Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Ázsiai könyvek  (Megtekintve 21550 alkalommal)

2008. Október 12. 21:46, Vasárnap
Én még nem olvastam tőle, de tudtommal ezek jelentek meg: Kitchen, Viszlát Cugumi, Csipkerózsika álom, Félelmeink - Baljós véletlenek, Balszerencse

aha... akkor eddig megvan mindegyik, amit kiadtak...

  • Karma: 7
2008. November 1. 00:11, Szombat

2009. Január 7. 14:13, Szerda
az alábbbi könyv főleg azoknak lehet érdekes, akiket foglalkoztat a buddhizmus.



SEUNG SAHN
A zen iránytűje


Seung Sahn (Szung Szán) koreai zen mester (1927–2004) saját leszármazási ágának hetvennyolcadik pátriárkája az első koreai zen tanító volt, aki Nyugaton (elsősorban az Egyesült Államokban) sokak számára elérhetővé tette a zen buddhizmus tanait; megalapította a Zen Kvanum iskolát, melynek Magyarországon is működik közössége. Közvetlen stílusának és karizmatikus egyéniségének köszönhetően tanítványai és hívei megtalálhatók szinte az egész világon. A zen szellemében nem ragaszkodott dogmákhoz, sem formaságokhoz, hogy más hagyományban nevelkedett, nyugati hívei számára is befogadhatóvá tehesse Buddha tanítását. Egyszerű példázatok segítségével bontotta ki a buddhizmus mélyebb, olykor bonyolult filozófiáját, de mindig figyelmeztetett, hogy csak gondolkodás, racionális tudás által senki nem juthat el a megvilágosodásig. E könyv szellemes, élő stílusa a közvetlen jelenlét érzetét kelti az olvasóban, segítségével a buddhizmussal ismerkedni vágyók és mélyebb tudást keresők egyaránt igazi élményre lelnek, megtalálhatják saját igazi énjüket.

azért éreztem fontosnak megemlíteni, mert koreai írók könyvei nem nagyon jelentek meg eddig magyarul... megjegyzem, hogy ráadásul ez a kőnyv elég drága lesz: bolti ára 4900ft...

  • Karma: 41
2009. Január 7. 14:29, Szerda
ezt találtam most a neten, érdekes lehet:
http://www.atlantiszkiado.hu/konyv.php?ID_konyvek=4125

  • Karma: 7
2009. Január 7. 15:50, Szerda
Magyarul jelent meg könyv Korea történelméről?


  • Karma: 36
2009. Január 7. 20:45, Szerda
Isamu Fukui: Truancy c. könyvét olvasta már valaki? állítólag olyan, mint a Battle Royale... és azt is írták, hogy ez egy trilógia lesz... az író egyébként midössze 17 éves!

http://truancy.hu/
elolvastam ezt a könyvet nem rossz, de szerintem a battle royale jobb alkotás.
Mondjuk az író csak 17 éves! a trilogiára szerintem már megérik és még jobbá válik.
várom a fojtatást mert úgy lett vége hogy kell folytatás:)

  • Karma: 7

2009. Január 7. 22:07, Szerda

  • Karma: 32
2009. Január 8. 00:26, Csütörtök
Isamu Fukui: Truancy c. könyvét olvasta már valaki? állítólag olyan, mint a Battle Royale... és azt is írták, hogy ez egy trilógia lesz... az író egyébként midössze 17 éves!

http://truancy.hu/
elolvastam ezt a könyvet nem rossz, de szerintem a battle royale jobb alkotás.
Mondjuk az író csak 17 éves! a trilogiára szerintem már megérik és még jobbá válik.
várom a fojtatást mert úgy lett vége hogy kell folytatás:)

A Truancy szerintem pocsék. A Battle Royalhoz annyiban hasonló, hogy oltári nagy koppintás egy 17 éves fiú átiratában, akinek talán nem ártott volna kicsit várnia a publikálással és még néhányszor átgondolnia, hogy mit is akar lényegében elmondani és milyen szereplőkön keresztül.
Remélem - ha a trilógia következő részei tényleg megírásra kerülnek - többet hoz majd ki mind a sztoriból, mind a szereplőiből, mert ez így ebben a formában nagyon gyenge.

2009. Január 30. 15:58, Péntek
Banana Yoshimoto: Csipkerózsika álom c. novellás kötete 50%-os kedvezménnyel vásárolható meg a kiadótól!

  • Karma: 30
2009. Március 1. 09:58, Vasárnap
Kapható:
William Scott Wilson: A magányos szamuráj (Miyamoto Musashi élete)  -Lunarimpex kiadó
Igényes, tudományos jellegű, elemző munka a legnevesebb szamuráj életéről. Nem kalandos történet, se nem  száraz adathalmaz. Alapos elemzés a valós, ismert adatok alapján, a kor társadalmi szokásainak, filozófiai irányzatainak, harci megközelítéseinek figyelemre vételével.Bőséges filmes, művészeti kiegészítések a függelékben. Nem annyira arról szól, hogy KI VOLT Musashi, hanem azt taglalja, miben volt egyedi jelenség, s miért volt nagy hatással Japánban az élet számos területére, túl a harci dolgain. A filozófiai-kulturális vonala kifejezetten érdekes.
"Oh Great Spirit, who made all races, look kindly upon the whole human family and take away the arrogance and hatred which separates us from our brothers..." - Native American Prayer

  • Karma: 7
2009. Szeptember 16. 19:45, Szerda
Ma vettem meg Murakami haruki legújabb itthon megjelent könyvét a Kurbli madár krónikáját. Igazából 3 könyv, mert trilógia, és elég borsos ára van(7500), de nekem megéri. Eddig az összes itthon megjelent könyvét megvettem és egyikben sem kellett csalódnom. Úgyhogy most királyság van.  :)

  • *
  • Karma: 36
2009. December 31. 11:23, Csütörtök
Csoma Mózes - Magyarok Koreában

Egy baja van, hogy rövid.  :)
Érdekesek a korebeli magyar utazók szemszögéből a koreai háború viszonyai, vagy a még diplomataként is nehéz mindennapok Északon a hetvenes években.
És még az is kiderül, ami a filmekből nem fog soha - a XIX. század végi magyar utazóktól kell megtudnom, hogy a japán megszállás előtti időszakban a falusi nők még fedetlen keblekkel jártak.
Ezt minden kosztümös filmben szemérmesen elhallgatják.  :-D

A szerző másik könyve is tetszett, az ország történetét átfogó, de jórészt a szembenállásra fókuszáló Korea - egy nemzet, két ország.
(Ezt elég nehéz volt beszerezni, a pesti Librikben szétszórva összesen ~10 db van még belőle.)
« Utoljára szerkesztve: 2009. December 31. 11:25, Csütörtök írta gianni7 »

O七a力uS口und - Önkényesen kiragadott szemléltető videók az ázsiai könnyűzene történetéből.