belépés∆

Jön: Krrish 2, Jodha Akbar, Dhoom 3

 

Jön: Krrish 2, Jodha Akbar, Dhoom 3

 

Az évente készülő több, mint ezer filmből nehéz kimazsolázni a megnézésre érdemeseket, ezért következzen három, a szélesebb közönség érdeklődésre is számító mozi és amit tudni lehet róluk. (A céldátumok ne riasszanak el senkit, 59 nap alatt is képesek összedobni egy filmet.)

Krrish 2 (2008)

2008-ban jön a Krrish 2 (ami valójában a harmadik, mert elsőnek Koi Mil Gaya címmel az apa, majd Krrish címmel a fiú története volt látható a mozikban).
A Krrish írója és rendezője, Rakesh Roshan jegyzi a második részt is, a főszereplő természetesen ismét Hrithik Roshan, ugyanakkor a női főszereplő sokak meglepetésére Deepika Padukone. A hölgy modell, épp szárnyait bontogatja a filmes szakmában és szó szerint kigolyózta Priyanka Choprát. Priyanka szerepelt az előző részben, de akkor igen sok kritika érte az egykori Miss World győztest alakítása miatt. Olyannyira, hogy most a Roshan família mindkét tagja Chopra ellen voksolt. Persze, a friss husi nem is kér annyit, mint a szupersztár Priyanka.

Jön: Krrish 2, Jodha Akbar, Dhoom 3

A friss husi Deepika Padukone

Jó példa arra, hogy mennyit is ér egy hindi sztár: Hrithik a napokban írt alá egy három filmről (köztük a Krrish 2) szóló szerzdődést az Adlabs nevű céggel. Ennek értelmében a következő három évben három film erejéig áll az Adlabs szolgálatában. Cserébe 1,6 milliárd forintnak megfelelő összeg üti a markát és mind a forgatókönyveket, mind a rendezőket ő maga választja ki. Szegééééény. Illetve mégsem, ha figyelembe vesszük, hogy egy színész több céggel is szerződik és egy évben akár 6-8 filmet is forgat. Kellemes lehet a bankszámlája...

A sztori szerint Krrish most igazi ellenfelet kap, egy szintén természetfeletti képességekkel rendelkező gonosztevőt, kinek bőrébe (második szerepként) Hrithik bújik. Folynak a találgatások, hogy producer-rendező Rakesh Roshan miért Hrithik-et alkalmazza dupla szerepben. Egyes magyarázatok szerint így cége, a Filmkraft időt és nem mellékesen egy másik sztárgázsit spórolhat, ráadásul Hrithik sok esetben megcsinálja az egyébként kaszkadőrt igénylő mutatványokat is, és ha esetleg mégis akad jelenet, amihez kaszkadőr kell, akkor azt értelemszerűen mindkét szereplő helyettesítésénél be lehet vetni. Más magyarázat szerint nehéz lenne találni Bollywoodban a befutott, nagy nevű színészek között még egy olyat, aki elvállana egy ilyen fizikai megterheléssel járó szerepet, mint amilyen a szuper-bűnözőé. Egy interjúban még a véglegesnek szánt szereposztás előtt Hrithik elismerte, hogy ő erősen lobbyzik a papánál, hogy övé legyen az antihős szerepe is, amit előzőleg Abhishek Bachchan-nak (Dhoom 1-2, Bluffmaster) szántak. A kérdésre, hogy Hrithik mely filmet nézeti majd meg időközben megszületett kisfiával elsőként, természetesen a Krrish trilógia volt a válasz. Érdekesség vele kapcsolatban: "2003-ban nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amely valószínűleg 2000 decemberében készült, és amelyen egy hírhedt maffiavezér, Chhota Shakeel hangja hallható, amint Hrithik Roshan filmszínész eltávolításának tervét beszéli meg. Az eset érthető módon hatalmas vihart kavart."  Bővebben Bollywoodról: Jakab Kriszta - Istenek mozija

Jodha Akbar (2007)

2007 október 12-én mutatják be Indiában a "Lagaan" című filmjéért Oscar-ra jelölt Ashutosh Gowariker rendező új filmjét. A Jodha Akbar egy XVI. századi, történelmi környezetbe helyezett háborús-romantikus történet. Akbar, a mogul császár és Rajput királya szövetséget köt, Rajput felajánla hűbérurának a szövetséget megpecsételendő lánya, Jodhabai kezét, akinek azonban nem nagyon tetszik, hogy zálogba adott tárgyként tekintenek rá és döntenek sorsáról. Hogy mennyire békél meg a helyzettel és szövődhet-e így igaz és tiszta szerelem? Indiai film lévén a válasz természetesen igen.
A tűzről pattant menyecskét Aishwarya Rai (pardon, már Aishwarya Bachchan), míg a legendás császárt Hrithik Roshan alakítja.

Jön: Krrish 2, Jodha Akbar, Dhoom 3

Akbar császár történelmi alak, nem is akármilyen: "Akbar, ez a roppantul tehetséges uralkodó volt a legnagyobb mogul császár, a birodalom második megalapítója és megszilárdítója. Szüntelen háborúkkal Észak-Indián kívül Közép-India egy részét is elfoglalta, ám igyekezett megbékíteni hindu alattvalóit, akik közül sokan vezető tisztséget töltöttek be a hadseregben és a kormányzatban. Az Akbar által létrehozott politikai, közigazgatási és katonai szervezet tette lehetővé, hogy a birodalom a következő másfél évszázadban fennmaradjon. Akbar halálakor (1605) a birodalom Afganisztántól a Bengáli-öbölig, délen Gudzsarátig és a Dekkán északi feléig terjedt" Bővebben a mogul dinasztiáról
A rendező történészeket és történész-hallgatókat kért fel, hogy segítsenek hiteles és korhű képet festeni a mogul dinasztia aranykoráról. Erre 1,7 milliárd forintnak megfelelő rúpia áll a stáb rendelkezésére, valamint 80 harci elefánt, 100 ló és 55 teve, no és a számítógépek. A People For Animals (PFA) nevű állatvédő szervezet rendőrségi feljelentést tett és Rajasthan tartomány miniszterelnökéhez fordult vizsgálatot követeleve, ugyanis a forgatás során sajnálatos módon több állat is súlyos sérüléseket szenvedett.
A film számára AR Rahman zeneszerző 12 dalt komponált, ebbe természetesen az aláfestő zenék is beleértendőek, nem ennyi táncjelenet várható három órában, mielőtt felhördülne a kedves olvasó.
A Dhoom 2-n felbátorodva Aishwarya és Hrithik számára újra összehoztak egy csókjelenetet, várjuk, mit lépnek erre a cenzorok.
A főszereplőknek el kellett sajátítaniuk a lovaglást és a hiteles kardvívást, amit a "kiszivárogtatott" hírek szerint könnyedén és lazán el is..... hát persze.
A filmből még se egy kép, se egy videó nem látható sehol, pedig maholnap október.
A Cannes-i filmfesztivál válogatott nézőserege előtt levetítettek egy kétperces promóciós anyagot, melyben Hrithik Rosan látható egy csatajelenetben, harci elefánt hátán.
A filmforgalmazók egymást taposva adták le előjegyzésüket a filmre, hatalmas a siker az első visszajelzések alapján, ettől függetlenül nem valószínű sajnos, hogy hazai multiplexben is találkozhatunk majd a filmmel.

Update: A bemutató január 25--re módosult, de 2007.11.10-én kijött a trailer, tessék:

 

Dhoom 3

2007 második felében kedzik forgatni a Dhoom 3-t, mely a 'Larger than life' munkacímet viseli.
A Yash Raj Film trónörököse, Aditya Chopra kitette a második részben sokszor valóban unott képpel játszó Abhishek Bachchan szűrét, amit természetesen az apuka, az indiai férfiszínészek dobogójának csúcsán álló Amithabh Bachchan felháborodással fogadott. Sajnos a szuperzsaru eltávolításával valószínűleg társát, Alit sem láthatjuk újra (Uday Chopra) a vásznon. Biztosnak annyi látszik, hogy a gonosz szerepében Shah Rukh Khan (Don), a bizonyos dobogó második helyén álló legenda tűnik fel. Fórumokon a rajongók szerint ezekkel a változtatásokkal megadják a Dhoom szériának a kegyelemdöfést.

Az indiai Jolie-Pitt páros: Aishwarya és Abhishek Bachchan

Hozzászólások   

#12 Gianni 2008-12-04 15:24
Bajban leszel, hogy ragaszkodsz a Dhoom3-hoz és a Krrish2-höz, ugyanis még nem készültek el. Így nem csoda, hogy nem találod.
:D
A letöltés egyrészt csúnya dolog, másrészt tessék elolvasni a FAQ-t
;-)
8)
(fent jobboldalon, jobbközépen)
#11 Guest 2008-12-04 15:13
Én nagyon szeretném letölteni a dhoom1-3.-ig és a krissh 2-t is de sehol nem találom. Segítsetek nekem honnan tölthetném le!!!!
#10 Guest 2007-12-10 22:58
a dhoom 2 nagyan jó, csak zene van és a h. roshan hogy rablo szerepel :-?
#9 Guest 2007-12-10 22:54
:-) én már varom mikor jón a dhoom3, mert nekem már megvon az elso ás a málsodzk :sad:
#8 Gianni 2007-11-10 20:04
Itt a Jodhaa Akbar trailer!
Úgy látszik totális történelmifilm- dömping várható :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Samaritan Zatoichi (Zatoichi kenka-daiko) (1968)

Samaritan Zatoichi (Zatoichi kenka-daiko) (1968)

  "The Show Must Go On". A mondást ugyan az amerikai szórakoztatóipar tette közismertté, de a tartalma Japánban szintén igaznak számított. Akkortájt más szelek fújdogáltak, másfajta szemlélet érvényesült. A vak masszőrről szóló saga bármilyen nevessé is...

Kill! (1968)

Kill! (1968)

Kihachi Okamoto olyan híressé vált szamurájfilmeket rendezett meg, mint a The Sword Of Doom, a Samurai vagy a Zatoichi And Yojimbo. A Kill! egy egyszerre humoros, már-már parodisztikus film és egy bonyolult, helyenként nagyon...

The Housemaid (Hanyo) (2010)

The Housemaid (Hanyo) (2010)

A kortárs dél-koreai film legambiciózusabb szerzői előszeretettel vegyítik a melodráma különböző alakzatait sajátos visszatérő motívumokkal, és az arányok tökéletesítése során akkor érik el a nemzetközi áttörést, amikor a személyes érdeklődésük középpontjában álló lényegi elemek megtartása...

Azumi 2 (2005)

Azumi 2 (2005)

 IMDb Hát végre itt van megnéztem... és hát nem valami nagy szám. Sőt. Ha nem lennék nagyon elfogult azt mondanám, hogy egy tökéletes B kategóriás alkotás. Igen, azt is mondom. Minden momentumáról látszik, hogy nagyon...