Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Japán filmek  (Megtekintve 130658 alkalommal)

2005. December 10. 13:28, Szombat
Wild Zero

Ace elmegy egy kis klubba, ahol Guitar Wolf és bandája koncertezik. A koncert után a klub tulajdonosa és Guitar Wolf között vita alakul ki. Ace Guitar Wolf segítségére siet. Cserébe Ace kap egy sípot, amit akkor kell használnia, ha veszélybe kerül. A következő nap Ace ismét elindul, hogy megnézzen egy másik rock 'n' roll show-t. Útközben megáll egy benzinkútnál, és tudtán kívül megakadályozza a benzinkút kirablását, és egy lány életét is megmenti. Ezután megtankolja a motorját, és tovább megy. Kicsivel később az úton meglát egy autót, és amikor közelebb megy, észreveszi, hogy a sofőrt zombik tépik szét. Ace úgy dönt, hogy visszamegy a benzinkúthoz a lányért, de mire visszaér, már zombik vannak mindenhol... Agyatlan zombi-film rockabilly muzsikával megfűszerezve. Nagyon beteges!

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 10. 13:47, Szombat
Idézetet írta: arnold
Wild Zero

Ace elmegy egy kis klubba, ahol Guitar Wolf és bandája koncertezik. A koncert után a klub tulajdonosa és Guitar Wolf között vita alakul ki. Ace Guitar Wolf segítségére siet. Cserébe Ace kap egy sípot, amit akkor kell használnia, ha veszélybe kerül. A következő nap Ace ismét elindul, hogy megnézzen egy másik rock 'n' roll show-t. Útközben megáll egy benzinkútnál, és tudtán kívül megakadályozza a benzinkút kirablását, és egy lány életét is megmenti. Ezután megtankolja a motorját, és tovább megy. Kicsivel később az úton meglát egy autót, és amikor közelebb megy, észreveszi, hogy a sofőrt zombik tépik szét. Ace úgy dönt, hogy visszamegy a benzinkúthoz a lányért, de mire visszaér, már zombik vannak mindenhol... Agyatlan zombi-film rockabilly muzsikával megfűszerezve. Nagyon beteges!


Ez megvan, de még nem láttam csak az első pár képkockát, ahol súlyosan b-kategóriás ufók közelítenek a föld felé. Ha nagyon beteges, akkor viszont nekem való :D

2005. December 10. 13:51, Szombat
Ringu – a kör

Reiko Asakawa riporter az unokahúga rejtélyes halálának ügyében kezd nyomozni. A kutatás során pletykákat hall egy vhs kazettáról, amin egy nő látható. Ha valaki ezt a kazettát megnézi, megcsörren a telefon, és egy hang közli, hogy hét nap múlva meghalsz. Eleinte a riporternő nem törődik a kazettával. Akkor kezdi keresni a kazettát, miután kiderűl, hogy unokahúga barátai, akikkel együtt nézte meg a lány a kazettát szintén meghaltak. Reiko megszerzi és megnézi a kazettát. A telefon valóban megszólal és egy hang közli vele, hogy egy hét múlva halott lesz. Ezután a nő a volt férjét kéri meg - aki egy egyetemen tanít - hogy segítsen a nyomozásban...
Mitől jobb (szerintem) az eredeti, mint az usa verzió?! Előszöris a japán verzió képivilága sokkal nyomasztóbb és hátborzongatóbb! Az amerikai inkább az effektekre épít. Sőt, az usa verzióban a végén látható Samara teljes arca. Viszont az eredetibe csak az egyik szemét látjuk Sadakonak. Tehát, a gonosz arca majdnem teljesen rejtve marad, és ez sokkal hatásosabb! Aztán, a japán színészek is magasan verik az amerikaiakat! Az, hogy Hiroyuki Sanada jobb színész, mint Martin Henderson, ez teljesen egyértelmű, de Nanako Matsushima is jóval többet nyújt a riporternő szerepében, mint Naomi Watts (aki persze ettől függetlenül jó színésznő!).

Ringu 2 – a félelem

A rörténet ott folytatódik, ahol az első rész végetért. Reiko Asakawa, a riporternő, aki az eredeti videokazetta után kutatott, eltünt. A riporternő egy munkatársa nyomozni kezd az eltönés ügyében, és megtudja, hogy Reiko utolsó munkája egy bizonyos videokazettával hozható kapcsolatba. A férfi hall a videokazettát sujtó átokról is, és elhatározza, hogy szerez belőle egy másolatot. Ezalatt Reiko exférjének barátnője, Mai Takano is önálló kutatásba kezd. Eljut a pszihiátriai intézetbe, ahol Reiko unokahúgának barátnőjét kezelik. A lány az első részben történt események óta nem beszél. Mai arra is rájön, hogy Sadako szellemének legyőzéséhez Reiko kisfia, Yoichi a kulcs. Pocsék folytatás, semmi sem maradt meg az első rész zseniális hangulatából! Kár volt folytatni…

Ringu 0 – a születés

Ez a rész az előzményekről szó. 1960-ban játszódik, amikor Sadako még tinédzser volt. Miután a lány anyja, Shizuko öngyilkos lett, Sadako-t Dr. Ikuma nevelte fel. Később a lány otthagyta a doktort, Tokióban költözött és csatlakozott a helyi színtársulathoz, mint tanonc. A lányt nem sokan kedvelik, egyedül Toyama-nak, a társulat hangosítójának rokonszenves. Egy riporternő, Akiko nyomozni kezd Sadako után. Személyes okok vezérlik a keresésben, mert meghalt a vőlegénye, amikor Sadako anyja bemutatót tartott a képességeiről. Kiderül, hogy a társulat tagjai ugyanazt álmodták. Az álomban egy kutat és a romos házat láttak. Aztán rejtélyes körülmények között meghal az egyik színésznő, majd később a rendezőt is holtan találják. Mindenki Sadako-ra gyanakszik…

Rasen – A spirál

Dr. Ando patológus nehezen tudja túltenni magát fia halálán. Éppen öngyilkos akar lenni, amikor felhívják és közlik vele, hogy barátja Ryuji Takayama meghalt, és neki kell elvégeznie a boncolást. A boncolás során megállapítják, hogy a férfi szívrohamban halt meg. Találnak továbbá a gyomrában egy darab papírt, amin számok vannak. Aztán a rendőrség elviszi Takayama barátnőjét, Mai Takano-t Ando-hoz. Ő találta meg Takayama holttestét a lakásán. Mai elmondja Ando-nak, hogy Takayama, halála előtt az ex-feleségével, Reiko Asakawa-val egy videokazettával kapcsolatban nyomoztak. Ha valaki megnézi ezt a kazettát, akkor egy héten belül meghal. A rendőrök értesítik a doktort, hogy Reiko Asakawa és kisfia autóbalesetet szenvedtek, de a kisfiúról megállapítják, hogy már a baleset előtt meghalt. Reiko egyik munkatársa felkeresi Ando, és átadja neki Reiko naplóját, egy fényképet Yamamura Sadako-ról és azt a bizonyos videokazettát. Ando mindenáron megakarja oldani az ügyet, ezért megnézi a felvételt. Viszont, érdekes módon olyanok halnak meg, akik nem is látták a videót…
Olyan ez a film, mintha a Ringu folytatása lenne, mert egy ideig nagyon szorosan kapcsolódik egymáshoz a két film, de aztán teljesen más irányba megy tovább a spirál története. Nekem nem igazán tetszett.

Ju-on

A film három nagyobb részből tevődik össze, és ezek a részek is több fejezetből állnak. Elsőként a fiatal és lelkes tanárt, Shunsuke Kobayashi-t ismerjük meg, aki arról beszélget a feleségével, Manami-val, hogy az egyik diák, Toshio már nagyon régóta nem jár iskolába. Kobayashi elhatározza, hogy meglátogatja Toshio szüleit, de csak a Toshio-t találja otthon. A fiú nincs túl jó állapotban, tele van a teste sebhelyekkel. A tanár úgy dönt, megvárja, amíg a szülők hazaérnek. A gyerek közben furcsa dolgokat művel. Néha nagyra tátja a száját és nyávog, mit egy macska, néha rajzolni támad kedve. A szülők persze nem jönnek haza, de miért nem? Mi ez a furcsa erő, ami körülveszi a házat?
Kicsivel később egy egyedülálló anya (Noriko) költözik a házba a lányával (Kanna) és a fiával (Tsuyoshi).
Kanna éppen a barátnőjével, Yuki-val tanul, mikor eszébe jut, hogy nem etette meg a nyulakat az iskolában, ezért elrohan, egyedül hagyva Yuki-t a házban. A lány kellemetlenül érzi magát egyedül, először furcsa zajokat hall, aztán amikor megpróbálja elnyomni a zajt egy kis zenével, a discman is bedöglik. Aztán egy fekete macska ugrik elő a semmiből. Yuki megíjed és elbújik a szekrénybe, de a mit a szekrényben talál, az rémisztőbb mindennél. Közben Tsuyoshi izgatottan készül, a randira a barátnőjével, Mizuho-val.
Mizuho megtalálja Tsuyoshi biciklijét az iskolánál és a mobilját a földön, de a fiú sehol… Mialatt a lány várakozik, találkozik az egyik tanárral, Nakamura-val, aki elmegy megkeresni Tsuyoshi-t, Mizuho pedig beul az egyik tanteremben. Ahol ismét szokatlan dolgok történnek. Aztán jön a rendőrség, hogy kivizsgálja a történteket.
Ismét a házban. A gyerekek anyja, Noriko hazaér. A ház üres, a gyerekek nincsenek otthon, de ami ezután jön arra azt hiszem senki sem számítana, amikor hazaér a munkából…
A film harmadik szegmensében egy lánnyal, Kyoko Suzuki-val találkozunk, akinek van egy testvére, Tatsuya. Ő egy ingatlanügynök és a Saeki-házat akarja eladni, de Kyoko-nak furcsa érzése támad és megpróbálja meggyőzni Tatsuya-t, hogy ne adja el a házat senkinek.
Ez a Ju-on sorozat legelső része. Kevesen tudják róla, hogy ez egy tévéfilm, moziban nem mutatták be. A szép hosszú tartalomból senki sem jönne rá, hogy a film játékideje mindössze 70 perc! Az amerikai remake-nél sokkal összetettebb, többrétegűbb, és ez által nagyobb odafigyelést igényel a megértése.

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 10. 14:26, Szombat
:d :d :d Ecsém! Ez aztán az áradat... Alig kapok levegőt... :d
De látom amolyan rendszerező típus vagy: egy kis Kurosawa, egy kis horror.. Mi lesz a köv? :D

2005. December 10. 14:30, Szombat
Idézetet írta: manu
Mi lesz a köv? :D


azt még én sem tudom...  :)

  • Karma: 36
2005. December 10. 16:12, Szombat
Király ismertetők! :P
Az ázsiai horrorokért nem vagyok oda, de Kurosawát szeretem. A Ran végén a jelenet, ahogy a vak férfi a meredély szélén tapogatózik a botjával, háttérben a lemenő nappal, hát... egy életre beégett az agyamba... :)
A Hidden Fortress-re különösen nagyon kíváncsi vagyok, nem csak a robotokat szedte innen Lucas, de az egész hercegnő-kísérgetés ötletét.
A debil filmeket meg nagyon szeretjük! :))

  • Karma: 2
2005. December 10. 21:56, Szombat
Gondoltam kitöltök néhány üres foltot :)

Battle Royale 2

Három év telt el az előző film eseményei óta. Suhya Nanahara (az előző BR egyik túlélője) immár ismert terrorista, a  "Wild 7" nevezetű csoport vezetője, akik több ezer ember halálát követelő bombatámadásaikkal nyílt háborút hirdettek a jelenlegi japán rendszer ellen... És a BR folytatódik; Az új szabályok: Kutasd föl, és likvidáld a terroristavezért Suhya Nanaharát.
A kiválasztott osztály tagjainak ezúttal össze kell dolgozniuk a túlélésért, sőt párokat alkotnak, ahol az egyik fél halála, vagy társától való túlzott eltávolodása, a másik tag automatikus felrobbantásával jár.
A téma is új, és talán meglepő az előző rész ismeretében, hiszen ez a film egyértelműen és sziklakeményen a terrorizmusról szól, egy olyan megvilágításban, mely szakít az általános gondolkodásmóddal, és felteszi a kérdést: Nem lehet, hogy az úgynevezett "civilizált" országok felelősek a kialakult helyzetért? A film erősen kritizálja Amerika problémamegoldó képleteit, és valódi felvételek bevágásával igyekszik gondolkodásra sarkalni a nézőt, anélkül, hogy konkrét ítéletet mondana egyik, vagy másik fél felett. Izgalmasan hangzik? Hát nem az.
A gagyi színészek, a felesleges monológok, a cselekmény fárasztó és kínos elhúzása, a karakterek kidolgozatlansága 133 perc tömény kínszenvedéssé teszi a filmet. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy az első rész fanjai, semmi értékelhetőt nem kapnak a második résszel, semmit, amit az elsőben szerettek.
Bár tény, hogy aznap mikor megnéztem, ezzel a filmmel álmodtam, és utánna napokig ott motoszkált a fejemben, tehát valami kevés mégiscsak áttört a vérszegény megvalósításon. Ezért, és csakis ezért, kap tőlem egy 'kettes alá'-t.  

Godzilla (1954)

Az FILM, melyben először láthattuk amint az atombombák nukleáris szele, felzargatta álmából, és egyben pusztító erővel ruházta fel az őskorból visszamaradt, mélytengeri szörnyeteget Gojirát, hogy visszatérítse nekünk mindazt a borzalmat, melyet fegyverkezési mániánk szabadított a világra.
Ez nem B mozi, hanem komoly, háborúellenes film. A gumigodzilla vs műanyagmakettek ugyan mai szemmel már humorosnak tűnhetnek, de a sebesültek szenvedései, a halott édesanyja felett síró kisgyerek látványa már aligha. A szörnyeteg, csupán fikció, de mikor elvonul, és a kamera vált, akkor olyasmit látunk, ami lehetne akár a tokiói bombázások, vagy Hiroshima, és Nagasaki szenvedő áldozatainak bemutatása is.
Csupán egyetlen tudós rendelkezik a fegyverrel, mely elpusztíthatja Gojirát, de hogyan vethetné be úgy, hogy a nagyhatalmak ne tennék rá a kezüket erre a rettenetes, pusztító eszközre? Merthogy a hatalom nem tanul. Ez még nem a "szeressük egymást gyerekek" propaganda, hanem a "vezetők úgyis kapzsi-hülyék, legalább mi legyünk észnél" üzenet formába öntése.
A színészi játék néhol eltúlzott, a rendezés itt-ott tökéletlen, de ez csak erősíti az élményt, hogy egy '54-es klasszikust nézünk. Aki kicsit is tudni véli, hogy miért is jók a godzilla filmek, annak muszáj megnézni a kezdeteket, de kizárólag a japán változatot, mert drága amerikai barátaink voltak olyan hazafiasak anno az első széria esetében, hogy a japán előadói játékot kivágták a filmből, és a saját színészeikkel újraforgatták, a saját szegényes elképzeléseik alapján, a mondanivalót pedig meghagyták a "japóknak".

  • Karma: 2
2005. December 10. 22:04, Szombat
Idézetet írta: Ramiz
Az ázsiai horrorokért nem vagyok oda, de Kurosawát szeretem.


Én viszont imádom az Ázsiai horrort, úgyhogy full respect arnold. Bár lehet, hogy le kéne szoknom, mert mióta megnéztem mind az öt Ju-on filmet (az amerikai remakkel együtt) azóta nem merek vécére menni éjszakánként :D

  • Karma: 2
2005. December 10. 23:42, Szombat
A sok horror után, jöjjön egy kis pikáns borzalom :) (remélem nem sértem ezzel a jóízlés határait)

La Blue Girl - Live action 1-3

Mivel ismerem, és kedvelem az eredeti rajzfilmet, odáig voltam mikor rátaláltam erre a videósorozatra, bár sejtettem, hogy amit majd kapok az egy gagyi szoftpornó lesz. Tévedtem. Ez nem gagyi, ez több annál, ez valami übergagyi, és nem aprózták el, mindent sikerült a szinvonal alá tuszkolni, a színészi játékot, a trükköket, a rendezést. A B kategória az egy dolog, de ez olyan mintha egy 20 dolláros fan-video lenne. Persze, a fiatal japán lányok még így is jól mutatnak azzal a sok műanyagcsáppal, de a körítés agysejtromboló.

2005. December 11. 09:43, Vasárnap
a BR 2 valóban pocsék lett! kár érte... :(  egyébként, a film rendezője,  Kinji Fukasaku nem sokkal az után hunyt el, hogy elkezdte forgatni a BR 2-t, amit aztán fia, Kentai Fukasaku fejezett be.

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 12. 11:45, Hétfő
Azt a live action-t hol lehet beszerezni?  :roll:

Hinokio - Inter Galactic Love

Hogy mentegetőzéssel kezdjem, ezt a filmet csak és kizárólag az intergalaktivitás miatt szereztem be  8) . Aztán megláttam a borítót:

és rendesen megrémültem. :) Szerencsére azonban nem folyik a film, egész kellemesen csalódtam, csak a vége csópóg egy kicsit. :) Szigorúan családi mozi, de a jobbik fajtából, ötletes, ügyes kivitelezés, az animáció pedig egész jó (legalábbis a roboté). Nagyon tetszett benne, hogy valahogy reális közelségbe hozta az emberszabású robotok alkalmazását, beillszkedését társadalmunkba. Sokkal jobban megvalósították ezt, mint abban a bizonyos Asimov adaptációban. Szvsz elég közel állt az eredeti Én, a Robothoz, mégha mesterséges intelligenciáról itt szó sincs. A végét nem kellett volna eröltetni, dehát ez mégis csak egy családi film.

2005. December 12. 13:11, Hétfő
Full Metal Yakuza

A történet szerint egy kevés önbizalommal rendelkező, örök szerencsétlenségre ítéltetett fickó, aki a jakuzánál, mint takarító dolgozik, mindent megtenne azért, hogy beléphessen a rettegett csapatba. Egyszer csak elérkezik a nagy nap és maga a nagyfőnök az, aki elviszi őt egy üzlet lebonyolítására. Csakhogy az üzletfelek átverik őket és szitává lövik mindkettőjüket. Egy őrült tudós azonban a két emberből összerak egy félig gép-félig ember lényt, aki bosszút esküszik... Takashi Miike kicsit újraértelmezte a Robotzsaru történetét és az egészet áthelyezte a jakuzák világába. A történet kissé bugyuta, de rendkívül szórakoztató, és még véletlenül sem lehet komolyan venni! Erőszakos mozi - bár annyira nem, mint az Ichi the Killer - emellett tele van drámai elemekkel.

  • Karma: 36
2005. December 12. 18:20, Hétfő
Idézetet írta: L.Mole
La Blue Girl - Live action 1-3

Requesting torrent...  8)

Idézetet írta: arnold
Full Metal Yakuza

Requesting torrent...  8)

Idézetet írta: manu
Hinokio - Inter Galactic Love

Req... Úristen, dehogyis!!! :P  :roll:  :D

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 12. 18:26, Hétfő
Idézetet írta: Ramiz
Idézetet írta: manu
Hinokio - Inter Galactic Love

Req... Úristen, dehogyis!!! :P  :roll:  :D


:lol:

  • Karma: 36
2005. December 12. 18:30, Hétfő
Idézetet írta: manu
:lol:

Vigyoritesztelés?  :roll:  :D
Egyébként az Intergalactic (=sci-fi, lézerfegyverek, Ûrgodzilla, jeee!) és a Love (=******) szavakra én is gyorsat kattintottam (csak én az FSS-en, nem az ADC-n :P), de legalább amikor a posztert megláttam, menekültem... 8)