belépés∆

Freesia - Icy Tears (2007)

Freesia - Icy Tears (2007)
 
 

Egy igen populáris mangán alapszik az a futurisztikus thriller, melyben két bérgyilkos sorsát ismerhetjük meg. A kritikák máris kultfilmnek tartják, minek alapja egyrészt a hasonó érdemeket szerzett képregény, másrészt a rendező személye, akit az utóbbi idők egyik legnagyobb felfedezettjének tartanak. 

A közeli jövőben Japán háborúban áll, s feléled a „Bosszú törvénye”, mely még az Edo korban volt divatos. Ennek alapján a sértettek felbérelhetnek egy orgyilkost, hogy tegye el láb alól az őket megkárosító személyt. A bűnös megtudja mind a kivégzés helyét, mind idejét, és védelmezőt is fogadhat maga mellé. A történet egy 29 és egy 24 éves bérgyilkosról szól, akik két különböző eset kapcsán találkoznak, s jönnek rá, hogy közös múltjuk van. Emlékeik még fiatal, tizenéves korukba nyúlnak vissza, mikor is egy kiképzőtáborban oktatta őket katonai ismeretekre, és jövőbeni szakmájukra jelenlegi alkalmazójuk, a Katsumi Ügynökség.

A Freesia-Icy Tears inkább dráma- és akciófilm lesz, mint sci-fi. Kumakiri Kazuyoshi még igen fiatal és új a szakmában, ám már így is igen nagy hírnevet szerzett magának különböző fesztiválokon. Már diplomafilmje, a Kichiku: Banquet of the Beasts is több elismerésben részesült hazájában, de a 2003-as Antenna végül nemzetközi hírnevet szerzett neki.

Ha a Freesia jól sikerül, esetleg érdemes lesz a nevét megjegyeznünk és odafigyelni rá a jövőben. A filmet egyébkén január elsején mutatják majd be, Tokióban.

  Hivatalos honlap
 
 
 
Trailer 

Hozzászólások   

#2 fea 2007-12-21 02:08
Én láttam, de nem tartottam érdemesnek, hogy írjak róla. A hangulat, meg az akciók ok, de annyira üres volt, hogy kongott. A főszereplő gyerek nagyon nézett, és emögött sejteni kellett volna valami mély, sötét tartalmat, azonban az nem volt ott. Hosszú, csendes, unalmas jelenetek tömkelege. Nekem nagy csalódás volt.
#1 YEZy 2007-12-21 00:06
Megnézte valaki rajtam kívül? :-) Nem igazán tudom hová tenni ezt a filmet. A sztorija szvsz kiszámítható volt (bár próbálkoztak kicsit összezavarni), a hangulata viszont tetszett. Ez az egész kivégzősdi meg kicsit Battle Royale utánérzés volt...

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

How to Become Myself (Ashita no watashi no tsukurikata) (2007)

How to Become Myself (Ashita no watashi no tsukurikata) (2007)

How to Become Myself (あしたの私のつくり方) (2007)iMDBIchikawa Jun neve a japán drámák rajongói számára mindig is garancia volt a minőségre. A mintegy 20 éve alkotó rendező kezei közül az évek során olyan remek darabok kerültek ki,...

The Showdown (Hyultu) (2010)

The Showdown (Hyultu) (2010)

  Az idei New World után immár mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a fiatal Pak Hundzson az eddigi négy forgatókönyvével és két rendezésével végleg beírta magát a dél-koreai filmművészet aranyalbumába.

Attention Please! (2006) TV sorozat

Attention Please! (2006) TV sorozat

  Fuji TV hivatalos oldal japánul jdorama.com dramawiki   Ez a japán sorozat a légiutaskísérők kiképzésének folyamatába enged egy kis betekintést egy kezdő csoport segítségével, akiknek végigkísérhetjük az útját a tanulás első napjától kezdve egészen a profi státusz eléréséig. Hogy...

Dasepo Naughty Girls (2006)

Dasepo Naughty Girls (2006)

 iMDB   Az utóbbi időkben virágkorukat élik a képregényekből adaptált filmek nemcsak Ázsia, hanem a világ filmgyártásában is. Amerikában egymás után jönnek ki a különböző szuperemberek kalandjait feldolgozó filmek, a világ másik felén, Japánban pedig...