Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Hongkongi filmek  (Megtekintve 60494 alkalommal)

  • *
  • Karma: 82
2006. Február 4. 15:19, Szombat
Érdekesek ezek a lehúzós kritikák. :-) Én valahogy sokkal megbocsátóbb vagyok a filmekkel, nem szeretek róluk rosszakat írni, még akkor sem, ha nem tetszettek. Azért tervezek egy ilyet írni a múlt héten látott The beautiful killer című "remek" alkotásról... :)
A Breaking News-szal nekem az volt a legfőbb bajom, hogy egy kicsit túlzottan is "amerikaias" volt. Az elején a lövöldözős rész szintén "érdekes" volt, azt hozták fel mindenütt előnyének, hogy vágás nélkül forgatták le, de szerintem pár vágással sokkal látványosabb is lehetett volna. A többivel kapcsolatban pedig igazatok van, többet is ki lehetett volna hozni a sztoriból, de azért 1-2 jobb poén így is akad benne.

  • Karma: 36
2006. Február 4. 16:07, Szombat
Idézetet írta: YEZy
Érdekesek ezek a lehúzós kritikák. :-) Én valahogy sokkal megbocsátóbb vagyok a filmekkel, nem szeretek róluk rosszakat írni, még akkor sem, ha nem tetszettek. Azért tervezek egy ilyet írni a múlt héten látott The beautiful killer című "remek" alkotásról... :)

Minél többet néz az ember, annál kritikusabb, mert már több jót látott. Kezdetben az animéket is mind imádtam, most meg már alig van, amit nézek, újak közül pláne... :(

2006. Február 4. 19:14, Szombat
A Breaking News tényleg szar.

  • Karma: 3
2006. Február 10. 15:48, Péntek
Ab-normal beauty

Ez egy érdekes film.
Úgy indul mintha valami kis filmecske lenne egy csinos lánykáról és  abarátnőjéről.
Aztán elkezd bekattanni a film is meg a lány is.
Szép képek, festmények vannak benne.
Van az egésznek egy beteg látványvilága.
A halál művészete.
És amikor épp azt hinné az ember hogy vége happy end, akkor még bekavar.
Na ez az utolsó kavarás az ami nekem nem tetszett.

  • Karma: 32
2006. Február 12. 14:21, Vasárnap
THE AVENGING FIST / Kuen Sun (2001)         

Rendezte: Wai Keung Lau, Corey Yuen



IMDb

A messzi jövőben Nova (Lee-Hom Wang) és ikerhúga Erika (Kristy Yang) gondtalanul élik a jövőbeli tínédzserek életét: bandáznak, szórakoznak, utcai harcviadalokon vesznek részt. Összebarátkoznak Iron Surfer-rel (Stephen Fung), és a csinos hologramm-modell lánnyal (Gigi Leung). Azonban felfigyel különleges harci képességeikre egy szakadár csoport, a Vörös Sárkány Hadsereg vezetője, és meg akarja szerezni magának különleges erejüket. Anyjuk kénytelen bevallani nekik: apjuk részt vett egy rendőrségi kísérletben, ahol egy veszélyes fegyvert teszteltek, ráadásul ezt vegyítették némi génmanipulációval is. Az ikrek kénytelenek hát megvédeni saját magukat és barátaikat az elszánt vezér ellen...
Látványos, történetében ugyan nem túl eredeti sci-fi, aminek érdekessége, hogy felbukkan benne a jó öreg Sammo Hung is.  A történet néhol kicsit hézagos, de ezt sikerül valamelyest elnyomnia a pörgős harcjeleneteknek, és a futurisztikus látványvilágnak.
Nem rossz film, de nem is túl kiemelkedő. Kedvenc ugyan nem lesz belőle, de megnézésre érdemes.
A film megjelent magyarul DVD-n Az erő gyermekei címmel a MOKÉP forgalmazásában.

  • *
  • Karma: 82
2006. Február 12. 14:31, Vasárnap
Ez a film nekem meg is van DVD-n, ha jól emlékszem, úgy 800ft körüli áron lehetett beszerezni a Daily Price-ban. Egy helyesbítés : szerintem a két lányt alakító színésznő nevét megcserélted, mert emlékeim szerint Gigi Leung volt a hologram modell. :) Egyébként ez Wai Keung Lau gyengébb filmjeinek egyike, tud ő ennél jobbat is (pl. a Young & Dangerous sorozat, a The Duel, vagy a The storm riders).
Ja és egy kérdés a végére : Milyen kapcsolat van vajon Wai Keung Lau (Andrew Lau) és Lau Tak Wah (Andy Lau) között? Előbbi rendezget, utóbbi pedig általában a főszereplő. Két külön személy, vagy ez olyan, mint Kitano Takeshi és Beat Takeshi?

  • Karma: 32
2006. Február 12. 14:36, Vasárnap
Idézetet írta: YEZy
Egy helyesbítés : szerintem a két lányt alakító színésznő nevét megcserélted, mert emlékeim szerint Gigi Leung volt a hologram modell. :)


Öhöm... köszi, javítottam. <:)
Hiába, azért a férfi-egyedekre jobban odafigyelek, mint a nőkre...   :P

  • Karma: 36
2006. Február 12. 20:36, Vasárnap
Hmm, nekem ez Az erő gyermekei volt az a film, amit csak azért néztem végig, mert társaságban néztük és én hoztam, de így is végig a sírás határán álltam... szánalmasan vacak film... Sammo Hung is zuhant a szememben még egyet.

  • *
  • Karma: 82
2006. Február 12. 22:22, Vasárnap
Úgy látszik, akkor a hk akció nem a te műfajod, mert a legtöbb az ilyen... A sztorik egetverő hülyeségek, viszont jók a kung-fu jelenetek... :D

  • Karma: 36
2006. Február 12. 22:51, Vasárnap
Idézetet írta: YEZy
Úgy látszik, akkor a hk akció nem a te műfajod, mert a legtöbb az ilyen... A sztorik egetverő hülyeségek, viszont jók a kung-fu jelenetek... :D

A Jackie Chan filmek például messze nem ilyen hü1ye történettel, gagyi történetvezetéssel és béna karakterekkel rendelkeznek.

  • Karma: 36
2006. Február 25. 00:47, Szombat
Bullet In The Head

John Woo filmjei közül van jó néhány remek darab, mind a pre-hollywoodi korszakából. Nagyon jellemzőek rá a végletesen ábrázolt érzelmek, a nagyon tiszta jellemek (jószívű bérgyilkos, önfeláldozó barát stb) és a pátosszal túltelített jelenetek. Ebben a filmben is van jó néhány olyan rész, ami egyes nézőknél valószínűleg leveri a biztosítékot. Azonban mindenképpen érdemes egy esélyt adni John Woo stlílusának, mert ami azt illeti, én is meglehetősen érzékeny vagyok a túlságosan megható és túlcsorduló érzelmekkel teli filmjelenetekre, mégis élvezhetőnek találom Woo filmjeit. Nem tudom, mi az oka, talán a jó szemmel beállított kameraállások és tűzpárbajok, talán a lelkes színészek vagy az a naiv ártatlanság, ahogy a legnagyobb hülyeségeket is előadják néha (a legkülönfélébb logikai hibákra és ésszerűtlenségekre és valótlanságokra kell gondolni), de ahogy a néző mégis érzi, hogy ez nem számít, mert ez a jelenet mégis olyan szép...

A Bullet In The Head három barátról szól, akik minden kalandban benne vannak, felelőtlenül és vadul élvezik az életet, miközben körülöttük Hong Kong egyre zűrösebbé válik. Egy balul sikerült bunyó után menekülniük kell. Vietnamba mennek, egy egyszerű csempészési melót kéne végrehajtaniuk, de megint balszerencséjük van, nem sikerül a dolog. Ezután további kalandokba keverednek, végül háborús körülmények között küzdenek pénzért, a túlélésért és a barátságukért, és nem sikerül mindet megtartaniuk...

A film hangulata meglehetősen komor, a harcjelenetek véresek, a háborús rész a végén pedig kifejezetten erős és brutális, jól eltalált hangulatú, hasonlóan más háborús filmekhez, ebben a részben is sok nagyon emlékezetes képsor van, egy jó darabig nem fogom tudni elfelejteni néhányukat...
Emiatt, a jól megkoreografált akciójelenetek és a túlságosan erőltetettre vettségük ellenére mégis hatásos és magukkal ragadó érzelmek miatt merem ajánlani a filmet azoknak, akik kíváncsiak rá, de kissé tartanak tőle. Akiknek a többi John Woo film, például A Bérgyilkos (The Killer) bejött, azok úgysem fogják kihagyni. A többiek inkább kerüljék el.

Megjegyzés a végére: az alternatív befejezés sokkal jobb, de hát az eleganciát itt is feláldozta Woo még némi látványos akcióért és drámáért. ^^

  • *
  • Karma: 82
2006. Február 25. 19:52, Szombat


Dragon Squad (Maan Lone) (2005)

  A hongkongi rendőrség különleges biztonsági intézkedések közepette szállít egy Puma nevű bűnözőt, ám egy brutális banda egy óriási lövöldözés után elrabolja a férfit, akivel további terveik vannak. A banda vezetője, Petros bosszút szeretne állni Puma testvérén, Tigeren bizonyos múltbeli sérelmek miatt és ehhez egy szinte tökéletes tervet eszel ki. Az Interpol egy fiatalokból álló csapatot állít össze Petrosék megállítására, vezetőjükké pedig egy kiégett, idős zsarut raknak, Kong Long-ot (Sammo Hung). Petrosék elkezdik kivitelezni a tervüket, az Interpol is próbálkozik, mellettük pedig a fiatal csapat is nekilát a küldetés teljesítésének. Izgalmasnak hangzik? Meglehet, de a film számomra csalódást nyújtott. Az első baljós jel már az elején, a feliratoknál jelentkezett, ugyanis a producerek között feltűnt egy "Steven Seagal" név is... Az akciójelenetek leginkább lövöldözések és "gagyi" akciófilmekhez méltóan a résztvevők rengeteget lőnek, de alig találnak, sokszor az az ember érzése, hogy teljesen céltalanul lövöldöznek, de akkor ugye hogy lehetnek profik... Egyértelműen azok a legjobb jelenetek (ha jól emlékszem, kettő), amikor az öreg Sammo mutat be egy kicsit a kung-fu tudásából. A többi felejthető, a szokottnál véresebb, de ezen kívül semmi kiemelkedőt nem nyújtó akció.

  • *
  • Karma: 82
2006. Február 25. 19:52, Szombat


Turn left, turn right (Heung joh chow heung yau chow) (2003)

  A történet röviden annyi, hogy Eve Choi (Gigi Leung), lengyel irodalmat fordító hölgy és John Liu (Takeshi Kaneshiro) hegedűművész egy véletlen alkalmával találkozik, majd beszélgetésük során kiderül, hogy már gyerekkorukból ismerik egymást. A beszélgetésnek azonban az eső végetvet és innentől kezdve bármennyire is próbálják újra megtalálni egymást, a körülmények, na meg két másik ember miatt ez azonban nem nagyon sikerül nekik. Egész jól kivitelezett hongkongi romantikus filmecske ez Johnny To rendezésében. A karakterek és a helyzetek igazi hongkongi szokás szerint a végletekig ki vannak hegyezve egy-egy tulajdonságra, bár ez csak a mellékszereplők esetében zavaró. A két főszereplő nagyon jól alakítja a szerepet, az ember könnyen azonosulni tud velük. Röviden : jó kis film ez, ha szereted a romantikus filmeket, egy nézést megér.

  • *
  • Karma: 82
2006. Február 25. 19:53, Szombat


Vampire effect / The Twins effect (Chin gei bin) (2003)

   Reeve (Ekin Cheng) egy vámpírvadász, akihez egy új segéd csapódik Gypsy (Gillian Chung) személyében, aki nagy rajongója Reeve-nek. Reeve húga, Helen (Charlene Choi) megismerkedik egy fura illetővel, Kazaffal , akiről nem tudja, hogy ő a hongkongi vámpírherceg (Edison Chen alakítja). Kazaf egy vámpírtól meglehetősen szokatlan dologgal kísérletezik, nem akar többé véren élni, így segédjével együtt (akit Anthony Wong alakít) éhezik. Színrelép azonban egy európai vámpír, aki a Kazaf tulajdonában levő "kincs" segítségével akar a vámpírok ura lenni, azonban a szedett-vedett kis csapat, na meg egy mentőautó sofőrje (Jackie Chan) megpróbálja ebben megakadályozni. Hongkongi vámpíros filmet még nem láttam ezen kívül, de szerény véleményem szerint ennél jobbat nehéz lenne összehozni. Minden benne van, ami egy jó kis könnyed hongkongi akció-vígjátékhoz szükséges. Sok-sok kung-fu jelenet, némi Jackie Chan-es humor, Anthony wong pofavágásai, a Twins-es lányok egymással is bunyóznak egyet, kell ennél több? :)

  • Karma: 36
2006. Február 25. 20:45, Szombat
Woah, mennyi ajánló! :P :cool:

 

anything