belépés∆

Kitamura, a munkalkoholista

 

 

A Twitchfilm szerint Ryuhei Kitamurán (Versus, Azumi, Godzilla: Final Wars) eluralkodott a munkamánia és agyondolgozza magát. Állítólag ez már komolyan meg is látszik rajta, ami nem kis aggodalmat kelt rajongóiban. Szó, ami szó, jelenleg négy projectje fut párhuzamosan.

Az első, ami Bandage névre hallgat, igencsak ígéretesnek tűnik. Kitamura gyakorlatilag rendezőtársa, Shunji Iwai (Swallowtail Butterfly) egy ’90-es években született kéziratát dolgozza fel. Az első látásra talán nagyon különböző rendezőpáros duója egész izgalmasan is elsülhet. Míg Kitamura inkább populárisabb, de stílusosabb filmeket készít, addig Iwai művészete mélységet adhat ennek.

Azért nem kell megijedni, kedvenc rendezőnk nem fog átmenni művészinasba, azért megmarad a jól bevált stílusánál. Ennek keretében hozza össze a Yoroi névre keresztelt szamuráj, zombi horrort. E projektről részleteket még nem lehet tudni. Szintén ezen a vonalon halad, bár komolyabb hangvételűnek tűnik egy adaptáció, mely Clive Barker, The Midnight Meat Train című novelláján alapszik. A történet egy fotósról fog szólni, aki egy metróban tevékenykedő hasfelmetsző nyomába ered. Barker maga is jelen lesz a forgatáson, mivel véleménye szerint az olvasók nagyon szerették e munkáját, ezért mindenképp szeretne megbizonyosodni róla, hogy a japánok hűen adják vissza azt.

Az utolsó film a sorban Dimension névre hallgat. Ezen pszicho-thriller középpontjában egy új technológia áll, mely képessé teszi az embereket, hogy azt lássák és érezzék, mint mások, akár azok halálának pillanatában is. Ezt mintha hallottam volna már valahol.

Mindenesetre nem tűnik rossznak az eresztés, csak azért kell izgulni, hogy Kitamura-san végig bírja csinálni, és ne haljon bele a túl sok munkába.

Hozzászólások   

#2 Guest 2006-11-18 09:16
Szerintem Kitamura akkor jó, amikor nem veszi komolyan magát, márpedig jelen esetben nem biztos, hogy erről van szó: sokat melózik, komolyabb rendezővel áll össze stb.
#1 Guest 2006-11-17 18:22
Kitamuratól a Versus egész nézhető volt számomra, az Azumi már kevésbé.
Amúgy, ha ilyen cikkek is bekerülnek a "Hamarosan..." rovatba, szerintem célszerűbb lenne átnevezni inkább "Hírek"-re és a honlappal kapcsolatos írásokat is itt megjelentetni (azok amúgyis ritkák).

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Suicide Club (Jisatsu Saakuru) (2002)

Suicide Club (Jisatsu Saakuru) (2002)

Szokványos japán hétköznap, zsúfolt tömeg áll a peronon hazafelé tartva, ki munkából, ki iskolából. Egyszercsak egy csapat iskoláslány láncot alkotva a peron szélére áll, és nevetgélve a vonat elé vetik magukat. Az ügy kivizsgálását egy...

Miyamoto Musashi 1 - Zen and Sword (1961)

Miyamoto Musashi 1 - Zen and Sword (1961)

  iMDB Főszereplők: Nakamura Kinnosuke; Kimura Isao; Mikune RentaroRendezte: UCHIDA Tomu(1961, színes, 110 perc)Egyes forgalmazóknál: Miyamoto Musashi - Untamed FuryA sekigaharai csata két túlélője, Takezo (a későbbi Musashi) és Matahachi, egy bandita özvegyénél húzzák meg magukat az...

Unlucky Monkey (1998)

Unlucky Monkey (1998)

  Sabu, avagy Hiroyuki Tanaka, mániákusan szeret teljességgel kiszámíthatatlan filmeket készíteni. Egyik szereplő sorsát sem lehet megjósolni, mindükre ugyanúgy várhat akár vicces és értelmetlen, akár drámai és megrázó halál, mint nagy szerencse vagy bármi más. Ha...

La Lingerie (Noi yee sil nui) (2008)

La Lingerie (Noi yee sil nui) (2008)

Amennyiben Wong Jing a hongkongi filmipar legperverzebb alakja, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy Chan Hing-Ka a legfetisisztább közöttük. Nehezen lehetne mással magyarázni a dolgot, ugyanis Chan rendezéseinek nagy részében központi szerepet töltenek be a melltartók és...