Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Hongkongi filmek  (Megtekintve 60495 alkalommal)

  • *
  • Karma: 82
2010. Október 23. 13:08, Szombat
La Comedie Humaine
Kicsit tartottam a filmtől, hiszen sem Chan Hing-Ka, sem Janet Chun neve nem ad feltétlenül okot a minőségre, azonban már a legelején, a szereposztásnál megnyugodtam, hogy nem fogok csalódni. Chapman To-t mindig is bírtam, a fiatal sztárokat, Wong Cho-Nam-ot és Fiona Sit-et szintén, ráadásul a sztori eleje nyugodtan állítható, hogy zseniális. A közepe felé aztán jócskán tévútra megy, azt a szálat talán nem kellett volna beleszőni, de szerencsére a végére újfent a legjobb elemeire koncentráltak a filmnek, így megmentették az unalomba fulladástól. Nyilvánvaló, hogy Chan Hing-Ka (mint mindig) Wong Jing-et próbálja majmolni, de ennek ellenére is más a stílusa, minden kísérlete ellenére is jóval kevésbé obszcén és alpári (szerencsére), viszont Wong stílusából az értékesebbet (a filmes utalgatásokat) remekül hozza ő is. Ahogy Chapman To előadja az élettörténetét puszta filmcímekből, vagy ahogy kiparodizálják John Woo The Killer-ét és Feng Xiaogang Assembly-jét, vagy éppen Johnnie To stílustanulmányként felfogható lövöldözős jeleneteit, az epic! Ezek mellett már csak hab a tortán a filmipar parodizálása. Ez tipikusan az a film, amit nem a sztori miatt érdemes megnézni (bár a szerelmi szálat leszámítva az is teljesen korrekt), hanem a különféle utalgatások és a sokszor a színészeket is égető humor miatt. 3.5/5, egyértelműen kellemes meglepetés volt, rosszabbra számítottam.

《人間喜劇》(La Comédie Humaine) HK Trailer 香港預告片 HQ

  • *
  • Karma: 82
2010. Október 29. 18:31, Péntek
Adventure of the King
Úgy két éve még úgy látszott, hogy kezdenek végleg elfogyni a 80-as évek óta népszerű, könnyed, ütődött vígjátékok a HK filmek közül, hiszen 2008-ban talán ha kettőt forgattak csak. Azóta kiderült, hogy a trend nem volt tartós, hiszen idén már ki tudja, hányadik hasonló próbálkozást nézhettük végig (pl. Flirting Scholar 2, Pandora's Box, The Jade & The Pearl + a mandarin nyelvű csodák). Az Adventure of the King is beleillik ebbe a sorba, jópár érdekességet tartalmaz, de azért közel sem olyan jó, mint amire számítani lehetett. Továbbra is látszik, hogy Stephen Chow utódját még mindig nem sikerült megtalálni, így ezúttal (a Flirting Scholar 2-höz hasonlóan) Richie Ren-re hárult a bohóckodás java. A jó öreg Richie nem is rossz, ráadásul a mellékszereplők között is rengeteg régi motoros látható (pl. Wu Ma, Bruce Leong, Nat Chan, Law Kar-Ying, stb.), a lányok is gyönyörűek (2010 abszolút Barbie Hsu évének látszik), így aki ismeri és szereti ezeket a színészeket, az annak ellenére is jól fog szórakozni rajta, hogy a sztori igen gyenge és következetlen, a lépten-nyomon beszúrt gegek minősége pedig meglehetősen változatos, vannak nagyon jók és rettenetesen fárasztóak is köztük. Az látszik rajta, hogy igyekeztek egy látványos és szórakoztató filmet készíteni, ami mindenképp becsülendő, viszont a gegek és a poénok nem eléggé elborultak, túlságosan is szolídnak és ismerősnek éreztem őket. Ha bátrabbak a forgatókönyvírók, akkor a szokásos propaganda (az uralkodóval szembeszállni nem érdemes, mert mindenhol vannak támogatói) mellett/helyett megpróbálkozhattak volna a Wong Jing és Stephen Chow mozijaira jellemző elborult, abszurd poénok kiötlésével is. Szóval nem rossz, nekem, mint hardcore HK mozifanatikusnak tetszett is, de aki nem ilyen elvakult, az nyugodtan hagyja ki, nem veszít semmit vele. 2.5/5.

龍鳳店 (香港版預告) Adventure Of The King (HK Trailer)

  • Karma: 7
2010. Október 29. 18:46, Péntek
Tempting Heart
Takeshi Kaneshiro, Gigi Leung, Karen Mok ezek a nevek nálam már fél siker, ehhez társul a jó zene, az atmoszféra, a viszonylag tűrhető sztori, amik egy kellemes filmet eredményeztek. 4/5

  • *
  • Karma: 82
2010. Október 29. 20:55, Péntek
City Under Siege
Hát ez kész...  :-D Egy nagy és több kicsi bajom volt ezzel a filmmel. Az első az, hogy a hype miatt már tudtam, mi lesz benne, ha nem beszéltek róla volna már a magyar oldalakon is, akkor sokkal nagyobbat ütött volna, de ez nem a film hibája. Magát a produkciót igazi guilty pleasure-ként lehet felfogni, aki komolyan veszi, az rettenetesen szidni fogja. Benny Chan, az amúgy is USA majmoló iparos legújabb blődlijében egy nyomokban Krrish!-t tartalmazó mutáns (Aaron Kwok) száll szembe a hongkongi X-men-ekkel (a főnökük Collin Chou), amiben két, ékes mandarin nyelven magyarázó kungfu és mutáns specialista rendőr (Wu Jing és Zhang Jingchu) is segítségére lesz. A látvány elsőosztályú, a sok-sok wire-fu-t tartalmazó akciójelenetek szintén, a rendező pedig az akciófilmek rajongóinak fétiseire is próbál hatni (a cuki Zhang egy röpke pillanatig a girls with guns filmek legnagyobbjait idézi). A pergő akciókat azonban hihetetlenül túlhúzott, szirupos romantikus szálak, illetőleg rettenetesen idétlen médiakritika töri meg itt-ott, a sztori pedig (Benny Chan-tól nem szokatlanul) valami hihetetlenül debil. A rendező ezúttal is látványosan arra utazott, hogy a mezei HK mozirajongók ízlésének (és valószínűleg a mandarin nyelvterületen lakozó nézőkének is) maximálisan megfeleljen, abszolút nem izgatta, hogy valami értékeset hozzon össze, csak valami szórakoztató blődlit. Ha ebből a szempontból nézzük a filmjét, akkor 5/5, viszont rengeteg helyen bele lehet kötni, úgyhogy egy sima 3/5 közelebb áll a valósághoz.

City Under Siege new Trailer 2010 [HD] (全城戒備)

  • *
  • Karma: 82
2010. Október 30. 00:23, Szombat
Stool Pigeon
Dante Lam szokásos zsarus thrillerjeinek legújabb darabja is hozza a szokásos szintet, sőt, kicsit még jobb is a korábbiaknál. A szereposztás pazar, a képi világ kellőképpen sötét és komor egy ilyen sztorihoz, van vér és fordulat is bőven. Igazából ez utóbbi és a különféle mellékszálak sokasága, valamint a túl sok egybeesés teszi egyrészt túlbonyolítottá, másrészt kissé hiteltelenné a sztorit. A mondanivaló világos és egyértelmű (ne akarj kapcsolatba kerülni bűnözőkkel) és a rendőrök nehézségeit is szépen taglalják (elsősorban a címben is szereplő csalikkal kapcsolatos érzéseiket). Szóval ez egy jó film minden túlbonyolítottságával együtt is, a színészi játék elsőosztályú (Nic Tse-ben sosem csalódik az ember, Kwai Lun Mei is jó volt és Nick Cheung-nak is jól állt ez a savanyú szerep), a mondanivaló érdekes és thrillerként is remekül működik a produkció. 4/5, a hibák ellenére is bőven megéri megnézni!

Stool Pigeon Trailer / 綫人

  • *
  • Karma: 82
2010. Október 31. 20:13, Vasárnap
How to Meet the Lucky Stars
Agyament vígjáték a '90-es évekből, amiben ismét le akartak húzni egy újabb bőrt a klasszikus Lucky Stars filmek karaktereiből, ráadásul az egészet beleszőtték a közben hatalmas népszerűségre szert tevő gambling movie-k világába. Igazából ez az egyetlen dolog, ami miatt nem lett az igazi, túl sokat foglalkoznak a különféle kártyatrükkökkel az elborult és poénra vett kungfu bohóckodás és az amúgy a hongongi vígjátékokra jellemző nonszensz szituációk helyett. Mindettől függetlenül remek szórakozást nyújt, az eredeti brancsból megmaradt Sammo (bár keveset látszik) Richard Ng és Eric Tsang is, a Wong Jing által sikerre vitt receptnek megfelelően pedig tele van az egész gyönyörű lányokkal (Diana Pang, Francoise Yip, stb.) és érdekességképp még megemlíthető, hogy a kungfujelenetekben feltűnik egy Cynthia Rothrock utánzat, bizonyos Kim Penn is. 3/5, egy igazi könnyed, agyament vígjáték.

How To Meet The Lucky Stars

  • *
  • Karma: 82
2010. Október 31. 22:15, Vasárnap
Winner Takes All?
Old school akcióvígjáték 1984-ből, a főszerepben Stanley Fung-gal, valamint a '79-es Miss HK-val, Olivia Cheng-gel. A korabeli tipikus klisékből építkezik, azaz kissé (nagyon) harsány és erőltetett humor, valamint pergő tempó és sok-sok bunyó jellemzi. A rendezés csapnivaló, a forgatókönyv pedig abból a szempontból is vicces, hogy európai szemmel nézve tabunak számító dolgokból is poénokat farag (pl. főhős kislányát megölik a bűnözők, de a rendőrök csak röhögnek az egészen). Maga a film tehát nem jó, de mégis megérte megnézni, már csak azért is, hogy lássam, mi sül ki a Fingers on Trigger és a Lucky Stars keresztezéséből. 2/5, de guilty pleasure-ként sokkal magasabb pontszámot is kaphat, a zenéje pedig valami elképesztő.  :-D

Friend - Winner Takes All ?

Íme, ő Olivia Cheng:

« Utoljára szerkesztve: 2010. Október 31. 22:16, Vasárnap írta YEZy »

  • *
  • Karma: 82
2010. November 1. 21:16, Hétfő
The Tricky Master
Erre a Wong Jing ökörségre csak annyit tudok mondani: ZSENIÁLIS!  :-D Benne van szó szerint MINDEN, ami és aki egy jó vígjátékhoz szükséges, mégpedig: Stephen Chow, Sandra Ng és természetesen maga Wong Jing. A humornak csak kisebb részét teszi ki a szokásos gambling geg áradat (szokás szerint póker, mahjong, meg dominó), viszont rengeteg (főleg hollywoodi) filmparódia van benne, amik Wong Jing-hez méltóan nagyon jók (az Átok kifigurázásán röhögtem talán legjobban), sok-sok gusztustalanság és altesti humor, nem is beszélve a szexre utalgatásoktól (Suki Kwan és Kelly Lin ideális ezekre a szerepekre). Szóval az egész úgy nagyszerű, ahogy van, még a vígjátékba abszolút nem illő Nick Cheung sem tudja elrontani a hangulatot (ahogy ő parodizálja a híres Leon Lai videoklipet a tengerparton, az se rossz). Kötelező darab minden Stephen Chow és minden Wong Jing rajongónak, egyértelműen 5/5!

Tricky Master

  • Karma: 7
2010. November 2. 12:03, Kedd
Szerintem nem akkora nagy szám, legalábbis nekem annyira nem tetszett. Nem mondom van benne pár jellegzetes humor, de én úgy emlékszem hogy nagyon untam, de a vége jó volt. Főleg a nagy meccs Wong-al.

  • *
  • Karma: 82
2010. November 5. 22:14, Péntek
Dream Home
Pang Ho-Cheung-ot már jópár éve a kortárs HK film egyik legjobbjának tartom, szinte mindig elő tud rukkolni valami teljesen eredeti, szokatlan dologgal. Most is ezt tette, ráadásul nem is akárhogy, hiszen a kiindulópontként használt drámai részt (főhősnőnk álmai otthonát szeretné elérni bármi áron, azonban ez Hongkongban is hasonló problémákba ütközik, mint idehaza) kifejezetten durva (és számomra gusztustalan) slasher elemekkel tűzdelte tele, így egy kőkemény category III darabot kapunk, amiben a sok sok gore mellett a másik cat III indok is bőven jelen van. A drámai rész nagyon jó (ahogy írják, minden hongkongi ember könnyen bele tudja élni magát), remekül átjönnek belőle a kisembert ért problémák már gyerekkortól kezdve, a slasher rész viszont tulajdonképpen szükségtelen és (bármennyire is bemutatja a rendező az okát) túlzottan is erőltetett. Viszont, az ilyesmiért rajongó néző számára felettébb látványos, ugyanis csak az egyik halálnemet találtam olyasmi szinten gagyinak, mint a japán gore-kban látható, a többinél viszont időnként a hányinger kerülgetett. Drámának jó, horrornak (valószínűleg) jó, a kettő ötvözeteként azonban kicsit nyeklik-nyaklik, viszont Pang filmjeinek ereje még így is átjön belőle. 4/5, szerintem ez is ott lesz az év legjobbjai között.

http://www.youtube.com/watch?v=o4dD1Fvw6XI

  • *
  • Karma: 82
2010. November 6. 00:13, Szombat
Funny Triple
Jó kis oldschool vígjáték 1985-ből Eric Tsang, Anthony Chan és Nat Chan főszereplésével, a korabeli tipikus HK komédiák stílusában. Két főhős rendőrünk egy nagyágyú gengsztert keres, akihez az út egy gigolón keresztül vezet. Persze ez a leglényegtelenebb szál az egészben, rendőreink próbálnak csajozni (több-kevesebb sikerrel), a gigolo pedig mindig úgy keveri a szálakat, hogy a legbonyolultabb legyen utána szétszedni őket. Jópofa kis film, de a későbbiekben Wong Jing és Jeff Lau által tökélyre fejlesztett nonszensz produkciókhoz képest azért nem egy nagy durranás. A legjobbak talán a burleszkes jelenetek benne, a kaszkadőrtrükköket felvonultató jelenetek a Jackie Chan filmek fénykorában amúgyis elengedhetetlen kellékek voltak. 3/5

http://www.youtube.com/watch?v=QZT1sItsWUk

  • Karma: 7
2010. November 6. 01:15, Szombat
Na ezt majd megnézem, én stílusom.

Leszedtem egy filmet, de f@szául egyszerre rajta van a kantoni és a mandarin szinkron. Vannak olyan filmek, ahol ha az egyik oldali hangfalat kikapcsolom, akkor csak a kantoni szól, értelem szerűen, mert a bal oldali csatornán megy a mandarin. Na ennél nem működik, létezik az, hogy ilyen mocskosul szarul felrakták és nem lehet vele semmit kezdeni?
És még a minőség is szar, komolyan mondom érdemesebb lesz már youtube-ról régi HK filmeket nézni, mert néha ott jobb a minőség, de legalább ugyanolyan. Természetesen egyszerre van rajta angol és kínai felirat azzal a gány fehér elmosott fajta.

  • *
  • Karma: 82
2010. November 20. 11:46, Szombat
The Legend of the Fist: The Return of Chen Zhen
Nagyon ígéretes stáb és nagyon ígéretesnek tűnő sztori (Chen Zhen figuráját a HK akcióhősök színe-java eljátszotta már, a leghíresebb Bruce Lee volt a Fist of Fury-ban), de sajnos sok helyen bántó hülyeségek vannak benne. A legnagyobb probléma a forgatókönyv, amit Gordon Chan egyrészt feleslegesen túlbonyolított (rengeteg szereplő, akiknek a fele gyakorlatilag csak tölteléknek van), másrészt a kulcsmomentumoknál rettentően klisés (a záró csata a leggagyibb 70-es évekbeli kungfu csodák "dramaturgiájára" hajaz). Sajnos ezen az amúgy remek rendező, Andrew Lau sem tudott javítani. A kivitelezés olyasmi, mint a tavalyi Bodyguards & Assassins volt, amiben a jócskán feltuningolt történelmi tényeket fűszerezték Donnie Yen és kis csapata látványos bunyóival, illetőleg a már-már megszokott, erőltetett nacionalizmussal,valamint a helyenként gyatra CG-vel (azok a repülők az elején, atyaég...). A 20-as évek Shanghai-jának megidézése eléggé színpadias lett, valahogy túl steril a környék (a John Cusack féle Shanghai-ban jobban eltalálták ugyanezt), érdekes volt a Blood Brothers után Shu Qi-t megint (látszólag) ugyanolyan szerepben látni, a japánok szokásos démonizálása viszont leginkább csak ásítást vált ki a nézőből. Tulajdonképpen az egészet csak Anthony Wong szokásos zseniális játéka, valamint Donnie egyértelműen Bruce Lee-t idéző/majmoló bunyói miatt érdemes megnézni, a koreográfiák és a többi filmjéhez képest rengeteg brutalitás látványosak, bár az elmaradhatatlan 1 a 100 ellen harcot igazán kihagyhatták volna és a záró harc ultragagyi fordulata helyett is lehetett volna valami normálisat összehozni. Sajnos nem túl jó tehát a film, bár érdekes módon a sok-sok hiba ellenére is végig lekötött, sokkal jobban, mint a Bodyguards & Assassins tette. Ezzel együtt is csak 3/5, túl sokat akartak belezsúfolni a 2 órába, a kevesebb ezúttal tényleg több lett volna.

Legend of the Fist - The Return of Chen Zhen new long best Trailer 2010

  • *
  • Karma: 82
2010. November 21. 10:09, Vasárnap
Fist of Fury
Ha már Donnie Yen is Bruce Lee-t utánozta a Legend of the Fist-ben, megnéztem végre, hogy kit is utánzott és hogyan... :) Nagyon régen láttam már ezt a filmet (vagy egy részét), de nem emlékeztem belőle semmire. Szerencsére nem Shaw Bros, hanem Golden Harvest produkció, azaz jóval kevésbé színpadias, mint a korabeli kungfu eposzok. A bunyók a mai koreográfiákhoz szokott nézőnek is látványosak, hiába, a nagy Bruce azért tudott valamit. A rendezés már közel sem ilyen erős, meg jópár vicces baki is szemet szúr (modern autók a háttérben, 70-es évekbeli öltözetben lófráló emberkék a statiszták között, kicsit hosszúra nyúlik a tolmács kocsikáztatása, stb.), ezek azonban nem hogy csökkentik, inkább növelik a film élvezhetőségét. Tulajdonképpen az eredeti változat ismeretében még inkább leértékelődik Andrew Lau és Gordon Chan 2010-es grandiózus próbálkozása, amiben mindent sajnálatosan túlhúztak, hiszen itt még pont megfelelő mennyiségben adagolják a nacionalista tónust és ami külön erénye, hogy mivel 70-es évekbeli produkció, a korabeli filmek összes báját tartalmazza. Egyszóval egy igazi klasszikus alapmű a kungfu filmek terén, aki még hozzám hasonlóan nem látta, ne hagyja ki! 5/5

Fist of Fury Trailer [HD]

  • *
  • Karma: 82
2010. November 21. 19:12, Vasárnap
Forget Me Not
Egy újabb horrornak álcázott psychothriller Hongkongból, nem túlságosan ismert nevekkel, viszont a már-már megszokott, klisés felépítéssel. Főhősünk egy tanárnő, aki nem emlékszik a múltjára, viszont a jelenbeli problémáit csak úgy tudja kezelni, illetve megoldani, ha visszatér az emlékezete. Ez persze fájdalmas, nem csak neki, hanem a nézőnek is. A hangulatot valójában egész jól eltalálták, szinte végig sötétben, éjszaka játszódik az egész, viszont a sztori némileg erőltetettnek hatott, akárcsak a "paráztatósnak" szánt pillanatok, amik nem működtek igazán, leszámítva a gore-t, de nekem ahhoz amúgy is gyenge az idegzetem...  :-D Az eddigi silány idei HK "horror" felhozatalhoz képest egész jó, azonban nyugodtan kihagyható, még mindig nem tudtak a helyiek túllépni a Pang bratyók által 10 éve kitalált klisén... 2/5