Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Hongkongi filmek  (Megtekintve 60550 alkalommal)

  • *
  • Karma: 82
2010. Június 17. 13:51, Csütörtök
Echoes of the Rainbow
Tulajdonképpen ezt a filmet úgy is fel lehet fogni, mint ha a hongkongi Always - Sunset on 3rd Street lenne, hiszen ugyanúgy a 60-as évekbe tehet egy kis kirándulást a néző, hasonló hangulatban. Annyi csak a különbség, hogy több a drámai rész benne és nem minden nehézség végződik csöpögősen rózsaszín fordulattal. A Simon Yam/Sandra Ng páros szenzációs együtt, több ilyen, komolyabb sztoriban is szívesen látnám őket. 4/5, érdemes rászánni az időt!

歲月神偷Echoes of the rainbow(HD)

  • No avatar
  • Karma: 4
2010. Június 21. 21:57, Hétfő
Wong Kar-Wai filmek az m2-n
http://comment.blog.hu/2010/06/21/wong_kar_wai_filmek_az_m2_n
Egyik kedvenc távol-keleti filmrendezőmnek szentel három éjszakát is az m2, méghozzá a három legszebb filmjét adják, úgyhogy itt az idő felzárkózni, ha valakinek még nincs kipipálva a neve.

  • Karma: 7
2010. Június 21. 22:08, Hétfő
Wong Kar-Wai filmek az m2-n
http://comment.blog.hu/2010/06/21/wong_kar_wai_filmek_az_m2_n
Egyik kedvenc távol-keleti filmrendezőmnek szentel három éjszakát is az m2, méghozzá a három legszebb filmjét adják, úgyhogy itt az idő felzárkózni, ha valakinek még nincs kipipálva a neve.
A Fallen Angels-t meglesem, az a kedvenc Wong Kar filmem, meg aztán a szinkronra is kíváncsi vagyok.

  • Karma: 7
2010. Június 25. 12:39, Péntek
A Future X-Cop után nagyon húztam a számot, hogy csinálhatott Wong Jing ekkora szart? A Beauty on Duty-val megmutatta ismét a "tehetségét", egy kegyetlen jó filmre sikeredett, már a maga kategóriájában, amiben persze 10/10 és mindazt hozza amit mondjuk a On His Majesty's Secret Service a saját műfajában hozott. A csajok meg nagyon ütősek.  :love

  • *
  • Karma: 82
2010. Június 26. 10:26, Szombat
A Future X-Cop után nagyon húztam a számot, hogy csinálhatott Wong Jing ekkora szart? A Beauty on Duty-val megmutatta ismét a "tehetségét", egy kegyetlen jó filmre sikeredett, már a maga kategóriájában, amiben persze 10/10 és mindazt hozza amit mondjuk a On His Majesty's Secret Service a saját műfajában hozott. A csajok meg nagyon ütősek.  :love

Beauty on Duty
Nem tudom, nekem valahogy annyira nem jött be. Megvoltak benne a tipikus Wong Jing poénok, helyenként valóban elég szórakoztató volt, helyenként viszont rettenetesen gyenge, ráadásul egy-két elem határozottan nem illett bele az összképbe (pl. a haláleset, meg a poén a végén is gyatra volt). Szerintem többet is ki lehetett volna hozni belőle. A csajok viszont valóban nagyon ütősek voltak.  :) 3/5

美麗密令 (HQ原裝預告) Beauty On Duty (Originial Trailer)

  • *
  • Karma: 82
2010. Június 26. 13:24, Szombat
Black Ransom
Az általában operatőrként dolgozó Venus Keung második rendezése ez Wong Jing szárnyai alatt a Bullet and Brain után. Meg kell hagyni, ez sokkal jobban sikerült, hiszen egy teljesen korrekt thrillert kapunk. A forgatókönyvet Wong Jing lapátolta össze, szerintem meglepően jó lett az is, bár az továbbra is látszik, hogy a drámai részek nem mennek neki és a nyomokban romantikát is tartalmazó jelenetek nyugodtan kimaradhattak volna. A stáb egyébként remek (Simon Yam szokás szerint zseniális, de a többiek, mint pl. Andy On, Michael Miu, Fala Chen is jók), az akciójelenetek hozzák a színvonalat, azaz röviden ez egy túl sok újat nem hozó, de a szokott kliséket jó csavarosan tálaló krimi lett. Soha rosszabbat, 3.5/5.

Black Ransom Trailer / 撕票风云 预告

  • Karma: 41
2010. Június 26. 14:41, Szombat
Ip Man 2: elég gyenge az elsőhöz képest, szinte nulla sztori van, semmi karakterfejlődés, izgalom, csak a sokadik fehér-ember vs. kínai büszkeség harc, legfeljebb a poénok jók az elején. Meg ez a szereplő-recycling is fura volt.. bár nem nagyon emlékeztem már az első részre.

Viszont legalább láttam Simon Yamt és Sammo Hungot élőben :)) (at NYAFF)

  • *
  • Karma: 82
2010. Július 18. 20:08, Vasárnap
Love in a Puff
Azt hittem, csak a japánok képesek agyament, első ránézésre abszolút érdektelen dolgokból nagy filmet csinálni, de Hongkong is kezd felzárkózni és ebben nem kis része van a fiatal, feltörekvő rendezők legjobbjának, Pang Ho-Cheung-nak. Tavaly Hongkongban is bevezették a dohányzásellenes törvényt, ráadásul a dohányárukra kivetett adók és járulékok mértéke is vagy 50%-kal emelkedett (mintha Magyarországon történt volna). Pang pedig egyszerűen ráállt arra, hogy bemutassa, mindez hogyan változtatta meg a helyi dohányosok életét és bizony úgy van vele, hogy helyes döntés volt, de nem azért, mert a nemdohányzók jól jártak, hanem azért, mert színesebb lett a dohányosok élete. Mindezt beleszőtte egy meglepően jól eltalált szerelmi történetbe, ami romantikusnak még véletlenül sem nevezhető, telerakta az egészet jó kis szabadszájú dialógusokkal (mintha csak Magyarországon forgatták volna), valamint itt-ott egész szexista gegekkel (ez is lehetne itthoni sajátosság) és a külföldiekkel kapcsolatos nem éppen politikailag korrekt szövegekkel (a pakisztáni pizzás csávó esete pl.). Egyszóval a film zseniális, eddig az idei legjobb HK produkció és azért írtam bele ennyiszer kis hazánkat, hogy ezzel is jelezzem, magyar ember számára is emészthető a sztori, így hátha kedvet kapnak néhányan ahhoz, hogy megnézzék. Miriam Yeung (szvsz az egyetlen ember a Földön, akinek jól áll ez a padlizsán hajszín) és az ezúttal Louis Koo-sra hangolt Shawn Yue már csak hab a tortán. 5/5, egy igazi kihagyhatatlan darab!

志明與春嬌 (原裝預告) Love In A Puff (Originial Trailer)

  • *
  • Karma: 82
2010. Július 24. 14:21, Szombat
Once A Gangster
Jónak ígérkező cast, a szokásos HK alapokon nyugvó kiindulópont, még a forgatókönyvírók között is jó nevek voltak, úgyhogy relatíve magas elvárásokkal ültem le megnézni a Lady Cop & Papa Crook és az Overheard rendezőjének új filmjét. Sajnos a végeredmény nagy csalódás, mert tulajdonképpen a hagyományos HK triádfilmek kliséit akarták kifigurázni, nyakon öntve a leghíresebb triádmozik emlékezetes jeleneteinek/figuráinak beemelésével, de valahogy az egész nem állt össze és személy szerint marhára untam az egészet. Vesszőparipám, de ne akarjon olyan ember vígjátékot forgatni, akinek ez nem megy és sajna Felix Chong nemhogy Pang Ho-Cheung-hoz, de még csak Patrick Kong-hoz és Wong Jing-hez sem mérhető ezen a téren. Nagy ritkán van egy-egy erőteljesebb geg, de ezeket leszámítva eléggé laposak az ötletek és a dumák, erőltetettek a fordulatok, még az sem menti meg a filmet, hogy újra együtt játszik Ekin Cheng és Jordan Chan. 2/5, hát nem ez az év filmje...

ONCE A GANGSTER 飛沙風中轉 TRAILER: IN AUSTRALIAN CINEMAS 20.05.2010

  • Karma: 7
2010. Július 24. 20:11, Szombat
Once A Gangster
Általam legjobban várt film az idei felhozatalból, ám marha nagy csalódás lett. Kezdjük ott hogy a trailer egy merőben más filmet mutat be a nézőnek, igazi Y&D stílusú triád filmet, marha jó jelenetekkel és zenével. Ezzel szemben kapok egy vígjátéknak mondott valamit, mivel egy nevettető jelenet sincs, szerintem marhára rosszul sikerült(talán a tégla erőltetett lebukásait lehet értékelni humorként). Mint ahogy Jordan Chen és Ekin Cheng szerepe is baromi rosszul sült el. Viszont ami bejött az a dizájn. Jó helyszínek, a fiatal gengszter tagok öltözéke nagyon eltalált, zenék nagyon jók, és van jó pár olyan jelenet amiből akár klasszikus is lehetett volna, ha komoly filmet készítenek belőle. na meg ha úgy nézem a filmet, hogy jaj nem azt kaptam amit vártam, talán még jónak is mondható valamennyire, de így 5/10. Gyakorlatilag a Monga lesöpri az asztalról.

  • *
  • Karma: 80
2010. Július 30. 18:32, Péntek
Jackie (nem) szereti a gyerekeket :)
Jackie Chan Hates Karate Kids
Támogassuk az ázsiai filmek magyarországi DVD kiadását! Ha tetszik egy film és megjelent idehaza, vedd meg! Én is így teszek. :))

  • *
  • Karma: 82
2010. Július 31. 17:06, Szombat
Jackie (nem) szereti a gyerekeket :)
Jackie Chan Hates Karate Kids

Debil. :)

Gallants
Igazából nem tudom hová tenni ezt a filmet, mert ha szigorúan nézem, nem jó, viszont abszolút kellemes, szórakoztató darab. A bakik valószínűleg a még kezdő rendezőpáros kezdeti botladozásainak eredményei (a tapasztaltabb muki nevéhez fűződik a Pye-Dog és a The Moss), ezeket leszámítva viszont egy tipikus kungfu komédiát kapunk, ami egy kicsit Stephen Chow hasonló próbálkozásaira (a gagyigyrek hogy válik kungfu hőssé), kicsit (kicsit jobban) pedig a réges régi Shaw Brothers cuccokra hajaznak, bár inkább afféle tisztelgésként. A sztori annyi, hogy két megöregedett kungu harcos (Bruce Leung, Chen Kuan Tai) várják, hogy a mesterük felébredjen a 30 éve tartó kómájából. Pechükre felébred és onnantól zűrök és humoros pillanatok jönnek szép sorban. Az akciójelenetek felemásak, a röhejesen begyorsítottak nem tetszettek, viszont voltak köztük szépen összerakottak is. A humor nagyon visszafogott volt, viszont egyik kedvencem, a törpe Teddy Robin Kwan játsza a magához tért öreget, talán ő a legjobb az egészben. Az iMDB-n istenítették a filmet, tulajdonképpen értem is, hogy miért (a két régi sztár, meg a mai popsztárok érdekes elegyet alkotnak), de nálam max. egy 4/5-re jó. Ha egy kicsit erőteljesebb sztorit kerekítettek volna belőle (amit ugye egyébként egy kungfu filmnél nem volna szabad hibaként felhozni), jobb lett volna, viszont a nagy dérrel-dúrral beharangozott filmeket (Yip Man 2, True Legend) veri.

【打擂台】GALLANTS TRAILER

  • *
  • Karma: 82
2010. Augusztus 20. 21:16, Péntek
Ip Man: The Legend is Born
Úgy látszik, hogy mióta Donnie Yen megtestesítette Ip Man-t, azóta hatalmas mánia tört ki Bruce Lee mesterének személye körül, szép sorban jönnek a filmek, amik egyre inkább afféle chinese superhero-ként ábrázolják. Ez a film tulajdonképpen az előzményeit mutatja be mindannak, amit Donnie-ék összehoztak, hiszen még a mester Fushan-i életét dolgozza fel, igencsak fiktívnek látszó és jócskán kiszínezett sztorival. És ez így jó. A rendezést a tisztes iparos, Herman Yau vállalta magára, akinek a kisujjában van, hogy mit is szeret nézni a kínai néző, így aztán bőséges mennyiségben élvezhetjük a látványos wing chun show-t, amit tulajdonképpen csak a záró nagyjelenetben árnyékol be a túlzásba vitt huzaltechnika. A forgatókönyvet az eddig leginkább vígjátékokban és romantikában utazó Erica Lee követte el, érdekes módon pont a humor és a szerelmi szál a leggyengébb a sztoriban. A színészek között egyrészt ott vannak a rutinos, öreg rókák (Sammo, Yuen Biao, Lam Suet, stb.), másrészt a Donnie féle Ip Man-ban már kisebb-nagyobb szerepekben feltűnő emberkék (To Yu-Hang, Fan Siu-Wong), a legjobb pedig egyértelműen az az egészben, hogy Sammo és Yuen Biao is megvív egymással, nem is akárhogy. Nincs annyira komolyan véve, mint Donnie-ék átirata, de minden benne van, ami egy jól eltalált kungfu filmhez szükséges és ami még lényeg, NINCS A VÉGÉN TOURNAMENT!!! Sajna az iMDB-n nem láttam, hogy tervben van-e a folytatása, de én Herman Yau helyében lazán vinném tovább a sztorit, ilyen időbeli ugrásokkal akár 5 részesre is meg lehetne csinálni. Ja és közben még Wong Kar-Wai átirata is várható, meg Donnie-ék is gyártják majd a következő részt, úgyhogy Ip Man-ból nem lesz hiány továbbra sem. 3.5/5, paradox módon veri Donnie-ék 2. részét.

The Legend is Born: Ip Man movie trailer | Wing Chun Orange County

  • Karma: 41
2010. Augusztus 21. 02:36, Szombat
és ebben az ip manben "valódi" harcművész játszik (ki?) vagy csak úgy csinálnak? elég tenyérbemászó, nyálas feje van a f*szinak, persze, lehet, hogy az élő YM se volt jóképű..

  • *
  • Karma: 82
2010. Augusztus 21. 09:04, Szombat
és ebben az ip manben "valódi" harcművész játszik (ki?) vagy csak úgy csinálnak? elég tenyérbemászó, nyálas feje van a f*szinak, persze, lehet, hogy az élő YM se volt jóképű..

Állítólag valami világbajnok, a Donnie félékben is játszott. Színésznek nem nagy szám, de a bunyókban jó volt.