elejétől látható filmje egy horror, amit Nobuyuku Joukou regényéből forgattak. A forrásmű 2004-ben elnyerte a This mistery is great! nagydíjat, így feltehetően a belőle adaptált film is izgalmas lesz, bár a trailer alapján kicsit amerikaiasnak tűnik. A főszerepeket Matsushita Nao és a jpop sztár Suzuki Ami alakítja.

iMDB

Hivatalos honlap

 


 

 

Chacha – Tengai no onna


A hivatalos honlap szerint ugyanaz a stáb készítette ezt a filmet, mint akik 2005-ben a Yamato-t, 2006-ban pedig a Women of the Inner Palace-t és azokhoz hasonlóan egy újabb látványos, a múltban játszódó filmnek nézhetünk elébe. A történetet Inoue Yasushi regényéből forgatták és Yododono-nak, Toyotomi Hideyoshi ágyasának sztoriját követhetjük majd végig benne. A rendező a szinte ismeretlen Hashimoto Hajime, a főszerepet a szintén ismeretlen Wao Youka alakítja, rajta kívül Tomita Yasuko, Terajima Shinobu és Yoshino Kimika is szerepel benne.

Hivatalos honlap

a film betétdala Sowelu előadásában, sajnos a filmből  nem látunk benne semmit sem

 


 

 

K I D S

Nézzünk szét a Toei háza táján is...


2008 februárjában kerül a mozikba majd Ogishima Tatsuya új drámája, aki nemrég a Calling You-val tette le a névjegyét. Akárcsak a debütáló filmje, minden valószínűség szerint ez is a mostanában nagyon népszerű romantikus darabok közé fog tartozni, a főszerepeket Koike Teppei, Tamaki Hiroshi, Kuriyama Chiaki és Izumiya Shigeru fogja alakítani.

Japanese WikiPedia

Hivatalos honlap

 


 

 

Partner – The Movie


A 70-es és 80-as években igazán aktív Izumi Seiji filmrendező hosszú idő után egy igen látványosnak ígérkező drámával tér vissza a mozikba, mégpedig a szintén ő általa rendezett 2002-es tévésorozat, a Partner moziváltozatával. Ránézésre eléggé hasonlít a megvalósítás a kissé balul sikerült Unfair – The Movie-ra, de reméljük, azért jobb lesz a végeredmény annál.

iMDB

 
Nézzünk szét a Toei háza táján is...


2008 őszére várható Tsutsumi Yukihiko új filmje, a Maboroshi no Yamataikoku, amiről egyelőre csak annyit tudni, hogy Miyazaki Kouhei annak idején sok vihart kavart regényéből készül, a főszerepeket pedig Takenaka Naoto és Yoshinaga Sayuri alakítják majd.

 


 

Mr. Tsurugidake


2009-ben kerül a mozikba Kimura Daisaku új filmje, amit Nitta Jiro regényéből forgatnak és egy nagyon látványos hegymászós sztorinak ígérkezik. A főszereplői sem lesznek akárkik, hiszen sem Asano Tadanobu-t, sem Matsuda Ryuuhei-t, sem Nakamura Tooru-t nem kell bemutatni.

iMDB

Hivatalos honlap

 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Battlefield Baseball (2003)

Battlefield Baseball (2003)

 Elég merész dolog összekeverni a Japánban oly népszerű középiskolás sport-animét egy zombi-mozival, mégis megtették. A Battlefield Baseball egy azok közül a stíluskeverék, agyatlan mészáros B-filmek közül, mint például a Versus (szamuráj-yakuza-horror-zombie-akció-paródia) vagy...

Ueto Aya

Ueto Aya

Ueto Aya (上戸彩) 1985 szeptember 14-én született Tokyo-ban. Karrierje tipikus idol karrier, ami 1997-ben kezdődött, amikor is 11 évesen a 7. All-Japan Young Beauty Contest nevezetű szépségversenyen a zsűri különdíját nyerte el. A díjnak köszönhetően...

Pinky Violence Collection (2005)

Pinky Violence Collection (2005)

Pinky Violence Collection (2005)A kiadás éve ne tévesszen meg senkit sem, ez a 4 filmet tartalmazó gyűjtemény a japán pinku eigák aranykorába, a 70-es évek első felébe enged egy kis betekintést, nem is akármilyet! Ezek...

Perfect Education (Kanzennaru Shiiku) (1999)

Perfect Education (Kanzennaru Shiiku) (1999)

Perfect Education (完全なる飼育) (1999)iMDBAz úgynevezett pink filmek már elég régóta különleges helyet foglalnak el a Japán filmművészetében. Fénykoruk mintegy 40 évvel ezelőtt volt, de mindmáig készülnek újabb és újabb darabok belőlük. A hat részből álló...