Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Kaneshiro Takeshi  (Megtekintve 1642 alkalommal)

  • *
  • Karma: 82
2006. Október 15. 21:10, Vasárnap
Kaneshiro Takeshi (金城武)



Jincheng Wu (japánul olvasva Kaneshiro Takeshi) 1973 október 11-én született a tajvani Taipei városában egy japán apa és egy tajvani anya fiaként. Két testvére van, a beceneve Aniki. Származása miatt támadások érték a középiskolában, ahova járt, így átjelentkezett az angol nyelven oktató Taipei American School-ba, aminek köszönhetően három nyelven is tökéletesen beszél, azaz japánul, angolul és anyanyelveként mandarin dialektusban is. Még tanult, amikor először szerepelt tv reklámban, majd elhatározta, hogy otthagyja az iskolát és énekesi, valamint színészkarrierbe kezd.



1992-ben, Aniki néven adta ki első lemezét, a Heartbreaking Night-ot. Az EMI-jal állt szerződésben és elég sok számát saját maga írta. 1993-ban, népszerűségének köszönhetően elkezdhette a filmes karrierjét is, debütáló szerepe a vásznon a Heroic Trio második részében volt. Egy évvel később pedig már Wong Kar Wai Chungking Express-ében játszott, amit sok más szerep is követett, többek között a nem túl ismert, ám remek Lost and found. 1998-ban kapta első szerepét Japánban, egy igen sikeres tv-sorozatban, a címe God Please Give Me More Time volt. Természetesen hamarosan japán filmekben is látható volt, többek között a Space Travelers és a Returner is a nevéhez fűződik. A filmezés mellett a videojáték iparban is ismert lett, egy Capcom játék főhősét, a samurai harcos Onimushát róla modellezték le.
A szórakoztatóiparon kívül is vállalt szerepet, Ázsiában a Prada nevű olasz divatcég reklámarca volt. Viszont a magánéletét sikeresen tartja titokban, senki sem ismeri sem a családi állapotát, sem más kapcsolatait.

források :

WikiPedia

iMDB

 

anything