belépés∆

Anilogue animációs filmfesztivál

logoHamarosan megkezdődik az Anilogue ( link a hivatalos honlaphoz ), mely ötödik éve, idéntől új névvel (eddig Anifest volt) harcol az animációs filmek teljes jogú médiumként való elfogadásáért és széles palettát kínál ezen családba sorolható, legkülönfélébb eljárással készült, stílusú, hangulatú és időtartamú alkotásokból. A fesztivál november 29-től december 2-ig tart (tehát most csütörtöktől vasárnapig). A filmeket két budapesti moziban, az Urániában és a Toldiban vetítik, a jegyárak barátságosak, és ha nagyon siettek (ezen sorok írásakor a honlapjukon található számláló szerint még 7 óra van), 30%-os kedvezménnyel tudtok jegyeket foglalni.

Sokféle érdekes filmet mutatnak majd be, és mindenkit biztatunk, hogy nézzen körül, ne csak a keleti gyümölcsöket ízlelje meg, de itt most vessük vigyázó szemeinket az ázsiai felhozatalra!

 

atama_yama
  • Koji Yamamura rövidfilmek - Vicces és groteszk rövidfilm-csokor. Koji Yamamura, Japán egyik leghíresebb független rajzfilmkészítője személyes látogatást tesz a két vetítésen! A történetek közül kiemelném az Atama Yamát, talán leghíresebb művét. Ez egy fukar ember bizarr balladája, aki még a cseresznyemagokat is megeszi, mert nem akarja kidobni őket, egy napon azonban kis növény kezd nőni a feje búbjából... Shamisen-kísérettel, a szamurájfilmekből ismerős japán történetmesélő narrációval aláfestett tízperces remekmű.
  • Tekkonkinkreet - 2007-es anime amerikai rendezővel, mely egy híres kultmangát dolgoz fel. Gyönyörű, a tucat-animék világától elszakadó látvány, ötletes megoldások. Írtuk róla az Ázsiafilmen is ( link a cikkhez ).
  • Aachi & Ssipak - Agyament koreai romantikus sci-fi-vígjáték, melyben az "altesti poénok" fogalma egészen más megvilágításba kerülnek. Bizarr, vad, durva, de hihetetlenül ötletes és energikus lendületű történet remek zenével. (Ne tévesszen meg a látványvilág vagy a történet, és kisgyerekkel ne menjünk el a vetítésre!) Írtunk róla az Ázsiafilmen is ( link a cikkhez ).

Jó szórakozást mindenkinek!

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Runin: Banished (2004)

Runin: Banished (2004)

iMDB  Bár több könyv és film is feldolgozta már azt a témát, mellyel a 2004-ben készült Runin foglakozik, annak még mindig megvan a maga varázsa, egyáltalán nem tűnik lerágott csontnak. Gyakorlatilag Robinson Crusoe óta...

Eleven Samurai (Ju-ichinin no Samurai) (1966)

Eleven Samurai (Ju-ichinin no Samurai) (1966)

  Főszereplők: Isao Natsuyagi; Kotaro Satomi; Koji NambaraRendezte: KUDO Eiichi(1966; fekete-fehér; 96 perc)A szamuráj kor belső viszonyain át a saját korának problémáit tárgyaló trilógia utolsó darabjában Kudo Eiichi megint maradandót alkotott. Sőt, ha a mai néző...

Heroic Trio 2 - Executioners (Yin doi ho hap juen) (1993)

Heroic Trio 2 - Executioners (Yin doi ho hap juen) (1993)

Heroic Trio 2 – Executioners (Yin doi ho hap juen) (1993) iMDB  

Nemuri Kyoshiro - TV Special 2: Conspiracy in Edo Castle (Nemuri …

Nemuri Kyoshiro - TV Special 2: Conspiracy in Edo Castle (Nemuri Kyoshiro Burai Hikae) (1993)

Az ASAHI TV társaság folytatta a felújított történteket, hogy életben tartsa Japán egyik legnépszerűbb filmfolyamát. Az érdeklődés fenntartására hozzányúltak ahhoz a részmozzanathoz, amelyik eddig  meglehetősen homályba burkolózva maradt a sagán belül. Ez sokáig szándékos volt...