belépés∆

Assembly (2007)

Assembly (2007)

Már az utómunkálatoknál tart Feng Xiaogang új filmje, aki igen nagy nemzetközi hírnévre tett szert utóbbi, The Banquet című történelmi eposzával. A rendező nem adta alább, ismét hihetetlen látványos mozira számíthatunk, amihez igazi, háborús filmeken edződött veteránokat kapott maga mellé a produkciós gárdába.

A történet 1948-ban, az utolsó kínai polgárháború fordulópontja előtt kezdődik, és 1956-ban, a koreai háború után három évvel ér véget. Egy csapatnyi katonát arra utasítanak, hogy tartsanak egy pontot, amíg meg nem hallják a gyülekezőre hívást, ami soha nem érkezik meg. A katonák addig küzdenek, amíg csak egy marad élve közülük. Évek múltán a túlélő ismét harcba száll, hogy kivívja a halott bajtársait megillető elismerést.

 

Assembly (2007)

 

Ismét egy nemzetközi piacra szánt kínai filmmel van dolgunk, amit más sem bizonyít jobban, minthogy maga a stáb is több országból verbuválódott össze. Bár a szereplők kínaiak, s döntő többségben fiatal, ismeretlen színészek, a CG-ért az amerikai illetőségű Technicolor nevű cég felel (a rendező velük dolgozott együtt egyébként a The Banquetben is), a hangeffekteket a Ryan Közlegény Megmentésének csapata keveri, míg a kosztümök elkészítése a Taegukgi, egy másik dél-koreai háborús film team-jére hárul. Hogy ez mennyire befolyásolja a végső produktumot, mennyire fog az hasonlítani a fentebb említett, hasonló témájú filmekre, az egyelőre találgatás tárgyát képezi.

A bemutató decemberben várható Kínában.

 

Hivatalos honlap, beágyazott flash trailerrel (hatásos!) 

 

 

 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Wolves (Shussho Iwai) (1971)

The Wolves (Shussho Iwai) (1971)

    Hideo Gosha szamuráj mozifilmjei meglehetősen jól ismertek szerte a világban, egyre inkább Magyarországon is. A japán alvilágba tett kirándulásai már nem annyira, pedig a jakuza film műfajban szintén alkotott néhány maradandó alkotást. Íme az egyik.  

Crossing (Keurosing) (2008)

Crossing (Keurosing) (2008)

    Dél-Korea idén a Crossingot indította a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjért, az észak-koreai menekültekről szóló legelső déli alkotás olyan esélyeseket utasított maga mögé az előválogatás során, mint a kimchi-western {ln:The Good, The Bad, The...

13 Steps (13 Kaidan) (2003)

13 Steps (13 Kaidan) (2003)

13 Steps (13 階段) (2003)   iMDB  

Spiral (Uzumaki) (2000)

Spiral (Uzumaki) (2000)

  IMDb Higuchinskyban úgy néz ki, mindig csalódnom kell. Az, ahogy be vannak harangozva a filmjei, a képi világ, a zene, nagyon megragadó, de sajnos a filmjei nem mondanak sokkal többet, mint a bemutatók. Ez a film...