belépés∆

A 26. Hong Kong Film Awards díjazottjai

A 26. Hong Kong Film Awards díjazottjaiA 26. Hong Kong Film Awards díjazottjai

Mint a beharangozóban már írtuk néhány héttel ezelőtt, a mai napon, április 15-én zajlott le a 26. Hong Kong Film Awards, az ázsiai filmes világ egyik legnagyobb presztízzsel bíró díjkiosztója. Következzenek akkor az eredmények:
2006 Legjobb filmje az After this our exile lett. A többi jelölt a Curse of the golden flower, az Election 2, az Exiled és a Fearless volt.

2006 Legjobb rendezője Patrick Tam Ka-Ming lett az After this our exile rendezéséért. A többi jelölt Jacob Cheung Chi-Leung (Battle of Wits), Johnnie To Kei-Fung (Exiled és Election 2), valamint Zhang Yimou (Curse of the golden flower) volt.

2006 Legjobb színésze Lau Ching-Wan, a My name is fame-ben nyújtott zseniális alakításáért. A többi jelölt Aaron Kwok Fu-Shing (After this our exile), Tony Leung Chiu-Wai (Confession of Pain), Chow Yun-Fat (Curse of the golden flower) és Jet Li (Fearless) voltak.

A 26. Hong Kong Film Awards díjazottjai

2006 Legjobb színésznője Gong Li a Curse of the golden flower -beli játékáért. A többi jelölt Rene Liu (Happy birthday), Isabella Leong (Isabella), Teresa Mo Sun-Kwan (Men suddenly in black 2) és Angelica Lee Sum-Kit (Re-Cycle) volt.

2006 Legjobb férfi mellékszereplője Goum Ian Iskandar lett az After this our exile-beli szerencsétlen sorsú kisfiú megformálásáért. A további jelöltek Jay Chou (Curse of the golden flower), Liu Ye (Curse of the golden flower), Nick Cheung Ka-Fai (Election 2) és Simon Yam Tat-Wah (Election 2) voltak.

2006 Legjobb női mellékszereplője Zhou Xun lett a The banquet-beli produkciójáért. A többi jelölt Kelly Lin (After this our exile), Isabella Leong (Diary), Crystal Tin Yui-Lei (My mother is a belly dancer) és Candy Yu On-On (My name is fame) voltak.

2006 Legjobb forgatókönyvét Patrick Tam Ka-Ming és Tian-Kai Leong készítette az After this our exile számára. A többi jelölt Alan Mak Siu-Fai és Felix Chong Man-Keung (Confession of pain), Yau Nai-Hoi és Yip Tin-Shing (Election 2), Sylvia Chang, Mathias Woo és Theresa Tang (Happy Birthday), továbbá James Yuen Sai-Sang, Jessica Fong és Lo Yiu-Fai (My name is fame) voltak.

2006 Felfedezettje Goum Ian Iskandar lett az After this our exile-beli produkciójáért. A további jelöltek Pei Pei (Dog Bite Dog), Betty Sun Li (Fearless), Huo Si-Yan (My name is fame) és Matthew Medvedev (Rob-B-Hood) voltak.

2006 Legjobb Kinematográfiája Andrew Lau Wai-Keung és Lai Yiu-Fai nevéhez fűződik a Confession of Painben, a további jelöltek Mark Lee Ping-Ban (After this our exile), Zhao Xiaoding (Curse of the golden flower), Cheng Siu-Keung (Exiled) és Charlie Lam (Isabella) voltak.

2006 Legjobb Editingje Kong Chi-Leung (Battle of Wits) érdeme. A további jelöltek Patrick Tam Ka-Ming (After this our exile), Cheung Wai-Chiu (Confession of pain), David Richardson (Exiled), Virginia Katz és Richard Learoyd (Fearless) voltak.
 
2006 Legjobb művészeti rendezője Huo Tingxiao lett a Curse of the golden flowerbeli munkájáért. További jelöltek voltak Patrick Tam Ka-Ming és Cyrus Ho Kim-Kung (After this our exile), Timmy Yip (The Banquet), Man Lim-Chung (Confession of pain és Isabella) voltak.

2006 Legjobb kosztümjei Yee Chung-Man (Curse of the golden flower) nevéhez fűződnek. A többi esélyes Timmy Yip (The banquet), Tong Huamiao (Battle of wits), Man Lim-Chung (Confession of pain) és Stephanie Wong (Isabella) voltak.

A 26. Hong Kong Film Awards díjazottjai

2006 Legjobb akciókoreográfiája (nem volt kérdéses szerintem) Yuen-Woo Ping munkája volt a Fearless-ben. A többi jelölt Stephen Tung-Wai (Battle of wits), Ching Siu-Tung (Curse of the golden flower), Donnie Yen Ji-Dan (Dragon Tiger Gate), Jackie Chan Stunt Team (Rob-B-Hood) voltak.

2006 Legjobb filmzenéje nem meglepő módon Peter Kam Pui-Tat az Isabella-ban hallható hangulatos zenéje lett. A többi jelölt Tan Dun (The banquet), Kenji Kawai (Battle of wits), Chan Kwong-Wing (Confession of pain) és Shigeru Umebayashi (Curse of the golden flower) volt.

2006 Legjobb betétdala Jay Chou The chrysthanthemum terrace című dala lett, ami a The banquet-ben hallható.

2006 Legjobb Hanghatásai (?) (Sound Design) megkomponálásáért a díjat Nakom Kositpaisal kapta a Re-Cycle-beli munkájáért. A többi jelölt Wang Danrong (The banquet), Steve Burgess és Ho Wai (Battle of wits), Tao Jing és Roger Savage (Curse of the golden flower), valamint Richard E. Yawn (Fearless) volt.

2006 Legjobb vizuális effektjei a Re-Cycle stábjának kezei közül kerültek ki. A jelöltek között volt még a The banquet, a Battle of Wits, a Curse of the golden flower és a Dragon Tiger Gate stábja is.

2006 Legjobb ázsiai (nem hongkongi) filmje a kínai Riding alone for thousands of miles című film lett. A többi jelölt a Crazy Stone, a Death Note, a The host, az I not stupid 2 voltak, a Still Life című filmet kizárták a jelöltek közül (valószínűleg nem készült el időre).

2006 Legjobb elsőfilmes rendezője az eddig színészként ismert Daniel Wu lett a The heavenly kings megrendezéséért. A másik két jelölt Law Wing-Cheong (2 Become 1) és Patrick Kong (Marriage with a fool) volt.

Források:

LoveHKFilm

EastDay

Hozzászólások   

#3 fea 2007-04-16 20:19
Szerintem is egy kicsit egysíkú lett, arnoldnak igaza van. Volt ott azért még egy-két érdemes film (had ne mondjam ki melyik), ami teljesen kimaradt a szórásból. Kinematográfia terén pl. tuti másik filmet választok. :-)
#2 YEZy 2007-04-16 08:46
Igen, de talán azt is mutatja, hogy annyira sok kiemelkedően jó(nak mondott) 2006-os HK film azért nem volt. Az viszont tetszik az eredményekben, hogy (így ránézésre) szinte mindegyikkel egyetértek. :-)
#1 arnold 2007-04-16 01:01
After this Our Exile és Curse of the Golden Flower orrba-szájba... kicsit oszkár-fíling :D

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Re-cycle (Gwai wik) (2006)

Re-cycle (Gwai wik) (2006)

Ting Yin (Angelica Lee - Divergence, Koma, The Eye 1-2.) sikeres bestseller író, szerelmes regényeit imádják olvasói. Mégis úgy érzi váltania kell, és nekiáll egy misztikus, a természetfelettivel foglalkozó regény megírásának.

Retribution (Sakebi) (2006)

Retribution (Sakebi) (2006)

IMDb  Kiyoshi Kurosawa filmjeiről szerfölött nehéz feladat írni. Mutassam be a cselekményt? Kevés. Írjam le, miről is akar szólni? A fene tudja. Magasztaljam a színészeket és a rendezőt? Felesleges.

Radio Star (2006)

Radio Star (2006)

IMDb Manu már többször is kifejtette, hogy miért haragszik a koreai filmiparra. Valóban tény, hogy sokszor nem mernek letérni a jól ismert, bár alaposan megkoptatott "útról". Viszont az is igaz, hogy ügyesen bánnak a megszokott klisékkel,...

Flesh Pier (Jotai sanbashi) (1958)

Flesh Pier (Jotai sanbashi) (1958)

A Super Giant sci-fi sorozatot hátrahagyva Ishii Teruo belevetette magát a film noir világába. Egyik legelső próbálkozása volt ebben a műfajban a Flesh Pier, amiben Tokyo Ginza negyedének sötét zugairól próbálja lerántani...