Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Képregények  (Megtekintve 12567 alkalommal)

  • Karma: 36
2006. Április 2. 11:31, Vasárnap
Két képregény-kedvelő biztos van a fórumon, és azt hiszem már én is közéjük tartozok, úgyhogy azt hiszem érdemes egy topikot nyitni a témának. Tippeket, véleményeket és nem utolsósorban forrásokat (torrent, ftp, akármi) oszthatunk meg egymással.

Én a Spawn-on és két film után készült színes képregényen (Batman, Cobra) kívül nem igazán ismertem semmit, a Spawn tetszett a hatalmas, szépen kidolgozott képek miatt, de annyira nem ragadott meg, mint a mangák, így abba az irányba mentem tovább. :) De most megismerhettem a Hellboy-t (The Conquering Worm) Mike Mignola-tól, és mondhatni, hogy szerelembe estem. Gyönyörűszép és nagyon hangulatos képregény. Sokat gondolkoztam, hogy mitől olyan hatásos (látványilag és tartalmilag is), és arra jutottam, hogy azért, mert egyrészt egyszerű (enyhén stilizáltak és jó kontrasztosak a rajzok, nem túl bonyolult a sztori), másrészt viszont az nagyon kitalált és remekül elkapott (például a harcjelenetek: szinte minden csak jelképesen van lerajzolva, kivéve, ami nagyon fontos, de az sem ragaszkodik a "valósághoz", nem görcsösen mindig ugyanúgy néznek ki a karakterek, viszont mégis nagyon átjön belőle a cselekmény, és könnyű olvasni, de mégis szemet gyönyörködtető).
Viszont még mindig nem értem a sorrendet a kötetek közül, mert a Conqueror Worm-höz a fickó, aki az ajánlót írta, régebbi Hellboy-okról beszél, amikben ez meg az történik (pl kinő a szarva a homlokán vagy valami ilyesmi).

  • Karma: 29
2006. Április 2. 12:54, Vasárnap
Idézet
Viszont még mindig nem értem a sorrendet a kötetek közül, mert a Conqueror Worm-höz a fickó, aki az ajánlót írta, régebbi Hellboy-okról beszél, amikben ez meg az történik (pl kinő a szarva a homlokán vagy valami ilyesmi).


Huh, nos igen, én teljes meggyőződéssel állítottam, hogy a Conqueror Worm az első a Hellboy történetek kronológikus sorrendejében, valójában a gyűjteményes kötetek (trade paperback/tpb, általában 6 füzet egyben, 144 oldal) sorában az UTOLSÓ... ráadásul nem ez alapján készült a film, hanem a Seed of Destruction kötetből... szerencsére Ramizom még nem nem látta a filmet, így nem sikerült végleg összekavarni a fejét...

1. Hellboy: Seed of Destruction
(Seed of Destruction 1-4, + bonus art material)

2. Hellboy: Wake the Devil
(Wake the Devil 1-5, + bonus art material)

3. Hellboy: The Chained Coffin and Others
(Almost Colossus, The Baba Yaga, The Chained Coffin, A Christmas Underground, The Corpse, The Iron Shoes, The Wolves of Saint August, + bonus art material)

4. Hellboy: The Right Hand of Doom
(Box Full of Evil, Goodbye Mr. Tod, Heads, King Vold, The Nature of the Beast, Pancakes, The Right Hand of Doom, The Varcolac,
+ bonus art material)

5. Hellboy: Conqueror Worm
(Conqueror Worm 1-4, + bonus art material)

egyszóval mea culpa, a keveredés oka a következő volt: én először Párizsban találkoztam a Hellboy-jal, egy fantasztikusan kinéző fekete dobozban, négy KEMÉNYFEDELÛ kötet formájában (az amerikai kiadások alapban puhafedelűek, a franciák viszont ALAPBAN keményfedelűek), amibe azonnal beleszerettem... ez a kiadás a következőket tartalmazza:

1. Les Germes de la Destruction
(Seed of Destruction 1-4, + bonus art material)

2. Le Cercueil enchainé
(The Baba Yaga, Almost Colossus, The Chained Coffin)

3. Le Diable dans la Boite
(Box Full of Evil)

4. La Main droite de la Mort
(The Nature of the Beast, King Vold, Heads, Goodbye Mr. Tod, The Varcolac, The Right Hand of Doom)

mint látható eleve nem a megfelelő sorrendben olvastam a köteteket, ráadásul (mivel mániám, hogy eredetiben akarok mindent elolvasni, ha megtehetem) megvettem angolul a következőket: Hellboy: Wake the Devil, Hellboy: The Chained Coffin and Others, Hellboy: Conqueror Worm.
A Seed of Destruction nincs köztük, és bizony ez okozta a zavart az Erőben, mivel emlékeztem, hogy megvan az első kötet (franciául), viszont ezt nem láttam a polcomon az angol nyelvűek között, azt a téves következtetést vontam le, hogy ez a Conqueror Worm... hát istenkém, ideje nekem is újraolvasni a Hellboy sztorikat...  :-D
If you were to ask me if I'd ever had the bad luck to miss my daily cocktail, I'd have to say that I doubt it; where certain things are concerned, I plan ahead.
Luis Bunuel

  • Karma: 29
2006. Április 2. 13:15, Vasárnap
Csak hogy fokozzam a zűrzavart a fejekben, íme a Hellboy sztorik (jelenleg) teljes listája:

 :twisted: Hellboy kisregények, melyekben csak illusztrációk vannak (tehát NEM képregények) [egyébként ez azért zavart engem is össze, mivel angolul mindkét típust graphic novel-nek hívják]:

Hellboy: The Lost Army
Hellboy: Odd Jobs
Hellboy: The Bones of Giants
Hellboy: Odder Jobs
Hellboy: On Earth as it is in Hell
Hellboy: The New Ark (March 2006)
Hellboy: The God Machine (October 2006)
Hellboy: The Dragon Pool (March 2007)

 :twisted: Hellboy füzetek, amiket még nem adtak ki gyűjteményes kötetben:

Hellboy: The Third Wish (2 issues)
Hellboy Wizard Special (Hellboy: The Penanggalan)
Hellboy: The Island #1
Hellboy: The Island #2
Hellboy: Makoma, or, A Tale Told by a Mummy in the New York City Explorers’ Club on August 16, 1993 #1 (February 2006)
Hellboy: Makoma, or, A Tale Told by a Mummy in the New York City Explorers’ Club on August 16, 1993 #2 (March 2006)
Hellboy: Darkness Calls (future project)
Hellboy: In Hell (future project)

 :twisted: egy bizonyos témára épülő képregényválogatások különböző alkotók különböző szereplőivel, melyben képviselteti magát egy Hellboy sztori is:

The Dark Horse Book of Hauntings HC
The Dark Horse Book of Witchcraft HC
The Dark Horse Book of the Dead HC

 :twisted: Hellboy oldalhajtás, történetek Hellboy gyerekkorából, humoros stílus, ehhez megfelelő grafikával (nem Mignola rajzolja!):

Hellboy Junior TPB

 :twisted: sok rövid (3-6 oldalas) Hellboy sztori különböző írók tollából, és minegyiket MÁS ALKOTÓ rajzolja, kissé kaleidoszkópszerű így, de gyönyörű:

Hellboy: Weird Tales TPB Volume I, anthology series collecting 1-4
Hellboy: Weird Tales TPB Volume II, anthology series collecting 5-8

 :twisted: crossover-ek, azaz Hellboy megjelenése egy másik képregénysorozatban, ahol általában segít az adott képregényszereplőnek valami mindkettejüket érintő rejtély/veszély felfedésében (és eltakarításában):

Batman/Hellboy/Starman 1-2
Hellboy/Savage Dragon TPB (originally in Savage Dragon #'s 34-35)
Hellboy/Ghost TPB (originally published as 2 issues)
Hellboy/Painkiller Jane 1 (2 covers)
The Goon #7

 :twisted: utolsó megjegyzés:
Hellboy eredetileg a B.P.R.D. (Bureau for Paranormal Research and Defense) tagjaként tevékenykedik (amit a Conqueror Worm végén otthagy) és mint kitalálhattátok, most már nekik is külön sorozatuk van, méghozzá egész jó

 :twisted: utolsó-utolsó megjegyzés:
készült GURPS alapú Hellboy szerepjáték is, amit persze kötelességemnek vettem megvásárolni  8-)
If you were to ask me if I'd ever had the bad luck to miss my daily cocktail, I'd have to say that I doubt it; where certain things are concerned, I plan ahead.
Luis Bunuel

  • Karma: 36
2006. Április 2. 13:29, Vasárnap
Idézetet írta: santito
A Seed of Destruction nincs köztük, és bizony ez okozta a zavart az Erőben, mivel emlékeztem, hogy megvan az első kötet (franciául), viszont ezt nem láttam a polcomon az angol nyelvűek között, azt a téves következtetést vontam le, hogy ez a Conqueror Worm... hát istenkém, ideje nekem is újraolvasni a Hellboy sztorikat...  :-D

Mindegy, fő, hogy tisztázódott, így meg legalább lesz nekem is mit megvennem a Hellboy szériából, hogy angolul is meglegyen az egész összesen. :)

edit: állj le tito vagy bekattanok!  :lol:
Egyébként szedem a Hellboy képregényeket (de azért elolvasom majd igaziban... ok? 8-) ) meg a BPRD-t is, úgyis kíváncsi vagyok arra az Abe-re, akiért annyira odavolt a Guillemo del Toro vagy kicsoda. :P Viszont a crossovereket kilőttem, én azokat nem igazán szeretem.

:twisted:  edit 2:  (én is tudoook ilyeeet!!! :-D mármint ördögfejet meg számozott editet) Van Hellboy játék is, Ps valahányra meg PC-re is asszem.

  • Karma: 36
2006. Április 4. 00:06, Kedd
Straczynski: Rising Stars - Born In Fire

Nagyon jó kis képregény volt ez is! Megvan benne egy csomó ismerős amerikai motívum (ha úgy tetszik, sablon), mint például szuperhősök, "hőskosztümök", a "hős speciális képességeiből fakadó lelki tusái és végtelen magányossága" motívum, a kormány, aki belefolyik az emberek életébe stb., ugyanakkor mégis egyéni lett a történet és nagyon izgalmas. Továbbá üdítően frappáns, ötletes megoldások vannak benne (a nyomozgató fickó az egyik (már halott) társával a szellemidézősön keresztül beszél, de ez csak a jelenet végén derül ki; a szellemidézős körül a szellemek ott vannak az üres szobában és beszélnek hozzá, de ezt a lap másik oldalára nyomtatták, és a fény felé tartva látszanak csak a szobát ábrázoló oldalon stb). Kár, hogy a sztori éppen csak kezdett igazán beindulni. :P

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2006. Április 4. 07:50, Kedd
ide is mindenképp írok majd, ha lesz időm! :)

  • Karma: 29
2006. Április 4. 10:43, Kedd
Idézetet írta: Ramiz
Straczynski: Rising Stars - Born In Fire

Nagyon jó kis képregény volt ez is! Megvan benne egy csomó ismerős amerikai motívum (ha úgy tetszik, sablon), mint például szuperhősök, "hőskosztümök", a "hős speciális képességeiből fakadó lelki tusái és végtelen magányossága" motívum, a kormány, aki belefolyik az emberek életébe stb., ugyanakkor mégis egyéni lett a történet és nagyon izgalmas. Továbbá üdítően frappáns, ötletes megoldások vannak benne (a nyomozgató fickó az egyik (már halott) társával a szellemidézősön keresztül beszél, de ez csak a jelenet végén derül ki; a szellemidézős körül a szellemek ott vannak az üres szobában és beszélnek hozzá, de ezt a lap másik oldalára nyomtatták, és a fény felé tartva látszanak csak a szobát ábrázoló oldalon stb). Kár, hogy a sztori éppen csak kezdett igazán beindulni. :P

Várj csak, amíg elolvasod a Watchmen-t...  :-D
If you were to ask me if I'd ever had the bad luck to miss my daily cocktail, I'd have to say that I doubt it; where certain things are concerned, I plan ahead.
Luis Bunuel

  • Karma: 36
2006. Április 4. 14:15, Kedd
Idézetet írta: santito
Várj csak, amíg elolvasod a Watchmen-t...  :-D

Már belekezdtem, és ÖÖÖÖÖ....  :shock:  :deadmeat:

  • *
  • Karma: 82
2006. Április 4. 14:43, Kedd
Santito, ezer köszönet a Calvin & Hobbes-ekért. :) Nagyon tutik, meg kicsit az angoltudásomat is gyarapítják... :D

  • Karma: 29
2006. Április 4. 16:31, Kedd
Nincs mit...  :-D

Ramiz: kitartás, megéri...
If you were to ask me if I'd ever had the bad luck to miss my daily cocktail, I'd have to say that I doubt it; where certain things are concerned, I plan ahead.
Luis Bunuel

  • Karma: 36
2006. Április 4. 19:14, Kedd
Igen, hálás köszönet a képregényekért! Minden, amit fel tudok ajánlani (angolul) 4 kötet Hellsing, illetve (franciául) két kötet Dr Slump. :P (Akira Toriyama csinálta, aki a Dragon Ball-t is.)

Idézetet írta: santito
Ramiz: kitartás, megéri...

Tudom... az a két vigyori nem azt jelezte, hogy nem tetszik, hanem hogy nagyon dúrva... nagyon súlyos... És a Marshall Law még hátravan! :roll: :-D (Abba csak beleolvastam... a Batman-paródia hős a szüleit gyerekkorában akkor vesztette el, amikor egy non-stop videokölcsönzőből jöttek ki éppen... :lol: )

  • Karma: 36
2006. Április 6. 00:44, Csütörtök
Hellboy 1 - Seed Of Destruction

Hát igen, ez után már "kicsit" érthetőbb a Conqueror Worm... :P
Nem tudom, hogy mennyire van előre kitalált koncepciója Mike Mignola-nak, de sok utalás és szál köti össze az eddig olvasott két kötetet (1. és 6. rész). Mindkettő gyönyörű szép és vicces. Nagyon tetszenek most ezek a Hellboyok. Lehet, hogy az Akira helyett ezeket kezdem majd el gyűjteni... (...amint rám szakad az OTP. 8-) )
Meg kíváncsi vagyok, lesz-e valami a szarvcsonkjával meg a jobb karjával. Ja és imádom a teljesen őrült náci kísérletező psziho orvosokat meg mágusokat! :cool:

  • Karma: 29
2006. Április 6. 10:15, Csütörtök
Idézet
Meg kíváncsi vagyok, lesz-e valami a szarvcsonkjával meg a jobb karjával

Lesz...  8-)
Lásd The Right Hand of Doom és a Box Full of Evil sztorikat...  8)
If you were to ask me if I'd ever had the bad luck to miss my daily cocktail, I'd have to say that I doubt it; where certain things are concerned, I plan ahead.
Luis Bunuel

  • Karma: 36
2006. Április 6. 14:00, Csütörtök
Idézetet írta: santito
Idézet
Meg kíváncsi vagyok, lesz-e valami a szarvcsonkjával meg a jobb karjával

Lesz...  8-)
Lásd The Right Hand of Doom és a Box Full of Evil sztorikat...  8)

Valami ilyen "Hellboy és BPRD összes" zip-et torrenteltem le, abban haladok most egyelőre az alap sztorikkal. :) Most azon tépelődök, hogy sorban haladjak-e vagy ugorjak a 4.-re, amit most mondtál... :-D
A Watchmen pedig egyre jobban tetszik. És még a felénél sem vagyok. :)

  • Karma: 29
2006. Április 6. 14:38, Csütörtök
Haladj sorban, annál jobban fog tetszeni, amikor addig elnagyolt szálakat később kibontanak...
van például Abe eredet sztori is...

a Watchmen pedig nehezen emészthető, ámde felejthetetlen olvasmány... csak így tovább...
If you were to ask me if I'd ever had the bad luck to miss my daily cocktail, I'd have to say that I doubt it; where certain things are concerned, I plan ahead.
Luis Bunuel

 

anything