belépés∆

A Toho 2008-as kínálatából

A Toho 2008-as kínálatából

A Toho 2008-as kínálatából

Következzék Japán egyik legismertebb filmstúdiója, a Toho 2008-ban bemutatandó filmjeinek a rövid listája, azaz néhány film, amire remélhetően érdemes lesz idén várni.

Season of Snow


Ez az ígéretes romantikus vígjáték már elkészült és január 12-én kerül a japán mozikba. A történet a japán „Alpokban” játszódik, ahol egy kisváros igazi turistalátványossággá szeretne válni és egy olyan egyedi ötlettel állnak elő, hogy az idelátogatók számára a síelés mellett lehetővé teszik a házasságkötést is helyben. Persze már a legelső vendégek érkezésekor kitör a káosz, köszönhetően néhány helyi vagány síelőnek. A filmet a korábban az Umizaru két részével a köztudatba betört Hasumi Eiichiro rendezte, a főszerepeket pedig egytől egyig ismert fiatal sztárok alakítják Tanaka Rena, Sato Eriko, Eita, Tamayama Tetsuji és Aoki Munetaka személyében.




Kage hinata ni saku (Double faced bloom)

Ezt a film is már januárban bemutatásra fog kerülni, a műfaja pedig regényadaptációhoz „méltóan” természetesen dráma lesz. A sztori főszereplője egy szerencsejáték függő fiatal férfi, Shinya (a Sabu filmekből már ismerős Okada Junichi alakítja), aki még a főnökétől kapott pénzt is elveri a pachinko közben. Természetesen a munkahelyéről kirúgják és onnantól kezdve különféle csalások segítségével igyekszik pénzhez jutni. Egy napon aztán egy öregasszonnyal hozza össze a sors, aki úgy véli, hogy Shinya a fia és hamarosan kettejük között egy furcsa kapcsolat kezd kialakulni.
A film forrásául szolgáló regényt Gekidan Hitori írta és a 2006-os év könyvének választották Japánban, eddig több, mint 850000 példányt értékesítettek belőle. A filmet az a Hirakawa Yuuichiro rendezte, akinek debütáló alkotása, a Say Hello For Me című melodráma is sikert aratott, míg Okada Junichi mellett még olyan ismert színészek lesznek majd benne láthatóak, mint Miyazaki Aoi, Itou Atsushi, Hirayama Aya és Nishida Toshiyuki. Sajnos a filmről angol nyelvű információ még nem nagyon van, így a linkek csak japán nyelvűek.



Glory of Team Batista

A harmadik film a sorban a február 9-én bemutatandó orvosos thriller, ami egyáltalán nem meglepő módon szintén egy regényadaptáció lesz. A könyvet Kaidou Takeru írta és a történetért elnyerte a „This mistery is great” nagydíjat. A sztori pedig valami olyasmi, hogy egy kórházban gyilkosság történik és a tettes valószínűleg a hét orvos egyike. A filmet az eddig inkább forgatókönyvíróként tevékenykedő Nakamura Yoshihiro rendezi, a főszerepeket pedig itt is olyan nagy sztárok fogják alakítani, mint Abe Hiroshi, Takeuchi Yuuko, Tamayama Tetsuji és Iigawa Haruka.




Gachi Gachi Boy

A Toho 2008-as kínálatából

Ez egy elborult vígjátéknak ígérkező darabot március elsején fogják bemutatni, a sztori meg valami olyasmi lesz, hogy diákok próbálkoznak meg a professzionális pankrációval. A hivatalos honlapra kirakott képek alapján jó nagy marhaság lesz, a főbb szerepekben pedig többek között a hipercuki idolt, Saeko-t, valamint a még kevéssé ismert Satou Ryuuta-t, Naka Riisa-t és Izumiya Shigeru-t lehet majd látni.


Kurosagi – The Movie

Március 8-án kerül a mozikba egy 2006-os tévésorozat, a Kurosagi filmváltozata. A sztori egy csaló történetét mutatja be, aki más szélhámosok becsapására specializálta magát, hogy azok áldozatain segítsen és mellékesen megbosszulja a saját családja halálát. Hogy bonyolultabb legyen a történet, a többi csalóról az információkat attól a mukitól szerzi, aki annak idején a családját becsapta. A filmet az eddig leginkább tévésorozatokat rendező Ishii Yasuharu rendezi (természetesen a sorozat is az ő nevéhez fűződik) és olyan ismert nevek fognak játszani a filmben, mint Yamashita Tomohisa (ő lesz a főszereplő), valamint Takenaka Naoto, Ishibashi Renji, Iijima Naoko, Horikita Maki és Aikawa Shou.




Természetesen ez az év sem maradhat nagyszabású animék nélkül, így március 8-án kerül majd a mozikba a legújabb Doraemon rajzfilm, mellette pedig Detective Konan újabb kalandjain is lehet majd szórakozni április 19-étől és szintén aznaptól lehet majd megtekinteni Kureyon shin-chan legfrissebb történetét is (remélem, jól írtam a karakterek neveit, mert számomra nem mond semmit egyik sem).


The Hidden Fortress

Május 10-ig kell a szerencséseknek várni arra, hogy az év talán legellentmondásosabb filmjét megnézhessék a mozikban. Ez az a film, aminek a sztoriját nem kell leírni, hiszen az eredeti Kurosawa klasszikust feltehetően mindenki ismeri. A filmet a korábban a speciális effektek terén alkotó Higuchi Shinji rendezi, aki korábban mindössze két filmet rendezett, a Lorelei-t és a nem túl jól sikerült Japan Sinks-et, így valószínűleg nem árt a filmmel kapcsolatos elvárásokkal óvatosan bánni. A főszerepre Abe Hiroshi-t nyerték meg, aki tökéletes választás, a megvédendő hercegnőt Nagasawa Masami fogja alakítani, továbbá az Arashi popcsapat egyik tagja, Matsumoto Jun is játszik majd benne (őt a rosszemlékű My Sister My Love-ban láthattuk korábban). Trailer még nincs hozzá, de egy japán reggeli műsorból felvett néhány másodperc már igen.



The Magic Hour

A nyár folyamán, várhatóan június elején kerül bemutatásra majd a The Magic Hour, ami így ránézésre egy, talán a 30-as években egy hotelben játszódó nyomozós vígjátéknak tűnik, amiben a főhősnek 5 nap áll rendelkezésére, hogy kinyomozzon egy gyilkosságot. Talán nem meglepő, hogy a filmet a korábban az Uchoten Hotel-t is megrendező Mitani Kouki jegyzi, valószínűleg egy ahhoz hasonló hangulatú film lesz ez is.


Detroit Metal City

Ez is valamikor a nyáron kerül majd bemutatásra, ránézésre eléggé sci-fi-s hangulatúnak tűnik, de a forrásául szolgáló manga leírásából kiindulva inkább vígjáték lesz majd és a főszerepet a Death Note-ban L-t alakító Matsuyama Kenichi fogja alakítani. Erről is csak egy reggeli tévéműsorbeli bemutatót sikerült találni, japánul tudók előnyben. Smile




Mindezek mellett természetesen nem maradhat ki az idei Ghibli rajzfilm sem, a Ponyo on the cliff és még egy hasonló mese is kerül majd valamikor ősszel a mozikba Paco and the Magical Book címmel. A Ponyo-hoz készített dalhoz van youtube link, a másikról egyelőre sehol semmi.



A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Raise the Red Lantern (1991)

Raise the Red Lantern (1991)

 iMDB   Lassan kijön Zhang Yimou legújabb filmje, a Curse of The Golden Flower , úgyhogy itt az ideje, hogy csapjunk egy kis felhajtást a rendező körül. A rendezőt a világ nyugati felében mostanában leginkább...

Gojoe Reisenki (2000)

Gojoe Reisenki (2000)

imdb Hatalmas várkozással kezdtem neki e filmnek. Nagy kedvencem, az Electric dragon 80000 V előtt készült egy évvel, s ugyanaz a stáb forgatta: Sogo Ishii, rendező; Asano Tadanobu, Masatohi Nagase, a főszereplők. Bármennyire próbáltam visszafogni magam,...

My Little Bride (Eorin shinbu) (2004)

My Little Bride (Eorin shinbu) (2004)

iMDB Egy ismerősöm ajánlására néztem meg ezt az aranyos filmet és meg kell mondjam, tetszett. A történet röviden annyi lenne, hogy a nagyapa és a család utasítására két fiatal összeházasodik, a lány még csak 15 éves....

Cat and mouse (Liu sue oi seung mau) (2003)

Cat and mouse (Liu sue oi seung mau) (2003)

Cat and mouse (Liu sue oi seung mau) (2003)iMDB Adott egy terület, aminek a békéjéért Judge Bao (Anthony Wong) a felelős. A testőre, egyben a terület főrendőre, Zhan Zhao (Andy Lau). Azonban múltbeli tevékenységüknek...