belépés∆

Freesia - Icy Tears (2007)

Freesia - Icy Tears (2007)
 
 

Egy igen populáris mangán alapszik az a futurisztikus thriller, melyben két bérgyilkos sorsát ismerhetjük meg. A kritikák máris kultfilmnek tartják, minek alapja egyrészt a hasonó érdemeket szerzett képregény, másrészt a rendező személye, akit az utóbbi idők egyik legnagyobb felfedezettjének tartanak. 

A közeli jövőben Japán háborúban áll, s feléled a „Bosszú törvénye”, mely még az Edo korban volt divatos. Ennek alapján a sértettek felbérelhetnek egy orgyilkost, hogy tegye el láb alól az őket megkárosító személyt. A bűnös megtudja mind a kivégzés helyét, mind idejét, és védelmezőt is fogadhat maga mellé. A történet egy 29 és egy 24 éves bérgyilkosról szól, akik két különböző eset kapcsán találkoznak, s jönnek rá, hogy közös múltjuk van. Emlékeik még fiatal, tizenéves korukba nyúlnak vissza, mikor is egy kiképzőtáborban oktatta őket katonai ismeretekre, és jövőbeni szakmájukra jelenlegi alkalmazójuk, a Katsumi Ügynökség.

A Freesia-Icy Tears inkább dráma- és akciófilm lesz, mint sci-fi. Kumakiri Kazuyoshi még igen fiatal és új a szakmában, ám már így is igen nagy hírnevet szerzett magának különböző fesztiválokon. Már diplomafilmje, a Kichiku: Banquet of the Beasts is több elismerésben részesült hazájában, de a 2003-as Antenna végül nemzetközi hírnevet szerzett neki.

Ha a Freesia jól sikerül, esetleg érdemes lesz a nevét megjegyeznünk és odafigyelni rá a jövőben. A filmet egyébkén január elsején mutatják majd be, Tokióban.

  Hivatalos honlap
 
 
 
Trailer 

Hozzászólások   

#2 fea 2007-12-21 02:08
Én láttam, de nem tartottam érdemesnek, hogy írjak róla. A hangulat, meg az akciók ok, de annyira üres volt, hogy kongott. A főszereplő gyerek nagyon nézett, és emögött sejteni kellett volna valami mély, sötét tartalmat, azonban az nem volt ott. Hosszú, csendes, unalmas jelenetek tömkelege. Nekem nagy csalódás volt.
#1 YEZy 2007-12-21 00:06
Megnézte valaki rajtam kívül? :-) Nem igazán tudom hová tenni ezt a filmet. A sztorija szvsz kiszámítható volt (bár próbálkoztak kicsit összezavarni), a hangulata viszont tetszett. Ez az egész kivégzősdi meg kicsit Battle Royale utánérzés volt...

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Kínai csapás (China Strike Force) (Leui ting jin ging) (2000)

Kínai csapás (China Strike Force) (Leui ting jin ging) (2000)

    Az ezredforduló hajnalán Ma Lau uralja Kína feketekereskedelmi piacát, oldalán a dinasztia utolsó férfi tagjával Tony-val (Mark Dacascos) együtt. Ám Tony úgy érzi, bácsikája elnyomja, ezért saját vállalkozásba kezd és amerikai barátjával, Coolio-val elhatározzák, hogy...

Love and Honor (2006)

Love and Honor (2006)

 iMDB Az év eddig legjobban várt japán filmje végre megérkezett. A jócskán hetven felett garázdálkodó rendező, Yoji Yamada, már két előző filmjével,...

Ninja, A Band of Assassins 4 - Mist Saizo (Kirigakure Saizo) (196…

Ninja, A Band of Assassins 4 - Mist Saizo (Kirigakure Saizo) (1964)

A Shinobi no Mono sorozatot eredetileg trilógiának tervezte a DAIEI filmstúdió. Ám a vártnál lényegesen nagyobb siker folytatásra ösztönözte a vezetést, amiből természetesen nem maradhatott ki a főszereplő Ichikawa Raizo.  

A Very Short Life (Duen chaam dik sung ming) (2009)

A Very Short Life (Duen chaam dik sung ming) (2009)

Az ingatlanügyletből meggazdagodott, majd a Milkyway Images finanszírozójává és elnökévé avanzsált Dennis Law 2005-ös direktori debütálása óta óriási lelkesedéssel igyekszik megszerezni a Hongkong legrosszabb rendezője díjat. Az alapevetően jó és érdekes ötletből kiinduló A Very...