belépés∆

Kitamura, a munkalkoholista

 

 

A Twitchfilm szerint Ryuhei Kitamurán (Versus, Azumi, Godzilla: Final Wars) eluralkodott a munkamánia és agyondolgozza magát. Állítólag ez már komolyan meg is látszik rajta, ami nem kis aggodalmat kelt rajongóiban. Szó, ami szó, jelenleg négy projectje fut párhuzamosan.

Az első, ami Bandage névre hallgat, igencsak ígéretesnek tűnik. Kitamura gyakorlatilag rendezőtársa, Shunji Iwai (Swallowtail Butterfly) egy ’90-es években született kéziratát dolgozza fel. Az első látásra talán nagyon különböző rendezőpáros duója egész izgalmasan is elsülhet. Míg Kitamura inkább populárisabb, de stílusosabb filmeket készít, addig Iwai művészete mélységet adhat ennek.

Azért nem kell megijedni, kedvenc rendezőnk nem fog átmenni művészinasba, azért megmarad a jól bevált stílusánál. Ennek keretében hozza össze a Yoroi névre keresztelt szamuráj, zombi horrort. E projektről részleteket még nem lehet tudni. Szintén ezen a vonalon halad, bár komolyabb hangvételűnek tűnik egy adaptáció, mely Clive Barker, The Midnight Meat Train című novelláján alapszik. A történet egy fotósról fog szólni, aki egy metróban tevékenykedő hasfelmetsző nyomába ered. Barker maga is jelen lesz a forgatáson, mivel véleménye szerint az olvasók nagyon szerették e munkáját, ezért mindenképp szeretne megbizonyosodni róla, hogy a japánok hűen adják vissza azt.

Az utolsó film a sorban Dimension névre hallgat. Ezen pszicho-thriller középpontjában egy új technológia áll, mely képessé teszi az embereket, hogy azt lássák és érezzék, mint mások, akár azok halálának pillanatában is. Ezt mintha hallottam volna már valahol.

Mindenesetre nem tűnik rossznak az eresztés, csak azért kell izgulni, hogy Kitamura-san végig bírja csinálni, és ne haljon bele a túl sok munkába.

Hozzászólások   

#2 Guest 2006-11-18 09:16
Szerintem Kitamura akkor jó, amikor nem veszi komolyan magát, márpedig jelen esetben nem biztos, hogy erről van szó: sokat melózik, komolyabb rendezővel áll össze stb.
#1 Guest 2006-11-17 18:22
Kitamuratól a Versus egész nézhető volt számomra, az Azumi már kevésbé.
Amúgy, ha ilyen cikkek is bekerülnek a "Hamarosan..." rovatba, szerintem célszerűbb lenne átnevezni inkább "Hírek"-re és a honlappal kapcsolatos írásokat is itt megjelentetni (azok amúgyis ritkák).

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Crazy Stone (2006)

Crazy Stone (2006)

iMDB A hongkongi filmgyártás „istene”, Andy Lau , az idén elindította egy projectet, mellyel fiatal rendezőket szeretne támogatni. A második napon, jó managerként, egyből bele is invesztált a tervbe saját pénzéből 25 millió HK...

Battlefield Baseball (2003)

Battlefield Baseball (2003)

 Elég merész dolog összekeverni a Japánban oly népszerű középiskolás sport-animét egy zombi-mozival, mégis megtették. A Battlefield Baseball egy azok közül a stíluskeverék, agyatlan mészáros B-filmek közül, mint például a Versus (szamuráj-yakuza-horror-zombie-akció-paródia) vagy...

Miao Miao (2008)

Miao Miao (2008)

Úgy látszik, a tajvani filmeseken eluralkodott a gay láz, mert egy újabb romantikus drámát sikerült kifogni onnan, amiben ilyen felhangok is előkerülnek [bár a releasegroup-ból is gondolhattam volna]... 

36 China Town (2006)

36 China Town (2006)

iMDB A talán kissé lehúzó ismertetőm ellenére ez egy nagyszerű film azoknak, akik nem ijednek meg az indiai mozitól és túl tudják magukat tenni az ilyen filmek hiányosságain.Bár elsőre a film csalódás is volt,...