belépés∆

Ad Lib Night (2006)

 

Ad Lib Night (2006)


Talán felüdülést jelenthet nekünk a mostanában szinte tucatszám készülő, nagy költségvetésű, és általában valamilyen gengszteres sztorival megáldott koreai filmek között ez a kis rejtett gyöngyszem, mely november 30-al kerül bemutatásra a mozikban.

Egy japán író, Taira Azuko novelláján alapul a film, ami egy fiatal lány szokatlan történetét meséli el, aki egy haldokló kislány ágya mellett kíséri végig annak utolsó napjait. A főszerepet a My Boss, My Studentből megismert Han Hyo-Ju [한효주] alakítja, magát a filmet pedig összesen 10 nap alatt forgatták le, kézi kamerával, HD videóra. A rendező, Lee Yoon-ki [이윤기], harmadik munkája talán visszatér a gyökerekhez. Míg az első filmje, a Charming Girl hihetetlenül megfogta közönségét, addig második alkotása a Love Talk egyszerű mainstream mozi lett. A Pusan Nemzetközi Filmfesztiválon való szereplése alapján az Ad Lib Night ismét a professzionalizmus irányába mutat.

Hozzászólások   

#1 halas 2008-09-17 14:54
Tetszett, jo kis film. Mindenki nezze meg, aki szereti a lassubb, nyugibb filmeket.Szép alkotás.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Lone Wolf and Child: Assassin On The Road To Hell (1989)

Lone Wolf and Child: Assassin On The Road To Hell (1989)

  Léteznek valódi ikonikus karakterek, amelyek már a színrelépésüktől kezdve predesztináltak a legendává válásra. A fölöttébb különös, "Magányos Farkas és kölyke" néven ismert bérgyilkossá lett szamuráj ilyenné lett az évek során. Nézzük, honnan indult a története.

Isabella (2006)

Isabella (2006)

IMDb  Shing egy harmincas évei közepén járó rendőr, éli a nőtlen férfiak aranyéletét, egy napon azonban hirtelen megjelenik az életében egy 16 éves lány, Yan, aki azt állítja, hogy a lánya. Shing eleinte nem igazán hisz...

Zatoichi's Vengeance (Zatoichi no uta ga kikoeru) (1966)

Zatoichi's Vengeance (Zatoichi no uta ga kikoeru) (1966)

  Egy nagy visszatérő bizonyítja, hogy a tizenhármas korántsem kell, hogy szerencsétlen szám legyen. Nyilvánvalóan nem Katsuról van szó, hiszen ő el sem hagyta a sorozatot, hanem Tanaka Tokuzo rendezőről.

Ninja, A Band of Assassins 8 - The Three Enemies (Shinsho: shinob…

Ninja, A Band of Assassins 8 - The Three Enemies (Shinsho: shinobi no mono) (1966)

 A Shinobi no Mono sorozat nagy népszerűségnek örvendett a 1960-as években, de végül csak elérkezett a befejezéséhez. A nyolcadik rész viszont egyfajta előzetese lett a sorozat első filmjeinek, ha az időrendet tekintjük. Ehhez a furcsasághoz...