belépés∆

Anilogue animációs filmfesztivál

logoHamarosan megkezdődik az Anilogue ( link a hivatalos honlaphoz ), mely ötödik éve, idéntől új névvel (eddig Anifest volt) harcol az animációs filmek teljes jogú médiumként való elfogadásáért és széles palettát kínál ezen családba sorolható, legkülönfélébb eljárással készült, stílusú, hangulatú és időtartamú alkotásokból. A fesztivál november 29-től december 2-ig tart (tehát most csütörtöktől vasárnapig). A filmeket két budapesti moziban, az Urániában és a Toldiban vetítik, a jegyárak barátságosak, és ha nagyon siettek (ezen sorok írásakor a honlapjukon található számláló szerint még 7 óra van), 30%-os kedvezménnyel tudtok jegyeket foglalni.

Sokféle érdekes filmet mutatnak majd be, és mindenkit biztatunk, hogy nézzen körül, ne csak a keleti gyümölcsöket ízlelje meg, de itt most vessük vigyázó szemeinket az ázsiai felhozatalra!

 

atama_yama
  • Koji Yamamura rövidfilmek - Vicces és groteszk rövidfilm-csokor. Koji Yamamura, Japán egyik leghíresebb független rajzfilmkészítője személyes látogatást tesz a két vetítésen! A történetek közül kiemelném az Atama Yamát, talán leghíresebb művét. Ez egy fukar ember bizarr balladája, aki még a cseresznyemagokat is megeszi, mert nem akarja kidobni őket, egy napon azonban kis növény kezd nőni a feje búbjából... Shamisen-kísérettel, a szamurájfilmekből ismerős japán történetmesélő narrációval aláfestett tízperces remekmű.
  • Tekkonkinkreet - 2007-es anime amerikai rendezővel, mely egy híres kultmangát dolgoz fel. Gyönyörű, a tucat-animék világától elszakadó látvány, ötletes megoldások. Írtuk róla az Ázsiafilmen is ( link a cikkhez ).
  • Aachi & Ssipak - Agyament koreai romantikus sci-fi-vígjáték, melyben az "altesti poénok" fogalma egészen más megvilágításba kerülnek. Bizarr, vad, durva, de hihetetlenül ötletes és energikus lendületű történet remek zenével. (Ne tévesszen meg a látványvilág vagy a történet, és kisgyerekkel ne menjünk el a vetítésre!) Írtunk róla az Ázsiafilmen is ( link a cikkhez ).

Jó szórakozást mindenkinek!

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Kim Ki-duk

Kim Ki-duk

  1960. december 20-án született a dél-koreai Bonghwában. Nehéz gyermekkora volt, apja gyakran bántalmazta. 9 éves korában Szöulba költözött családjával. Korán abba kellett hagynia az iskolát. Alkalmi munkákat vállalt 17 éves korától, majd ötéves szolgálatot teljesített...

The 601st Phone Call (Di liu ling yi ge dian hua) (2006)

The 601st Phone Call (Di liu ling yi ge dian hua) (2006)

The 601st Phone Call (Di liu ling yi ge dian hua) (2006)iMDBA történetnek három plusz egy főszereplője van, akik eleinte semmit sem tudnak egymásról. Xiaowen egy rákbeteg fiú, aki amikor jól van, akkor elhagyja a...

Detective Bureau 2-3 (1963)

Detective Bureau 2-3 (1963)

Seijun Suzuki és Jo Shishido jónéhány remek filmben dolgoztak együtt mint rendező és színész. A Detective Bureau 2-3 a könnyebb darabok egyike.  

The New Legend of Shaolin (Hung Hei Kwun Ji siu lam ng jo) (1994)

The New Legend of Shaolin (Hung Hei Kwun Ji siu lam ng jo) (1994)

The New Legend of Shaolin (Hung Hei Kwun – Ji siu lam ng jo) (1994)iMDBWong Jing filmjei mindig is megosztották a közönséget. Aki csak könnyed szórakozásként akart megnézni egy filmet, az általában nem csalódott a...