belépés∆

Japán komikusok, ha beindulnak

Japán komikusok, ha beindulnak

Japán komikusok, ha beindulnakJapán komikusok, ha beindulnak

2007 június másodikán egyszerre mutattak be Japánban két, hatalmas érdeklődésre számot tartó vígjátékot, ugyanis Kitano Takeshi mellett Japán másik legismertebb komikusa, Matsumoto Hitoshi is úgy határozott, hogy Dainipponjin (Óriás japán) című filmjével belép a filmek világába is, ráadásul egyből rendezőként és a filmjének a főszerepét is eljátszva, sőt a forgatókönyv elkészítéséből is kivette a részét. Komikushoz méltóan a filmje egy valószínűleg paródiába hajló vígjáték, melynek főszereplője egy egyedül élő, negyvenes éveiben járó úriember, aki (minő meglepő) időnként hirtelen 30 méteresre nő meg és megvédi Japánt az éppen arra járó és épületeket összedöntögető szörnyektől.



A filmről előzetesen csak annyit lehet tudni, hogy sajnos mind az óriás, mind a szörnyek számítógépes technikával vannak kivitelezve (ezzel valószínűleg elbukja a sztori a Godzillák báját). A japán nézőket ez nem nagyon zavarta, hiszen a film egész jól teljesített az ottani mozikban, a bemutatót követő első két hétben több mint félmillió ember nézte meg és mind a nézőszám, mind a bevétel jócskán felülmúlta Kitano ugyanaznap bemutatott új filmjének, a Kantoku Banzai-nak a hasonló mutatóit.
A két film közötti „rivalizálást” tovább élesítette az is, hogy Matsumoto filmjét a Cannes-i filmfesztiválon is bemutatták, míg Kitano filmje „nem fért be” egyik kategóriában sem.



Kitano ezzel az új filmjével az 1995-ös Getting Any? után ismét visszatért a „tiszta” vígjátékok földjére, azonban míg a régi filmje mezei gegek sorozatát tartalmazta és ennek következtében egy idő után elég fárasztó volt, ez az új filmje jóval több annál és igazán úgy ütős, hogyha a néző ismeri valamelyest Kitano tévés és filmes múltját. Kitano Kitano-t alakítja a filmben, aki egy új filmet akar leforgatni, de nincs hozzá ötlete, így elkezdi összegyúrni egy Ozu filmjeire hajazó családi dráma, egy könnyfakasztó szerelmi történet, egy ninja akció és egy J-horror szálait egyetlen filmbe. Természetesen a különféle szálak szántszándékkal kicsit debilek (leszámítva a családi drámát), aminek szereplői Kitano családjáról lettek mintázva.
Mindkét film érdekesnek ígérkezik tehát, azonban amíg Kitano új filmje elsősorban Kitano rajongóinak, illetve ismerőinek tud majd igazán sokat nyújtani, addig Matsumoto egyszerű, de brilliáns alkotása mindenki számára teljesen érthető lesz.

Hozzászólások   

#4 Guest 2007-07-02 01:42
Egy kicsit off -olnék!
Aki esetleg tudna nekem segíteni Gaki no tsuka dvd-k beszerzésében az kérem írjon nekem! Akár tv felvételek is jöhetnek.
Köszönöm!


szasko@freemail.hu
#3 Guest 2007-06-30 22:43
Mindkettőt várom,a trailerek alapján kiváncsi vagyok,a Getting any? tetszett, és hát a japánok tudnak jó komédiát készíteni,ha akarnak.
#2 Guest 2007-06-26 16:16
Ezek szerint sikerült a videó beágyazás. :-)
#1 YEZy 2007-06-26 08:44
Mindkettőtől tartok egy kicsit, a Dainipponjintől a CG miatt, a Kantoku Banzai-tól meg amiatt, mert lehet, hogy túl sokat akar markolni... De majd meglátjuk! 8)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Keeping Watch (Chen shui de qing chun) (2007)

Keeping Watch (Chen shui de qing chun) (2007)

IMDb Két vidéki fiatal. A lány, aki nem teljesen komplett és a fiú, aki aztán végképp nem az. Legalábbis első ránézésre egyikük sem tiszta, ám bizonyságot (vagy cáfolatot) majd csak közelebbről szemlélve kapunk. Egymásra találásuk bemutatását...

One Fine Spring Day (Bomnaleun ganda) (2001)

One Fine Spring Day (Bomnaleun ganda) (2001)

    Az évszakok változásának kifejező erejéhez vonzódó dél-koreai rendező, Hur Jin-ho második nagyjátékfilmje egy szakítás történetét meséli el. A koreai filmest láthatóan kizárólag a férfi-nő kapcsolat bemutatása érdekli, minden egyes filmje e körül forog. Bár...

The Treasure Hunter (Ci Ling) (2009)

The Treasure Hunter (Ci Ling) (2009)

Amióta Jay Chou fejébe vette, hogy ő bizony az énekesi karrier mellett filmsztárként is nevet akar szerezni magának, azóta nehéz lehet arrafelé producernek lenni.

The duel (Kuet chin chi gam ji din) (2000)

The duel (Kuet chin chi gam ji din) (2000)

The duel (Kuet chin chi gam ji din) (2000) iMDB   A párbaj Andrew Lau „wuxia” trilógiájának a harmadik része. Míg az első két részt, a Storm Riders-t és A bosszú harcosát (nincs semmi...