Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Mah-jong  (Megtekintve 22621 alkalommal)

  • *
  • Karma: 82
2008. Április 9. 13:13, Szerda
Szóval nekunk is más számítási módszert kell majd alkalmazni ha játszunk?

Vagy csináltál egy13 unique csodát és huss  az élre röpültél:)
Na és csaltak a kinaiak? vagy csak nem láttad ahogy csalnak?
:D
A kung fu mahjong ból mit alkalmaztál ellenük? :D

És mi lett a japánok elleni párharcból? őket is megverted ?
ezeket nem írtad meg pm-be.

A számítási módszerük jóval egyszerűbb, mint amit eddig használtunk, ráadásul logikusabb is. Csak az fizet a győztesnek, aki kidobta azt a követ, amivel nyert a másik, kivétel ezalól, ha a falból húzza be valaki a nyerő követ, mert akkor mindenki fizet neki. A kongot is másképp használják, mint ahogy mi használtuk eddig. A kong afféle bónusz, amiért mindenki fizet annak, aki kirakta. A Keleti Szél szerepe is érdekes, jóval rizikósabb, mint a mi számításunk szerint volt, mert itt azzal, ha sokat rak le az asztalra, semmivel sem jár jobban, mint azzal, ha semmit sem, ugyanis csak az számít, hogy nyer-e valaki, az, hogy milyen pontszámmal, az nem.  :-D (persze valószínűleg, ha pénzben menne a játék, akkor jóval inkább odafigyelnének erre is)
Csalás: én nem láttam, hogy csaltak volna, de mivel nem "vérre" ment a játék, így nem is lett volna értelme a dolognak (legalábbis szerintem).  :-D

A japánokkal való játék során egyrészt ők ismerkedtek a kínai szabályokkal, másrészt én az ő általuk játszott változatéval, így ott igazán nem arra mentünk rá, hogy ki legyen a nyertes. A japán változat jóval taktikásabb, mint a kínai, ott mindenki egyedül igyekszik kirakni a mahjongot, nem nagyon szedik el mástól a ledobott köveket, viszont azzal "pszichóznak", hogy amikor már csak 1 lapra vannak a győzelemtől, azt úgymond "illik" bemondani, hogy a többiek tudják, mihez tartsák magukat.  :-D Szintén nagy különbség, hogy a kínaiak az eldobott köveket egy halomba hajigálják, a japán változatban viszont mindenki szépen maga elé teszi le őket, hogy mindenki tudja, ki mit dobott eddig.

  • Karma: 36
2008. Április 12. 22:32, Szombat
És a lábukkal adták át egymásnak a bambuszkockákat? :D

  • *
  • Karma: 82
2008. Április 13. 11:39, Vasárnap
És a lábukkal adták át egymásnak a bambuszkockákat? :D

Ezt nem tudom, de közben megvolt az első japán-kínai-magyar csata is, de most nagyon kikaptam...  <:) :-D

  • Karma: 36
2008. Szeptember 29. 22:21, Hétfő
http://www.youtube.com/watch?v=X5E7Vx-SPOU&feature=related

yezy nézd a mestereket hogy nyomják :)
kicsit nehéz követni a kamera úgy ugrál de ezeket kielemzve biztos japánban majd tarolsz.
Ha mahjongozásra kerül sor

 

anything