belépés∆

Kitamura, a munkalkoholista

 

 

A Twitchfilm szerint Ryuhei Kitamurán (Versus, Azumi, Godzilla: Final Wars) eluralkodott a munkamánia és agyondolgozza magát. Állítólag ez már komolyan meg is látszik rajta, ami nem kis aggodalmat kelt rajongóiban. Szó, ami szó, jelenleg négy projectje fut párhuzamosan.

Az első, ami Bandage névre hallgat, igencsak ígéretesnek tűnik. Kitamura gyakorlatilag rendezőtársa, Shunji Iwai (Swallowtail Butterfly) egy ’90-es években született kéziratát dolgozza fel. Az első látásra talán nagyon különböző rendezőpáros duója egész izgalmasan is elsülhet. Míg Kitamura inkább populárisabb, de stílusosabb filmeket készít, addig Iwai művészete mélységet adhat ennek.

Azért nem kell megijedni, kedvenc rendezőnk nem fog átmenni művészinasba, azért megmarad a jól bevált stílusánál. Ennek keretében hozza össze a Yoroi névre keresztelt szamuráj, zombi horrort. E projektről részleteket még nem lehet tudni. Szintén ezen a vonalon halad, bár komolyabb hangvételűnek tűnik egy adaptáció, mely Clive Barker, The Midnight Meat Train című novelláján alapszik. A történet egy fotósról fog szólni, aki egy metróban tevékenykedő hasfelmetsző nyomába ered. Barker maga is jelen lesz a forgatáson, mivel véleménye szerint az olvasók nagyon szerették e munkáját, ezért mindenképp szeretne megbizonyosodni róla, hogy a japánok hűen adják vissza azt.

Az utolsó film a sorban Dimension névre hallgat. Ezen pszicho-thriller középpontjában egy új technológia áll, mely képessé teszi az embereket, hogy azt lássák és érezzék, mint mások, akár azok halálának pillanatában is. Ezt mintha hallottam volna már valahol.

Mindenesetre nem tűnik rossznak az eresztés, csak azért kell izgulni, hogy Kitamura-san végig bírja csinálni, és ne haljon bele a túl sok munkába.

Hozzászólások   

#2 Guest 2006-11-18 09:16
Szerintem Kitamura akkor jó, amikor nem veszi komolyan magát, márpedig jelen esetben nem biztos, hogy erről van szó: sokat melózik, komolyabb rendezővel áll össze stb.
#1 Guest 2006-11-17 18:22
Kitamuratól a Versus egész nézhető volt számomra, az Azumi már kevésbé.
Amúgy, ha ilyen cikkek is bekerülnek a "Hamarosan..." rovatba, szerintem célszerűbb lenne átnevezni inkább "Hírek"-re és a honlappal kapcsolatos írásokat is itt megjelentetni (azok amúgyis ritkák).

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

S.P.L. (Sha Po Lang) (2005)

S.P.L. (Sha Po Lang) (2005)

Ez egy hangulatát tekintve érdekes HK akciófilm. Néha felhagynak a könnyedre vett stílussal és afféle „noir” stílusban készítenek filmet, amiben aztán hullanak a „hősök” rendesen.

Re-cycle (Gwai wik) (2006)

Re-cycle (Gwai wik) (2006)

Ting Yin (Angelica Lee - Divergence, Koma, The Eye 1-2.) sikeres bestseller író, szerelmes regényeit imádják olvasói. Mégis úgy érzi váltania kell, és nekiáll egy misztikus, a természetfelettivel foglalkozó regény megírásának.

The Drummer (Jin gwu) (2007)

The Drummer (Jin gwu) (2007)

Kenneth Bi harmadik rendezését leginkább úgy lehetne jellemezni, hogy abszolút érezhető rajta a már-már görcsös törekvés arra, hogy valami újat hozzanak ki végre a Hongkongból szinte végeláthatatlan sorokban kikerülő gengszteres témájú filmekből. Ezt a törekvést...

Shadow Hunters - Echo of Destiny (Kage gari: Hoero taiho) (1972)

Shadow Hunters - Echo of Destiny (Kage gari: Hoero taiho) (1972)

  IMDb Főszereplők: Ishihara Yujiro; Uchida Ryohei; Narita MikioRendezte: Masuda Toshio(1972, 90 perc) A Shadow Hunters sikeresnek bizonyult csekély művészi értéke ellenére. Jött hát gyorsan a folytatás, ugyanabban a stílusban. Talán túl gyorsan is...A 3 nindzsaölő ezúttal egy...