belépés∆

Japán komikusok, ha beindulnak

Japán komikusok, ha beindulnak

Japán komikusok, ha beindulnakJapán komikusok, ha beindulnak

2007 június másodikán egyszerre mutattak be Japánban két, hatalmas érdeklődésre számot tartó vígjátékot, ugyanis Kitano Takeshi mellett Japán másik legismertebb komikusa, Matsumoto Hitoshi is úgy határozott, hogy Dainipponjin (Óriás japán) című filmjével belép a filmek világába is, ráadásul egyből rendezőként és a filmjének a főszerepét is eljátszva, sőt a forgatókönyv elkészítéséből is kivette a részét. Komikushoz méltóan a filmje egy valószínűleg paródiába hajló vígjáték, melynek főszereplője egy egyedül élő, negyvenes éveiben járó úriember, aki (minő meglepő) időnként hirtelen 30 méteresre nő meg és megvédi Japánt az éppen arra járó és épületeket összedöntögető szörnyektől.A filmről előzetesen csak annyit lehet tudni, hogy sajnos mind az óriás, mind a szörnyek számítógépes technikával vannak kivitelezve (ezzel valószínűleg elbukja a sztori a Godzillák báját). A japán nézőket ez nem nagyon zavarta, hiszen a film egész jól teljesített az ottani mozikban, a bemutatót követő első két hétben több mint félmillió ember nézte meg és mind a nézőszám, mind a bevétel jócskán felülmúlta Kitano ugyanaznap bemutatott új filmjének, a Kantoku Banzai-nak a hasonló mutatóit.
A két film közötti „rivalizálást” tovább élesítette az is, hogy Matsumoto filmjét a Cannes-i filmfesztiválon is bemutatták, míg Kitano filmje „nem fért be” egyik kategóriában sem.Kitano ezzel az új filmjével az 1995-ös Getting Any? után ismét visszatért a „tiszta” vígjátékok földjére, azonban míg a régi filmje mezei gegek sorozatát tartalmazta és ennek következtében egy idő után elég fárasztó volt, ez az új filmje jóval több annál és igazán úgy ütős, hogyha a néző ismeri valamelyest Kitano tévés és filmes múltját. Kitano Kitano-t alakítja a filmben, aki egy új filmet akar leforgatni, de nincs hozzá ötlete, így elkezdi összegyúrni egy Ozu filmjeire hajazó családi dráma, egy könnyfakasztó szerelmi történet, egy ninja akció és egy J-horror szálait egyetlen filmbe. Természetesen a különféle szálak szántszándékkal kicsit debilek (leszámítva a családi drámát), aminek szereplői Kitano családjáról lettek mintázva.
Mindkét film érdekesnek ígérkezik tehát, azonban amíg Kitano új filmje elsősorban Kitano rajongóinak, illetve ismerőinek tud majd igazán sokat nyújtani, addig Matsumoto egyszerű, de brilliáns alkotása mindenki számára teljesen érthető lesz.

Hozzászólások   

#4 Guest 2007-07-02 01:42
Egy kicsit off -olnék!
Aki esetleg tudna nekem segíteni Gaki no tsuka dvd-k beszerzésében az kérem írjon nekem! Akár tv felvételek is jöhetnek.
Köszönöm!


szasko@freemail.hu
#3 Guest 2007-06-30 22:43
Mindkettőt várom,a trailerek alapján kiváncsi vagyok,a Getting any? tetszett, és hát a japánok tudnak jó komédiát készíteni,ha akarnak.
#2 Guest 2007-06-26 16:16
Ezek szerint sikerült a videó beágyazás. :-)
#1 YEZy 2007-06-26 08:44
Mindkettőtől tartok egy kicsit, a Dainipponjintől a CG miatt, a Kantoku Banzai-tól meg amiatt, mert lehet, hogy túl sokat akar markolni... De majd meglátjuk! 8)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Gameboy Kids (Gei Boy siu ji ji jan fung wai lung) (1992)

Gameboy Kids (Gei Boy siu ji ji jan fung wai lung) (1992)

 Gordon Chan ezen korai filmje egy tipikus, helyzetkomikumokra épülő akcióvígjáték, ami sokkal inkább a címével és a szereposztásával kelti fel az érdeklődést, mintsem a sztorijával. Chan, aki ekkoriban még elsősorban vígjátékokban utazott, hozta a...

Time and Tide (Seunlau ngaklau) (2000)

Time and Tide (Seunlau ngaklau) (2000)

 IMDb Tsui Hark miután teljesen feleslegesen átment az USA-ba, ott találkozott Steven Seagallal, na és néhány amcsi producerrel, akik miatt legyártott két teljesen pocsék filmet, hazatért és összedobta ezt az akciómozit. Célja egyértelműen látszik: a csorbát...

All's Well End's Well 97 (97 ga yau hei si) (1997)

All's Well End's Well 97 (97 ga yau hei si) (1997)

All’s Well End’s Well 97 (97 ga yau hei si) (1997)iMDBStephen Chow 1997-ben is elkészítette szokásos, a kínai újévre időzített vígjátékát, ám úgy látszik, akkoriban néminemű ötlethiányban szenvedett, ezért egy öt évvel korábbi filmjét, az...

Naked Weapon (Chek law dak gung) (2002)

Naked Weapon (Chek law dak gung) (2002)

  IMDbMadame M (Almen Wong Pui-Ha) jól jövedelmező üzletet üzemeltet: fiatal, harcművészetekben jártas lánykákat rabol, és profi bérgyilkosnak képezi ki őket. A 40 elrabolt lány évekig tanulja a gyilkolás művészetét, míg aztán legfőbb próbatételként egymáson...