Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Jackie Chan filmek  (Megtekintve 14150 alkalommal)

2006. November 13. 13:52, Hétfő
De, magyarul olvastam. :) A címe: Jackie Chan - Akciófilm az életem. A FSZEKben még van belőle egy példány, a másik kettő már törölt... :woo::

edit: megtaláltam a neten, itt sajnos már nem lehet rendelni, de talán máshol igen:
Link

kösz! :cool:


  • Karma: 6
2006. November 23. 13:01, Csütörtök
Én is dúrva sok JC filmet néztem meg eddig,a videózás hőskorában leginkább az ő filmjeihez volt szerencsém.Kedvenceim tőle:Részeges karatemester 2,Rendőrstory 1-2,Istenek fegyverzete 1,"A" terv,stb.
Amúgy láttam még tőle 1 filmet,csak nemtom mi a címe,de az tetszett a legjobban nekem.Ha valaki netalán ismerné a címét,az sirály lenne.Amire emlékszem belőle:úgy kezdődött,hogy ninják gyakorlatoztak benne(kibújtak a földből,meg összevissza ugráltak),majd később egy ünnepségen volt egy gólyalábas ördögmaszkú figura,akivel Jackie megverekedett.Jackie amúgy mindig szivatta a filmben a haverját,pl. adott neki egy csúzlit,ő meg kiment az ablak elé,a haverja meg elkezdett rá köveket lődözni,csak jött valami előkelő krapek és Jackie helyett azt találta telibe,aki meg jól elagyabugyálta:).Volt benne amúgy egy ninja,aki a csajával egy kis hajón élt,de vmi miatt rátámadtak más ninják és a végén Jackie-vel együtt küzdött egy nagy háznál.Pl. Jackie egy shaolin pappal küzdött,akit belelökött a tóba és belefulladt,meg volt a főellenfél,aki leverte Jackie-t is meg a ninja krapekot is.A végét sajna nemtudom,mivel nem volt több szalag a videokazin.:DÉs full német volt,még narrátor se volt a film alatt.

  • Karma: 29
2006. December 2. 14:46, Szombat
De, magyarul olvastam. :) A címe: Jackie Chan - Akciófilm az életem. A FSZEKben még van belőle egy példány, a másik kettő már törölt... :woo::

edit: megtaláltam a neten, itt sajnos már nem lehet rendelni, de talán máshol igen:
Link

Hát igen, én ezt már röviddel a megjelenés után beszereztem...  :-D
sajnos a kötése elég gyenge így hímes tojásként kell bánni vele...
If you were to ask me if I'd ever had the bad luck to miss my daily cocktail, I'd have to say that I doubt it; where certain things are concerned, I plan ahead.
Luis Bunuel

  • Karma: 36
2006. December 4. 16:19, Hétfő
De, magyarul olvastam. :) A címe: Jackie Chan - Akciófilm az életem. A FSZEKben még van belőle egy példány, a másik kettő már törölt... :woo::

edit: megtaláltam a neten, itt sajnos már nem lehet rendelni, de talán máshol igen:
Link

Hát igen, én ezt már röviddel a megjelenés után beszereztem...  :-D
sajnos a kötése elég gyenge így hímes tojásként kell bánni vele...
Én is fontolgattam hogy meg veszem de elég drágácska volt a dolog aztán le mondtam.
Én is imádtam JC-t a kedvenc színészem volt ugyan ugy ahogy szerinem itt sokan a Bud spencer és terence Hill filmeket is imádta.
JC egy korszakos szinész volt  a részeges karatemester pedig a legjobb filmje de ott van a rendőrszotri is a nyomába viszont szégyellem <:)
de a istenek fegyverzetére nem emlékszem hogy láttam volna <:)
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 4. 16:54, Hétfő írta Manu »

  • Karma: 0
2008. Június 30. 17:46, Hétfő
én gyűjtöm az eredeti jackie vhs-eket.ha valaki rendelkezik ilyennel és megszabadulna tőle hajlandó vagyok érte sok-sok pénzt fizetni :-D.dobjatok üzit.

  • No avatar
  • Karma: 0
2009. Január 28. 08:34, Szerda
Tudja valaki, hol lehet DVD-n a "The Forbidden Kingdom"  (JC es Jet Li ) filmet megkapni, vagy letölteni?

  • *
  • Karma: 82
2009. Június 21. 20:10, Vasárnap
Most kukkantottam bele az RTL Klubon futó The Myth-be. Jackie Chan szinkronhangja rettenetes...  :) Maradok a vuvuzela hangjánál, már biztos.  :)

  • *
  • Karma: 82
2009. Július 15. 22:12, Szerda
Looking.For.Jackie.2009.CN.DVDRip.XviD-PMCG
Érdekes projekt.  :) Sajna angol nyelvű infot nem találtam egyelőre sehol se a filmről, viszont eléggé esélyes, hogy ebben is a Wushu műsor fiatal felfedezettjeit próbálták promotálni. Adott egy 16 éves kölök, akinek a világon mindennel baja van és egyetlen célja, hogy Jackie Chan tanítványa lehessen és odacsaphasson az őt szekáló társainak. Így aztán fel is kerekedik, eljut Pekingbe és minden követ megmozgat azért, hogy idoljával találkozhasson. Egy ilyen habkönnyű sztoriban pedig az álmok ugye valóra is válnak...  :) Ugyan egy 0 költségvetésű kis szösszenetről van szó, de az akciójelenetek egész pofásak lettek benne, valahogy jobban tetszettek, mint a Wushu-ban látottak. A sztorira nem érdemes sok szót pazarolni, egyrészt teljesen logikátlan hülyeség, másrészt jókora lyukakat hagytak benne, de ez úgyse érdekel senkit. A rendőrnős szálat azért lezárhatták volna normálisan...  :-D Egyszer nézhető, itt-ott egész vicces, súlytalan kis komédia, 2/5.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Július 15. 22:34, Szerda írta YEZy »

  • Karma: 7
2009. December 9. 00:31, Szerda
Imádom Jackie Chant, és valahogy így az ünnepek közelettével elfogott a nosztalgia és el is kezdtem nézni a filmjeit. Nagyjából az elmúlt 2 hét az ő jegyében telt el film ügyileg. Jackievel keltem és Chanel feküdtem. De folytatódik még, csak már lassan fogyok a készletből, vagy meg kéne venni DVD-én azt a "párat" ami nincs meg szinkronosan, vagy jöhetnek kantoniul, igaz vannak olyan filmjei is amik nem jöttek ki magyar szinkronnal, csak hát ugye az emlékek.  :)

Shaolin halálkamrája
Jackie korai filmje, ami véleményem szerint nagyon jóra sikeredett, pedig nem hozta meg az elvárt sikert. Benne van mindenféle shaolin edzés, titkos technikák, cool ellenségek, na és a zsírban való edzés valami haláli. A bunyók is elég jók benne, de itt még nem azt a stílust használja, mint a későbbi filmjeiben, inkább az akkoriban menő wuxia filmekben is látható shaolin kungfut. Érdemes megnézni, nekem ehhez a filmhez különösen jó emlékeim fűződnek, még a 90-es évekből, amikor vetítette a tv. 8/10

Szuper öklű fúria
Avagy a Tomboló ököl 2. Lényegében majdnem ugyanarról szól a film mint az előző rész, pár apróbb eltéréssel. Hogy jobb-e? Semmi képen, nem lett annyira rossz film, viszont a régi kungfus filmjei közül a kevésbé jobb kategóriába sorolnám. Bunyó az van benne elég, de még itt sem az a nagyon látványos, és ami szerintem hiba vagy értelmetlen az, hogy Jackie pár nap alatt megtanul úgy kungfuzni, hogy azokat a japánokat leveri, akiket a nagy mesterek sem tudtak eddig. 5/10

Shaolin kígyó és daru
A történet véleményem szerint elég jóra sikeredett, mint a hogy a bunyók is már itt kezdték felvenni Jackie stílusát, ami a következő nagy sikerű Részeges karatemester filmben teljesedett ki. Az már más kérdés, hogy ezt a stílust azokban a filmekben vitte tökélyre ami már a modernebb korban játszódanak. Rengeteg bunyó van a filmben, szinte minden 5 percben jön valaki kihívni Jackiet, ugyanis a történetben egy értékes könyvet hord magával, amit sok harcos és klán meg akar szerezni. Karakterek jól kitaláltak, változatosak, a humor is megtalálható már szép számmal ebben a filmben. Ez az a film amire szerintem már felkapták az emberek a fejüket és kezdték megjegyezni a Jackie Chan nevet, és persze ugró deszka lehetett a Részeges karatemester felé, ami tényleg meghozta a sikert. 8/10

Rendőrsztori
Az egyik legalapabb HK film ami valaha készült. Jackie saját maga rendezte és egy teljesen új műfajt/stílust hozott össze, mégpedig a rendőrfilm megspékelve kungfuval és látványos jelenetekkel. Meg sem kel említenem, hogy ezek után HK csak úgy öntötte magából az ehhez hasonló filmeket, főleg a rendőr sztoris filmeket, mind a mai napig. Talán nem túlzok, hogy a legjobb kaszkadőr mutatványokkal és leglátványosabb bunyókkal tele rakott film, amit nem holmi CGI-vel és dublőrökkel forgattak le, hanem mindent saját maga a főszereplő vitt véghez. Eszméletlen amit leművel benne. Mind Jackie és a többi szereplők rengeteg sérülést elszenvedtek a film forgatása alatt, de ez ne is csoda ha megnézzük miket csináltak benne. A film végén van egy bakiparádé, érdemes megnézni. Szigorúan 10/10

Rendőrsztori 2
A rendőrsztori folytatódik, méghozzá ott ahol az előbbi abbamaradt. Itt is rohadt sok látványos jelenet van, majdnem annyi mint az előzőben, főleg a végső harc a gyárban valami eszméletlenre sikeredett, néha nem hittem a szememnek. Ha jól tudom Maggie Cheung itt súlyos sérülést szerzett és be sem tudta fejezni a forgatást. A történet egy kicsit laposabb, ezért 9/10

Rendőrsztori 3
Harmadik részről azt hinné az ember, hogy gagyi lesz és erőltetett, de nem. Ugyanolyan jó lett mint az előző két rész, viszont itt már több szerepet kaptak a fegyverek, ami érthető is, hiszen 92-ben jelent meg a film, amikor is tombolt HK-ban a lövöldözős akció filmek őrület. Michelle Yeoh nagyon jól alakít, mint azt megszokhattam és nagyon jól is néz ki. biggrin.gif A végső motoros jelenetet saját maga csinálta ami nem kis mutatvány volt. A sztori sokkal kalandosabbra sikeredett és inkább akció filmesre, mintsem rendőrsztorisra, de nem kell félni az is van benne. 10/10

Sárkányikrek
Nagybetűs 90-es évek hangulata a film. Lehet csak a magyar szinkron miatt meg azért mert bele voltam őrülve régen ebbe a filmben, de iszonyat jó. Bunyók ötletesen meg vannak benne oldva, rengeteg humor, helyzet komikum, ami Jackienek marha jól megy. A fő zenéje meg valami kegyetlen jóra sikeredett, hála Shirley Kwannak. Wong Jing cameo kegyetlenre sikeredett.  :-D Semmi baj, csak nem lélegzik.  :-D 10/10

Városi vadász
Wong Jing rendezte, kiről tudni kell hogy egy eszement idióta, hülye, talán a világon a leghülyébb rendező, és ezért is szeretem. Az egész film egy humorbomba, egy komoly rész sincs benne. A szereplők ahogy alakítanak valami haláli, sok helyen olvasom hogy gagyi meg minden, szerintem full Hongkongi vígjátékokra jellemző Wong Jinges blőd humorral teli rakott élvezetes film. Bár az igaz a Street Fighter-es rész nem kellett volna bele. A főcím dal nagyon jóra sikeredett. 10/10

Leszámolás Hongkongban
Talán Jackie első kikacsintása USA felé, ami elég szarul is sikeredett mivel egy igen gagyi B kategóriás akció filmet sikeredett összehozni, amiben alig van bunyó vagy bármi érdemleges. Sztori az egy nulla, akárcsak a szereplők. De valami mégis van benne, talán a 80-as évekre jellemző USA akció filmek hangulata az. 4/10

Istenek fegyverzete
Ez az a film, aminél elmondható, hogy a második része sokkal jobbra sikeredett. Gondolom a repertoárba kellett egy kaland/kincskeresős film is, így tehát elkészítettek ezt. Érdekes, hogy Jackie rendezte ezt is viszont annyira azért nem lett jó, inkább látványosabb kaszkadőr jelenetek vannak benne és humor, mintsem bunyók. De azért nem lett olyan rossz. 7/10

Jackie a szépfiú
Rengetegszer láttam már ezt a filmjét, mivel a tv-ben mindig megnéztem amikor leadták. Azt rögtön leszögezem, hogy a legszarabb hongkongi filmjei között van, de nem vészes. Igazából emlékeztem mindenre, de mégsem, ez által nagyon szarra számítottam még úgy is hogy sokszor láttam, de annyira nem az. laugh.gif Alapból az a egy a több száz lájtos romantikus HK filmből, semmi különös, eléggé bugyuta, talán egy disney filmhez tudnám hasonlítani. Amúgy érdekes, hogy a hangulata is hasonló. A bunyó az nagyon gagyi benne és nem is sok van. Történet iszonyatosan semmilyen, idióta, ehhez hozzá járul Qi Shu karaktere és az ábrázata. Egyáltalán nem szeretem ezt a csajt még egy normális szereplést nem láttam tőle, a csücsörítése meg a sírba visz. A hangulathoz hozzá járul Tony Leung kö.csög karaktere és Chan riválisa Emil Chow, plusz az emberei. Chan Chung egy tahó apát alakít, akin még röhögni is lehet. Nagyon kis cameo erejéig feltűnik Stephen Chow és Sandra Ng is. Nagyon felejthető a film, de nem mondom hogy siralmasan nézhetetlen.

A botcsinálta gengszter
Szerintem akinek tetszett az Oscar film, annak ez is fog. Jackie véletlenül egy gengszter banda főnöke lesz, de teljesen felforgatja azt, hiszen jó útra akarja téríteni őket, ebből adódónak jönnek a poénok. Majd a film második felében egy rózsa árus asszonyon segít és egy gazdag hölgyet faragnak belőle, illetve meg játszák azt, hiszen a távolról érkező lánya azt hiszi róla, hogy finoman fogalmazva nincs pénz szűkében, majd jönnek a bonyodalmak. Pénok szerintem nagyon jók benne, Richard Ng és Bill Tung rá is tesz erre egy lapáttal. Anita Mui hozza a szokásos nagyszerű színészi tehetségét, Jackie meg ugye Jackie. biggrin.gif Ebben a filmben különösen jól áll neki a poénkodás. Az Oscar című filmhez azért hasonlítottam, mert igazából az egész történet, téma eléggé hasonlít, csak a karakter felállás más.

A sárkány viadala
Korai Kungfus film, elég egyszerű történettel, nem túl bonyolított harcrendszerrel, és nem több mint 75 perces az egész. Viszont én nagyon szeretem az ilyen rövid filmeket, amin egyáltalán nem kell gondolkodni hogy mi is történik, minden hamar történik és valahogy kerek az egész. Egyáltalán nem egy kiváló kungfus film, felejthető darab, valószínűleg vagy 10 évig nem nézem meg, sőt lehet többet nem nézem meg, de nem egy rossz.

Vigyázat már megint nyomozunk!
Azért a harmadik résszel kezdtem a sorozatot, mivel egyedül ez volt meg magyar szinkronnal, de az előző kettő is beszerzés alatt van. Hongkongban irtó nagy sikernek örvendett ez a film sorozat, ami gondolom egy részt a vígjáték kategória miatt ért el, másrészt hogy elég híres sztárokat vonultat fel. Sammo, Jackie, Yuen Biao, Richard Ng, Rosamund Kwan, Michelle Yeoh, Sandra Ng, Andy Lau, Eric Tseng, Stanley Fung és még sorolhatnám. A filmben lévő poénok legendássá váltak, végig kíséri az egész filmet, néha 1-1 Jacki, Yuen, Andy harc váltsa fel az egészet. A film végén meg amit művel Sammo a tollas ütővel az nem semmi. Nagyon jó vígjáték!

Gördülő Kungfu
A film rohadt nagy 80-as feeling, és a 90-es években a több Jackie és egyéb klasszikusok mellett elég sokszor nézős volt. Viszont így pár év után megnézve, az emlékeken kívül nem jött be annyira. Bunyók vannak benne, de nem annyira kiemelkedők, humor inkább a csajozásra összpontosít. Egyébként Jackie itt nagyon ki van simulva, vagy csak nekem tűnt annak.  :) Lehet a Spanyol forgatás miatt. Egyébként jó film, csak valahogy jobbra emlékeztem.

A tiltott királyság
Túl sok szót nem akarok rá pazarolni. Nem tetszett, de ez várható volt. Jackienek valahogy nem állt jó a karakter, Jet Li-t ki nem állhatom, ebben a fimben az alakítása meg a pár vigyorgáson kívül nem sok volt. Olyan nagyon lehetetlen a film, tipikusan az amerikaiaknak készített, nagyon leegyszerűsített kungfu film kínai szereplőkkel. Az egyetlen jó dolog a film elején a srác szobájában a poszterek és a kungfu/wuxia mánia, na meg hogy megemlítik a Shaw Brothers nevet, ami egy ilyen szintű filmnél kész csoda.
Crystal Liu meg kicsit jól néz ki.

Részeges karatemester 2
Az első részt már kívülről tudom és szinte minden évben megnézem legalább egyszer, ezért is nem néztem meg a második rész előtt, majd utoljára hagyom. Ellenben a második részt nem láttam olyan sokszor, és először valamikor 2002-2003 környékén láthattam. Jó film meg minden, de nálam nagyon eltörpül az első rész mellett minden tekintetben. Igazából bőrlehúzásnak is tartom. Harcok okésak, de nekem az első rész nagyon nagyon kungfus koreográfiája sokkal inkább bejött. A helyszínek jóval élethűbbek voltak az első részben mint ennél a résznél, sokkal inkább tűnt műnek az egész. De egyáltalán nem rossz film.

A nagy balhé
Azt hiszem ez a film a legjobb Jackie Chanes filmek között van. Iszonyat sok humor keveredik a jobbnál jobb hajmeresztő mutatványokkal és harcokkal. A biciklis üldözés vagy az óratoronyból való leugrás eszméletlen, előbbi már-már olyan klasszikussá vált mint a rendőrsztori plázás jelenete vagy a dombról lefutás, üldözés. Minden nagyon a helyén van. A bakiparádé a végén meg kegyetlen, jó nagyokat zúgott szegény Jackie.

A nagy balhé 2
Az első úgy 45 perc rém unalmas, már már alig bírtam nézni. Ugyanis az előző részben Jackie egy nagyon humoros figurát alakít, itt viszont teljesen átment depresszióba, ok nélkül, hisz semmi olyan nem történt a film végén. Majd egy jelenettel fordítanak az egész filmen és onnantól már nagyon jó lesz. Egy olyan poént sütnek el, hogy adott Maggie Cheung(már nem tudom hogyan hívták a filmben) háza, ahova bemegy egy titkos szervezet tagja, és az akcióról beszél a csajjal, de közben a titkos szolgálat embere is megjelenik, majd Jackie és a haverja, végül a rendőrfőnök. És így bujkálnak egymás elől, a házban. Ebből egy kurv.ajó helyzetkomikum adódik. A végső harc meg valami hatalmasra sikeredett. Itt ugrott be, hogy ezt a filmet már láttam, addig nem nagyon. Legnagyobb amikor egy bambuszból épített ház elkezd ledőlni, de rohadt magas és Jackie az ellenkező oldalon elkezd lefele futni, míg az épület dől. Komolyan mint valami animében.

Istenek fegyverzete
Valahogy az első részért sohasem voltam oda, ha a tv-ben néha napján leadták, nem néztem meg. Utoljára talán vagy 5 éve láttam. Nem a legjobb helyszínt választották és ez a szektás téma sem nyerte el a tetszésem, viszont akadt benne 1-2 kaszkadőri mutatvány ami valamennyire elvitte a filmet és Alan Tam karaktere egész jóra sikeredett. Igazából a film eleje és a legvége amire azt mondom hogy jó, ami közte van az eléggé unalmasra sikeredett. Viszont a második rész annál jobb lett. Érdekesség, hogy a bakiparádénál Jackie apja látható a forgatáson.

  • *
  • Karma: 82
2009. December 9. 06:30, Szerda
Imádom Jackie Chant, és valahogy így az ünnepek közelettével elfogott a nosztalgia és el is kezdtem nézni a filmjeit. Nagyjából az elmúlt 2 hét az ő jegyében telt el film ügyileg. Jackievel keltem és Chanel feküdtem. De folytatódik még, csak már lassan fogyok a készletből, vagy meg kéne venni DVD-én azt a "párat" ami nincs meg szinkronosan, vagy jöhetnek kantoniul, igaz vannak olyan filmjei is amik nem jöttek ki magyar szinkronnal, csak hát ugye az emlékek.  :)

Shaolin halálkamrája
Jackie korai filmje, ami véleményem szerint nagyon jóra sikeredett, pedig nem hozta meg az elvárt sikert. Benne van mindenféle shaolin edzés, titkos technikák, cool ellenségek, na és a zsírban való edzés valami haláli. A bunyók is elég jók benne, de itt még nem azt a stílust használja, mint a későbbi filmjeiben, inkább az akkoriban menő wuxia filmekben is látható shaolin kungfut. Érdemes megnézni, nekem ehhez a filmhez különösen jó emlékeim fűződnek, még a 90-es évekből, amikor vetítette a tv. 8/10

Szuper öklű fúria
Avagy a Tomboló ököl 2. Lényegében majdnem ugyanarról szól a film mint az előző rész, pár apróbb eltéréssel. Hogy jobb-e? Semmi képen, nem lett annyira rossz film, viszont a régi kungfus filmjei közül a kevésbé jobb kategóriába sorolnám. Bunyó az van benne elég, de még itt sem az a nagyon látványos, és ami szerintem hiba vagy értelmetlen az, hogy Jackie pár nap alatt megtanul úgy kungfuzni, hogy azokat a japánokat leveri, akiket a nagy mesterek sem tudtak eddig. 5/10

Shaolin kígyó és daru
A történet véleményem szerint elég jóra sikeredett, mint a hogy a bunyók is már itt kezdték felvenni Jackie stílusát, ami a következő nagy sikerű Részeges karatemester filmben teljesedett ki. Az már más kérdés, hogy ezt a stílust azokban a filmekben vitte tökélyre ami már a modernebb korban játszódanak. Rengeteg bunyó van a filmben, szinte minden 5 percben jön valaki kihívni Jackiet, ugyanis a történetben egy értékes könyvet hord magával, amit sok harcos és klán meg akar szerezni. Karakterek jól kitaláltak, változatosak, a humor is megtalálható már szép számmal ebben a filmben. Ez az a film amire szerintem már felkapták az emberek a fejüket és kezdték megjegyezni a Jackie Chan nevet, és persze ugró deszka lehetett a Részeges karatemester felé, ami tényleg meghozta a sikert. 8/10

Rendőrsztori
Az egyik legalapabb HK film ami valaha készült. Jackie saját maga rendezte és egy teljesen új műfajt/stílust hozott össze, mégpedig a rendőrfilm megspékelve kungfuval és látványos jelenetekkel. Meg sem kel említenem, hogy ezek után HK csak úgy öntötte magából az ehhez hasonló filmeket, főleg a rendőr sztoris filmeket, mind a mai napig. Talán nem túlzok, hogy a legjobb kaszkadőr mutatványokkal és leglátványosabb bunyókkal tele rakott film, amit nem holmi CGI-vel és dublőrökkel forgattak le, hanem mindent saját maga a főszereplő vitt véghez. Eszméletlen amit leművel benne. Mind Jackie és a többi szereplők rengeteg sérülést elszenvedtek a film forgatása alatt, de ez ne is csoda ha megnézzük miket csináltak benne. A film végén van egy bakiparádé, érdemes megnézni. Szigorúan 10/10

Rendőrsztori 2
A rendőrsztori folytatódik, méghozzá ott ahol az előbbi abbamaradt. Itt is rohadt sok látványos jelenet van, majdnem annyi mint az előzőben, főleg a végső harc a gyárban valami eszméletlenre sikeredett, néha nem hittem a szememnek. Ha jól tudom Maggie Cheung itt súlyos sérülést szerzett és be sem tudta fejezni a forgatást. A történet egy kicsit laposabb, ezért 9/10

Rendőrsztori 3
Harmadik részről azt hinné az ember, hogy gagyi lesz és erőltetett, de nem. Ugyanolyan jó lett mint az előző két rész, viszont itt már több szerepet kaptak a fegyverek, ami érthető is, hiszen 92-ben jelent meg a film, amikor is tombolt HK-ban a lövöldözős akció filmek őrület. Michelle Yeoh nagyon jól alakít, mint azt megszokhattam és nagyon jól is néz ki. biggrin.gif A végső motoros jelenetet saját maga csinálta ami nem kis mutatvány volt. A sztori sokkal kalandosabbra sikeredett és inkább akció filmesre, mintsem rendőrsztorisra, de nem kell félni az is van benne. 10/10

Sárkányikrek
Nagybetűs 90-es évek hangulata a film. Lehet csak a magyar szinkron miatt meg azért mert bele voltam őrülve régen ebbe a filmben, de iszonyat jó. Bunyók ötletesen meg vannak benne oldva, rengeteg humor, helyzet komikum, ami Jackienek marha jól megy. A fő zenéje meg valami kegyetlen jóra sikeredett, hála Shirley Kwannak. Wong Jing cameo kegyetlenre sikeredett.  :-D Semmi baj, csak nem lélegzik.  :-D 10/10

Városi vadász
Wong Jing rendezte, kiről tudni kell hogy egy eszement idióta, hülye, talán a világon a leghülyébb rendező, és ezért is szeretem. Az egész film egy humorbomba, egy komoly rész sincs benne. A szereplők ahogy alakítanak valami haláli, sok helyen olvasom hogy gagyi meg minden, szerintem full Hongkongi vígjátékokra jellemző Wong Jinges blőd humorral teli rakott élvezetes film. Bár az igaz a Street Fighter-es rész nem kellett volna bele. A főcím dal nagyon jóra sikeredett. 10/10

Leszámolás Hongkongban
Talán Jackie első kikacsintása USA felé, ami elég szarul is sikeredett mivel egy igen gagyi B kategóriás akció filmet sikeredett összehozni, amiben alig van bunyó vagy bármi érdemleges. Sztori az egy nulla, akárcsak a szereplők. De valami mégis van benne, talán a 80-as évekre jellemző USA akció filmek hangulata az. 4/10

Istenek fegyverzete
Ez az a film, aminél elmondható, hogy a második része sokkal jobbra sikeredett. Gondolom a repertoárba kellett egy kaland/kincskeresős film is, így tehát elkészítettek ezt. Érdekes, hogy Jackie rendezte ezt is viszont annyira azért nem lett jó, inkább látványosabb kaszkadőr jelenetek vannak benne és humor, mintsem bunyók. De azért nem lett olyan rossz. 7/10

Jackie a szépfiú
Rengetegszer láttam már ezt a filmjét, mivel a tv-ben mindig megnéztem amikor leadták. Azt rögtön leszögezem, hogy a legszarabb hongkongi filmjei között van, de nem vészes. Igazából emlékeztem mindenre, de mégsem, ez által nagyon szarra számítottam még úgy is hogy sokszor láttam, de annyira nem az. laugh.gif Alapból az a egy a több száz lájtos romantikus HK filmből, semmi különös, eléggé bugyuta, talán egy disney filmhez tudnám hasonlítani. Amúgy érdekes, hogy a hangulata is hasonló. A bunyó az nagyon gagyi benne és nem is sok van. Történet iszonyatosan semmilyen, idióta, ehhez hozzá járul Qi Shu karaktere és az ábrázata. Egyáltalán nem szeretem ezt a csajt még egy normális szereplést nem láttam tőle, a csücsörítése meg a sírba visz. A hangulathoz hozzá járul Tony Leung kö.csög karaktere és Chan riválisa Emil Chow, plusz az emberei. Chan Chung egy tahó apát alakít, akin még röhögni is lehet. Nagyon kis cameo erejéig feltűnik Stephen Chow és Sandra Ng is. Nagyon felejthető a film, de nem mondom hogy siralmasan nézhetetlen.

A botcsinálta gengszter
Szerintem akinek tetszett az Oscar film, annak ez is fog. Jackie véletlenül egy gengszter banda főnöke lesz, de teljesen felforgatja azt, hiszen jó útra akarja téríteni őket, ebből adódónak jönnek a poénok. Majd a film második felében egy rózsa árus asszonyon segít és egy gazdag hölgyet faragnak belőle, illetve meg játszák azt, hiszen a távolról érkező lánya azt hiszi róla, hogy finoman fogalmazva nincs pénz szűkében, majd jönnek a bonyodalmak. Pénok szerintem nagyon jók benne, Richard Ng és Bill Tung rá is tesz erre egy lapáttal. Anita Mui hozza a szokásos nagyszerű színészi tehetségét, Jackie meg ugye Jackie. biggrin.gif Ebben a filmben különösen jól áll neki a poénkodás. Az Oscar című filmhez azért hasonlítottam, mert igazából az egész történet, téma eléggé hasonlít, csak a karakter felállás más.

A sárkány viadala
Korai Kungfus film, elég egyszerű történettel, nem túl bonyolított harcrendszerrel, és nem több mint 75 perces az egész. Viszont én nagyon szeretem az ilyen rövid filmeket, amin egyáltalán nem kell gondolkodni hogy mi is történik, minden hamar történik és valahogy kerek az egész. Egyáltalán nem egy kiváló kungfus film, felejthető darab, valószínűleg vagy 10 évig nem nézem meg, sőt lehet többet nem nézem meg, de nem egy rossz.

Vigyázat már megint nyomozunk!
Azért a harmadik résszel kezdtem a sorozatot, mivel egyedül ez volt meg magyar szinkronnal, de az előző kettő is beszerzés alatt van. Hongkongban irtó nagy sikernek örvendett ez a film sorozat, ami gondolom egy részt a vígjáték kategória miatt ért el, másrészt hogy elég híres sztárokat vonultat fel. Sammo, Jackie, Yuen Biao, Richard Ng, Rosamund Kwan, Michelle Yeoh, Sandra Ng, Andy Lau, Eric Tseng, Stanley Fung és még sorolhatnám. A filmben lévő poénok legendássá váltak, végig kíséri az egész filmet, néha 1-1 Jacki, Yuen, Andy harc váltsa fel az egészet. A film végén meg amit művel Sammo a tollas ütővel az nem semmi. Nagyon jó vígjáték!

Gördülő Kungfu
A film rohadt nagy 80-as feeling, és a 90-es években a több Jackie és egyéb klasszikusok mellett elég sokszor nézős volt. Viszont így pár év után megnézve, az emlékeken kívül nem jött be annyira. Bunyók vannak benne, de nem annyira kiemelkedők, humor inkább a csajozásra összpontosít. Egyébként Jackie itt nagyon ki van simulva, vagy csak nekem tűnt annak.  :) Lehet a Spanyol forgatás miatt. Egyébként jó film, csak valahogy jobbra emlékeztem.

A tiltott királyság
Túl sok szót nem akarok rá pazarolni. Nem tetszett, de ez várható volt. Jackienek valahogy nem állt jó a karakter, Jet Li-t ki nem állhatom, ebben a fimben az alakítása meg a pár vigyorgáson kívül nem sok volt. Olyan nagyon lehetetlen a film, tipikusan az amerikaiaknak készített, nagyon leegyszerűsített kungfu film kínai szereplőkkel. Az egyetlen jó dolog a film elején a srác szobájában a poszterek és a kungfu/wuxia mánia, na meg hogy megemlítik a Shaw Brothers nevet, ami egy ilyen szintű filmnél kész csoda.
Crystal Liu meg kicsit jól néz ki.

Részeges karatemester 2
Az első részt már kívülről tudom és szinte minden évben megnézem legalább egyszer, ezért is nem néztem meg a második rész előtt, majd utoljára hagyom. Ellenben a második részt nem láttam olyan sokszor, és először valamikor 2002-2003 környékén láthattam. Jó film meg minden, de nálam nagyon eltörpül az első rész mellett minden tekintetben. Igazából bőrlehúzásnak is tartom. Harcok okésak, de nekem az első rész nagyon nagyon kungfus koreográfiája sokkal inkább bejött. A helyszínek jóval élethűbbek voltak az első részben mint ennél a résznél, sokkal inkább tűnt műnek az egész. De egyáltalán nem rossz film.

A nagy balhé
Azt hiszem ez a film a legjobb Jackie Chanes filmek között van. Iszonyat sok humor keveredik a jobbnál jobb hajmeresztő mutatványokkal és harcokkal. A biciklis üldözés vagy az óratoronyból való leugrás eszméletlen, előbbi már-már olyan klasszikussá vált mint a rendőrsztori plázás jelenete vagy a dombról lefutás, üldözés. Minden nagyon a helyén van. A bakiparádé a végén meg kegyetlen, jó nagyokat zúgott szegény Jackie.

A nagy balhé 2
Az első úgy 45 perc rém unalmas, már már alig bírtam nézni. Ugyanis az előző részben Jackie egy nagyon humoros figurát alakít, itt viszont teljesen átment depresszióba, ok nélkül, hisz semmi olyan nem történt a film végén. Majd egy jelenettel fordítanak az egész filmen és onnantól már nagyon jó lesz. Egy olyan poént sütnek el, hogy adott Maggie Cheung(már nem tudom hogyan hívták a filmben) háza, ahova bemegy egy titkos szervezet tagja, és az akcióról beszél a csajjal, de közben a titkos szolgálat embere is megjelenik, majd Jackie és a haverja, végül a rendőrfőnök. És így bujkálnak egymás elől, a házban. Ebből egy kurv.ajó helyzetkomikum adódik. A végső harc meg valami hatalmasra sikeredett. Itt ugrott be, hogy ezt a filmet már láttam, addig nem nagyon. Legnagyobb amikor egy bambuszból épített ház elkezd ledőlni, de rohadt magas és Jackie az ellenkező oldalon elkezd lefele futni, míg az épület dől. Komolyan mint valami animében.

Istenek fegyverzete
Valahogy az első részért sohasem voltam oda, ha a tv-ben néha napján leadták, nem néztem meg. Utoljára talán vagy 5 éve láttam. Nem a legjobb helyszínt választották és ez a szektás téma sem nyerte el a tetszésem, viszont akadt benne 1-2 kaszkadőri mutatvány ami valamennyire elvitte a filmet és Alan Tam karaktere egész jóra sikeredett. Igazából a film eleje és a legvége amire azt mondom hogy jó, ami közte van az eléggé unalmasra sikeredett. Viszont a második rész annál jobb lett. Érdekesség, hogy a bakiparádénál Jackie apja látható a forgatáson.

Nem akarsz valami cikkfélét rittyenteni belőle? Nem semmi kollekció...  :) Tavaly év végén én is gondolkoztam egy Jackie Chan sorozat írásán, de aztán elmaradt, pedig meg kéne csinálni egyszer...  :)

  • Karma: 7
2009. December 9. 12:01, Szerda
De, agyaltam már rajta, hogy majd írok valamit, csak még hátra van jó pár filmje, amit meg akarok nézni. Meg igazság szerinte az USA filmjeit 100% hogy nem fogom megnézni, mivel nagyon nem szeretem, így maradna Jackie HK filmjei. Majd jelentkezem, ha lesz belőle valami.  :-D

  • *
  • Karma: 82
2009. December 9. 13:25, Szerda
De, agyaltam már rajta, hogy majd írok valamit, csak még hátra van jó pár filmje, amit meg akarok nézni. Meg igazság szerinte az USA filmjeit 100% hogy nem fogom megnézni, mivel nagyon nem szeretem, így maradna Jackie HK filmjei. Majd jelentkezem, ha lesz belőle valami.  :-D

Az teljesen jó lenne, mert én meg az amerikaiakra gondoltam, hogy írni kellene. Ugyan szerintem is szar a legtöbbje, de talán ha azokról is írunk, több látogató téved ide...  :-D

  • Karma: 7
2009. December 9. 13:30, Szerda
De, agyaltam már rajta, hogy majd írok valamit, csak még hátra van jó pár filmje, amit meg akarok nézni. Meg igazság szerinte az USA filmjeit 100% hogy nem fogom megnézni, mivel nagyon nem szeretem, így maradna Jackie HK filmjei. Majd jelentkezem, ha lesz belőle valami.  :-D

Az teljesen jó lenne, mert én meg az amerikaiakra gondoltam, hogy írni kellene. Ugyan szerintem is szar a legtöbbje, de talán ha azokról is írunk, több látogató téved ide...  :-D
Hát igen... mellesleg egy másik fórumon valamennyire elértem a mostani Jackie Chan fankodásommal, hogy pár ember is elkezdte nézegetni néhány filmjét.  :-D Na nem mintha a fankodásomat annyira erőltetni kellett volna, hisz gyerekkorom legmeghatározóbb filmes alakja volt.

  • Karma: 0
2009. December 25. 15:09, Péntek
wow.ritka az ilyen jól informált jc rajongó.azt hittem én vagyok az egyetlen :smoke:.teljesen egyetértettem mindennel amit írtál, csak a dragons forevert hagytad ki a sorból...az még epic.a mostani filmjei teljesen nézhetetlenek.greenscreen + lassú bunyók .régebben úgy gondoltam, hogy abba kellett volna hagynia a melót úgy 2000-ig bezárólag, de mostanság úgy hiszem, hogy míg bruce lee fiatalon és erősen halt meg(így lett halhatatlan) addig jackie-be pont az lesz a poén, hogy 90 évesen hal meg ágyban párnák közt, egy ilyen filmográfia után.

  • Karma: 7
2009. December 25. 17:08, Péntek
wow.ritka az ilyen jól informált jc rajongó.azt hittem én vagyok az egyetlen :smoke:.teljesen egyetértettem mindennel amit írtál, csak a dragons forevert hagytad ki a sorból...az még epic.a mostani filmjei teljesen nézhetetlenek.greenscreen + lassú bunyók .régebben úgy gondoltam, hogy abba kellett volna hagynia a melót úgy 2000-ig bezárólag, de mostanság úgy hiszem, hogy míg bruce lee fiatalon és erősen halt meg(így lett halhatatlan) addig jackie-be pont az lesz a poén, hogy 90 évesen hal meg ágyban párnák közt, egy ilyen filmográfia után.

Azóta már megnéztem egy kisebb adag filmjét.  :-D A Mennydörgés után én katasztrófálisnak tartom azokat a filmeket amiben benne szerepel. Én úgy érzem, hogy mostanában kezd észhez térni és majd egyre több HK filmben fog szerepelni, vagyis nagyon remélem.

Itt a kisebb adag:
Istenek fegyverzete 2
Hogy ez mennyivel jobb az első résznél! Rengetegszer láttam már, régebben ha a film+ leadta mindig megnéztem így kívülről tudom az egészet. A történet vezetés sokkal jobb mint az előző résznél, itt olyan egybefüggő, kerek az egész. Azt kell mondjam ez olyan igazi Jackie film amiben rengeteg humor és marha jó bunyó található. DoDo Chan egész jól néz ki benne. :)

Balekok és Banditák
Avagy a winners and sinners, vagyis a Lucky Star sorozat első része. Nekem ez a kedvenc részem a három közül(4. és az 5. részt nem láttam, de azok elvileg nagyon gyatrák. Bár az 5. részt Wong Jing rendezte, így lehet mégis meg kellene őket néznem) közül, iszonyat vicces, rendesen lehet alatta röhögni, amihez hozzá jönnek a még jobb zenék. Mint a többi részben Jackie itt sem a főszerepet játssza, de elég gyakran feltűnik a rendőr szerepében. Sammo mellett így ő biztosítja a bunyót és a feledhetetlen humort. Persze Richard Ng sem kell félteni, ugye a láthatatlanná válás jelenet ismerős aki látta. laugh.gif Kaszkadőr jeleneteknél pedig ott van Jackie görkoris mutatványai.

Mennydörgés
Részemről utolsó Jackie film. Ezek után még talán a Balhé Bronxban volt az ami elviselhető, utána pedig jöttek a folyamatos USA filmekben való szereplései, néha-néha vissza kacsintott Hongkong felé, de azok a filmjei is hasonlóan sikerültek. Sokaknak nem jön be ez a film, mondván túl gagyi autós film, túl gagyi autós jelenetekkel. Nálam pedig a nagy betűs hangulat úgy ahogy van. Erre egy lapáttal rátett Jackie címdala is, ami véleményem szerint egy autós filmhez nagyon is passzol. Valamint a szereplők is nagyon eltaláltak, főleg Anita Yuen. Ha készítenék egy HK filmet, őt tuti beraknám az egyik főszereplőnek. Annyira illik ehhez a 90-es évek Hongkongjához, hogy az valami eszméletlen. Ja és persze jól is néz ki. Szerintem egy nagyon jó film. És még annak is emészthető szerintem aki nem szokta vagy nem szereti a keleti filmeket.

A halál keze
Soha életemben nem láttam még ezt a filmet. Az elején meg is lepődtem, miszerint ez John Woo első filmjei között van. Azt kell mondjam meg is látszik. Mármint, hogy nagyon egyedi az egész. Hasonlót én még kungfus filmekben nem nagyon láttam. Egy SB filmben sem. Értem ezalatt, hogy elég furcsa kamera beállításokat használ, mintha nem is a 70-es évek közepén készült volna a film, hanem 15-20 évvel később. Nagyon profi. A másik pedig a zenék használata. Ezek is sokkal modernebbek, mintha egy videójátékból vagy animéből szedték volna ki. Igazából a 80-as évek közepén használtak ehhez hasonló stílusú zenéket, azokat is inkább nyugati filmekben vagy semmi esetre sem kungfu filmekben. A szereplők aprólékos bemutatása, ezt is egy Japán rpg-hez tudnám hasonlítani, aki játszott már egy résszel is az tudja mire gondolok. Itt van az egyik karakter, aki Zorró néven fut, mikor meglátja a főhős egy japán! énekesnő száma jön be a jelenet alá. Jackie Chan itt az egyik mellék szereplőt játssza, de neki is jut fontos szerep a történetben és bunyózik is. Apropó bunyók. Na ez ami annyira nem tetszett, látszik, hogy nem egy SB keze van a dologban. De amin meglepődtem, hogy Sammo Hung a film koreográfusa, azért én többet vártam tőle. Na és persze ő is kap egy nagyobbacska szerepet. A film meg hatalmas, nagyon nagy!

Kamukém
2001-ben készült HK filmje, aminek Teddy Chan a rendezője. Ez már ilyen gagyi visszatekintő filmje, igazából nem tudom normálisan megmagyarázni miért, de szar. biggrin.gif Nulla hangulata van az egésznek, látszik hogy ilyen nem is tudom milyen kategóriájú film az egész, csak gondoltak egyet na csinálunk valamit jó lesz egynek. Karakterek nincsenek kidolgozva, még Jackie is egy full jellemtelen benne, akárcsak a történet. Ezer egy ilyen van már. Viszont ami nem volt rossz az a kaszkadőr mutatványok, kifejezetten jók voltak, de még ez is nagyon kevés hogy megmentse a filmet a kudarctól.

A sárkány nyomában
Jackie és a családjáról szóló dokumentum film. Nagyon érdekes történetet mesél el, több mindent megtudunk Jackieről és meg többet a családjáról. Az eleje inkább Jackie apjáról és anyjáról szól, majd átmegy egy kis történelembe a második világháborúról és az akkori Kínát megszálló Japán csapatokról, végül a film második fele Jackie gyerekkori életéről egészen addig amíg meg nem kapja az első igazán nagyobb szerepét. Mindenképpen érdemes megnézni, én többször is meg fogom tenni.

Fantasztikus küldetés
Nagyon nagyon ZS kategória felé hajló film, ,viszont abszolúte élvezhető. Sőt, nekem nagyon is bejött. Jackie ebben a filmben is mellékszereplőt játszik, de azért jó pár bunyót láthatunk tőle. Igazából nem is ő az érdekes, hanem a többi szereplő. Valami haláli karaktereket tudtak összekovácsolni. Brigitte Lin kegyetlen szerelésben van, full fekete bőrdzseki, nadrág és hozzá piros csizma, fegyverként pedig egy rakéta vető. Én azt mondom mindenképpen érdemes megnézni ezt a filmet, nagyon jó hangulata van és gyakorlatilag minden hülye elem benne van ami az ilyen filmekre jellemző.

Az Ifjú tigris
Jackie itt egy bandavezér szerepét játssza, akinek az arcán egy hatalmas anyajegy van, innen ismerhető fel. A film nagyon 70-es évek stílusjegyeit magán hordozza. Belőtt hajzat, tüdőig felhúzott nadrág, ,kigombolt ingek, szóval megvan a hangulat. Igazából nem ő a főszereplő, hanem  lucky star sorozatból jól ismert Charlie Chin. Egy taxisofőrt alakít, akihez egy nap beszáll egy nő, akit egy tárca miatt üldöznek. Közben a kocsiban meghal, így a bandavezérek azt hiszik, hogy a főszereplőnél van a tárgy, így elkezdik zaklatni, tönkre tenni. Szerintem elég jó film volt, persze ehhez hozzájön az a 70-es évek utolérhetetlen hangulata. Ettől már csak a 80-as és 90-es évek a jobbak.  :-D

Kemény halál
Ezt a filmjét nem láttam olyan sokszor,  lehet ezért is nem említem egy lapon az olyan filmjeivel, mint mondjuk a Rendőrsztori. Kétség kívül jó film, látványos,  jól adja elő a véresen komoly zsarut, aki a társai és a civilek halála megdöntött. Bunyóból nincs olyan sok, és nem is olyan jól megkoreografáltak, lehet ebben közre játszik az, hogy későbbi filmje. Igaz ott van a Városi vadász, amiben azért vannak igazán jó verekedések, ugrálások ide oda, vagy csak 1 évet kell visszamenni az olyan filmekért mint a Rendőrsztori 3, Sárkányikrek. Lehet azért van így, mert inkább itt a nyomozásra és a komolyságra koncentráltak, na persze ez nem azt jelenti, hogy nincs is benne bunyó, mert azért a végén a gengszterekkel levág egyfajtát a piacon.  :)

Vigyázat nyomozunk!
Az első három Lucyk star rész közül, talán a kedvencem. Rohadt jól össze van rakva, a történet, a karakterek itt a leghülyébbek, itt jön át leginkább a poénok és harc is akad az elején, végén bőven. Magyar szinkronért külön gratuláció, ,eszméletlent hoztak össze, kár hogy ma már nem tudnak vagy nem akarnak ilyen szinkronokat készíteni. Nem nagyon tudok róla mit írni, szerintem tökéletes úgy ahogy van.

 

anything