Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Koreai filmek  (Megtekintve 112264 alkalommal)

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 10. 13:42, Szombat
Idézetet írta: arnold
Attack the Gas Station

Négy fiatal srác szabályosan megtámad egy benzinkutat. Hogy miért?! Csakúgy, poénból. Szétvernek mindent, fogják a pénzt, és lelépnek. Egy héttel később megint marhára unatkoznak, úgy döntenek, hogy ismét kirabolják a benzinkutat. A gond az, hogy most majdnem üres a kassza! Közben jön egy pasas, aki tankolni akar. A négy srác kitalálja, hogy megtankolják a kocsikat és a pénzt meg bezsebelik. Viszont, ők mindig többet tankolnak, mint amennyit a vevők kérnek, és aki nem hajlandó fizetni, azokat foglyulejtik... Nekem az volt a filmmel a bajom, hogy sokszor elsütik ugyanazokat a poénokat és ez egy idő után már fárasztó. Nem nagy szám...


Sztem sem túlzottan, amik vannak poénok, azok sem ülnek, meg tele van céltalan, számomra értelmezehetetlen keménykedéssel, agresszivitással, amit nem tudtam hova tenni...

2005. December 11. 10:15, Vasárnap
Silmido

A film 1986-ban játszódik, megtörtént események alapján. 31 halálraítélt dél-koreai férfit választ ki a hadsereg. Elviszik őket egy titkos kiképzőbázisra. A kiképzés után az a feladatuk, hogy megöljék az észak-koreai elnököt. Akik túlélik az akciót, azokat nem végzik ki, hanem pénzt és kitüntetést kapnak. Olyasmi, mint a Piszkos 12. Az egyik leggyengébb koreai film, amit mostanában láttam.

Into The Mirror

Woo Yeong-Min korábban rendőrként szolgált, de egy akció során véletlenül lelőtte a társát, ezért otthagyta a rendőrséget. Jelenleg a nagybátyja tulajdonában lévő Dreampia bevásárlóközpontban dolgozik, mint biztonsági őr. A Dreampia-t néhány napon belül akarják újra megnyitni, mivel öt évvel korábban egy rejtélyes tűzeset teljesen lerombolta épületet. A megnyitási procedúrát viszont el kell halasztani, mert különös gyilkosságok történnek a plázában.

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 11. 12:41, Vasárnap
Idézetet írta: arnold

Into The Mirror


Ez szvsz nagyon bengás film volt... Végig sem tudtam nézni :(

2005. December 11. 13:33, Vasárnap
Idézetet írta: manu
Idézetet írta: arnold

Into The Mirror


Ez szvsz nagyon bengás film volt... Végig sem tudtam nézni :(

én végignéztem. ha már lejött...  :)

  • Karma: 36
2005. December 11. 14:35, Vasárnap
Idézetet írta: manu
Ez szvsz nagyon bengás film volt... Végig sem tudtam nézni :(

Bengás =  :?:

2005. December 13. 20:17, Kedd
ismét megnéztem az A Tale of Two Sisters-t. egy valami viszont még most sem világos: mi a fene van a mosogató alatt? ha valaki tudja, árulja már el nekem! :)

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 13. 20:46, Kedd
Idézetet írta: arnold
ismét megnéztem az A Tale of Two Sisters-t. egy valami viszont még most sem világos: mi a fene van a mosogató alatt? ha valaki tudja, árulja már el nekem! :)

hát ezt én sem tudom.... valami lány, sztem csak amolyan céltalan rémisztgetős elem

2005. December 14. 22:01, Szerda
Samaritan Girl

Két szöuli diáklány, Yeo-Jin és Jae-Young nagyon szeretne európába utazni, de nincs pénzük repülőjegyre. Elég furcsa módon akarnak pénzhez jutni: Yeo-Jin kuncsaftokat szerez Jae-Young-nak. Jae-Young pedig szexuális szölgáltatásokat nyújt. Természetesen pénzért... A rendőrök folyamatosan razziáznak, és a lányoknak mindig menekülniük kell. Aztán az egyik razzia alkalmával Jae-Young csak úgy tud elmenekülni a rendőrök elől, hogy kiugrik az ablakon. A lány a kórházban belehal a sérüléseibe. Yeo-jin úgy dönt, gyónás gyanánt felkínálja magát Jae-yeong korábbi ügyfeleinek, és visszafizeti nekik a pénzt, amelyet a barátnője a testével keresett. Yeo-Jin apja rendőr, és véletlenül megtudja, hogy a lánya prostituáltként dolgozik. A rendőr elhatározza, hogy megbünteti azokat a férfiakat, akik lefekszenek a lányával...


Joint Security Area

A filmet a világ legjobban őrzött határvonalán forgatták: Észak és Dél-Korea között. Ahol az állig felfegyverzett katonák egymással farkasszemet néznek, egymást gúnyolják, ám titokban - ahol a vezetés nem látja - egymással barátságok köttetnek északi kommunista és déli kapitalista katonák között.
Azonban egy szülinapi parti közben, melyet egymással ünnepelnek északiak és déliek, egy északi tiszt által végül lebuknak. Kénytelenek ezért lelőni őt, azonban a lövöldözés elfajul... Utólag persze az életben maradottak megpróbálják eltussolni a történteket, mert inkább vállalják, hogy megöltek egy ellenséges katonát, minthogy beismerjék, hogy barátok lettek... Sophie Lang őrnagy a svéd hadseregből érkezik a helyszínre, hogy kivizsgálja az ügyet. A hölgy koreai, de még sosem járt Koreában.
A JSA egy szomorú történet, mégis tele van emberi vonásokkal, amelyek rámutatnak arra, hogy az ellenség is ember, és az ellenség is lehet a legjobb barátunk.

  • Karma: 2
2005. December 14. 22:25, Szerda
Yonggari '99 / Reptilian

Ez a film úgy lett nekem anno beharangozva, hogy ez a "koreai Godzilla". Én marha, akkor majdnem kiadtam 4000 forintot a DVD-ért. Mára már ("hála" a 'Best Hollywood'nak), egy ezresért hazavihető, de a tizedét nem éri még, merthogy van olyan, hogy B kategóriás film, ami általában szórakoztatóan bugyuta, aztán van, ami csak simán bugyuta. Na ez ilyen. Mindent sikerült kiirtani belőle, ami általában nézhetővé teszi a hasonló filmeket. Kezdjük ott, hogy nyilvánvalóan a nemzetközi piac kielégítése érdekében, a szereplőket amerikai színészek játsszák; Kb. Egy tucat (a hadsereget vezetését pl. egy, azaz egy ember képviseli, de az egész válságstáb kb. 3-4 fő, vagyis egy ülésasztalnyi statisztát képtelenek voltak szerződtetni, miközben állítólag ez egy tízmillió dolláros film). Ráadásul nem tudom, hogy melyik 'ki mit tud' selejtezőből válogatták őket, de amit művelnek az még viccnek is rossz. A szörnyek pedig teljesen számítógéppel animáltak, méghozzá olyan pocsék minőségben, hogy a végső összecsapás tulajdonképpen a néző képzeletére van bízva, úgy összefolyik az egész. Ezt az egészet pedig azért írtam egyáltalán le, mert egyrészt ki kellett adnom magamból mielőtt gyomorrontást kapok tőle, másrészt figyelmeztetésként, hogy ha van olyan szerencsés, akinek kimaradt ez az alkotás, az adjon hálát az égnek, és nagy ívben kerülje el a továbbiakban is. Ha már valamit muszáj, akkor inkább a '67-es eredetit.

2005. December 15. 10:29, Csütörtök
Address Unknown

Kim Ki-duk ebben a filmjében egy kis falu életét mutatja be. A film szereplői mind megszenvedték valamilyen módon az elmúlt évtizedek eseményeit. Az asszonynak sötétbőrű gyermeke született egy a falujukban állomásozó amerikai katonától, most angolul tanul és Amerikába vágyik, ami miatt állandó konfliktusba keveredik a falu lakóival, sőt még fiával is, aki rendszeresen veri is anyját ezért. Ám a nő szüntelenül reménykedik, hamis álomvilágban él, hiszi, hogy a leveleire, amiket egykori szerelmének ír, egyszer válasz érkezik. A fiúnak nincs múltja, sehova sem tartozik, apa nélkül nőtt fel. Ezért nem tud megbocsátani anyjának. Az anyja szeretőjével is állandó harcban áll. Anya és fia a szántóföld közepén, messze a falutól élnek egy lakókocsiban - ez is hontalanságuk jelképe - kitaszítottan, elidegenedve.
Vagy itt van a fiatal lány is, akit bátyja csúfított el még gyerekkorában, kilőtte egyik szemét, amikor katonásdit játszott. A lánynak most lehetősége nyílik arra, hogy visszanyerje elveszített szemét, és egykori szépségét, de ehhez egy amerikai katona szeretőjévé kell válnia, és lemondani falujabeli szerelméről, aki így szereti, így fogadja el, amilyen. Itt vannak továbbá az öreg veteránok, akik szintén nyomorognak, és rendszeresen összegyűlnek, hogy felelevenítsék emlékeiket. És végül itt van egy amerikai katona, egy közlegény, aki kábítószerezésbe és a fél szemére vak lány ölelésébe menekül az értelmetlen gyakorlatozások, a szeretteitől való elszakítottság és a honvágy elől. A jóképű amerikai katona, örök hűséget várván kedvesétől, meg akarja jelölni a lányt, bele akarja tetoválni mellébe a nevét, ám a lány ez ellen már fellázad, nekiront a katonának, és inkább kiszúrja megmentett szemét, csak hogy megszabadulhasson az amerikaitól, s ismét a régi lehessen. A lányra támadó amerikait az elárult egykori szerető megöli, ezért börtönbe kerül, az öregek pedig egyesült erővel állnak ki mellette.
A rendező - szokásához híven - meglehetősen morbid módon, de őszintén érzékelteti ezeknek az embereknek a napjait. Zsenális, mint általában.

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 15. 11:56, Csütörtök
arnold: Te ezeket még mindig copy pasteled, vagy már újonnan nézett alkotások?

2005. December 15. 12:08, Csütörtök
Idézetet írta: manu
arnold: Te ezeket még mindig copy pasteled, vagy már újonnan nézett alkotások?
hát, ezeket nem mostanában láttam, pl. ezt az Address Unknown-t két éve. ez baj? :)

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 15. 12:12, Csütörtök
Idézetet írta: arnold
Idézetet írta: manu
arnold: Te ezeket még mindig copy pasteled, vagy már újonnan nézett alkotások?
hát, ezeket nem mostanában láttam, pl. ezt az Address Unknown-t két éve. ez baj? :)

Neeeeem, isten ments, csak kiváncsi voltam :)

2005. December 15. 12:19, Csütörtök
egyébként, nem rég jött le a Bad Guy c. film (szintén Kim Ki-duk). ezt még nem volt időm megnézni. már korábban összeírtam egy pár szinopszist, amikor még a bordára pakolgattam, de azt a topikot elég kevesen olvasták, és meguntam, hogy én írogatok, közben meg majdnem mindenki szarik rá. itt azért más a helyzet, van érdeklődés! :-D

  • Karma: 36
2005. December 15. 13:33, Csütörtök
Idézetet írta: arnold
Itt azért más a helyzet, van érdeklődés! :-D

Ez így is van! Ide filmfanatikusok járnak! :samurai:
Hmm, azt hiszem, el kéne kezdenem behatóbban foglalkozni Kim Ki-Dukkal. Mindenki dicséri, én meg még egy filmjét sem láttam.  <:) Asszem a 3-iron jó bemelegítés lesz.

 

anything