Ma nagy fába vágtam a fejszém egy Japán süteményt készítettem el. Ez a süti elsősorban kyotó környékére jellemző. Az eredmény JÓL sikerült ime a recept.
Ha valaki evett már Kinai deszert sütit aminek nyúlós a tésztája és kicsit lisztesnek tűnik a teteje na ez ahhoz hasonló lesz és tényleg finom.
Glutinous rizs liszt 20g kb 2 evőkanál
sima rizs liszt 55g kb 6 evőkanál
cukor 95g 8 evőkanál
fahéj 1 evőkanál
ha van és be tudsz szerezni szója bab liszet akkor abból is egy evőkanál ha nincs sima magyar liszt is jó egy fél evőkanállal( már fejlesztettem a receptet)
víz 100ml
és burgonya liszt ( ez akkor kell amikor sodrófával kinyújtjuk a tésztát ettől keménnyé válik majd az addig nyúlós tészta meglepő változás lesz)
Tegyük a Gluinous risz lisztet egy edénybe majd adjunk hozzá vízet ne mindent kb fele elég. keverjük el a liszttel lágy tésztát fogunk kapni.
ezt követően adjuk hozzá a többi hozzá valót sima rizs liszt cukor fahéj maradék viz és a soja bab liszt. keverd össze.
ezt követően tedd a lábost a göz fölé és főzd 15 percig. tényleg müködik elkezd szilárdulni az addig folyós tészta és ragadós allaguvá fog válni. keverdgesd is azért a tésztát közbe. az elején könnyen megy aztán már kezd össze ragadni ne ilyedj meg jól haladsz
ha meg van a 15 perc a gőz felett akkor tedd az egész tésztát egy nedves rongyba és jól gyurmázd meg egy kicsit.
Tegyél burgonya lisztet az asztalra terítsd el majd tedd rá a tésztát a sodrófát is liszted meg azt kezd el nyújtani annyi lisztet tegyél rá hogy ne rakadjon rá a sodrófára. Nem kell vele spórólni a fölösleget ami nem kell úgy is meg marad és majd újra lehet használni csak tedd vissza a zacskóba.
ha nem tudod hogy kell ilyet csinálni kérdezd meg anyut nagyit az meg mondja, hogy lisztezz mintha fánk tésztát nyújtanál.
és meg is vagyunk hamar megkeményedik a tészta szóval nem kell vele sokat vesződni.
Nekem sikerült Ausztrália formára gyúrni
aztán jőhet a töltelék itt már a fantáziára van bízva mit teszel bele én nutellát tettem és nagyon jó lett vele.
Eredeti recept szója bab krémet(fehér) ír amit nekem sikerült venni az szerintem rossz krém volt mert nem fehér volt hanem sárgás és az elléggé sós volt azzal szar volt
de aki a sósat szereti az olyat tegyen bele.
Szóval tölteléknek a barack lekvártől elkezdve bármit amivel megszeretnéd tölteni
vágj kis kockákat és tedd bele amivel tölteni szeretnéd. majd csinálj belőle háromszöget. kicsit nyomkod össze a tésztát és kész is.
Össze fog ragadni.
ennyi a recept
én fogok még ilyet csinálni mert sok töltelék ötlet van és tényleg finom hamar meg van kb 40 perc alatt meg is voltam mindennel együtt.
jó főzőcskét aki bevállalja
ha meg nem majd egyszer megcsinálom nektek ha van alap anyag akkor szegedre viszek nyáron
ha lesz megint nagy meeting manunál