Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Tajvani filmek  (Megtekintve 2894 alkalommal)

  • *
  • Karma: 82
2010. Október 30. 20:21, Szombat
Taipei Exchanges
Fura ez a film, mert úgy varázsolja el a nézőt, hogy tulajdonképpen semmi extra nincs benne. Egy kis kávéház áll a történet középpontjában, amit két nővér üzemeltet, teljesen más habitussal, de érdekes módon remekül kiegészítve egymást. Egyikük kitalálja a címben is szereplő barterosdit, aminek nem az lesz a végeredménye, amire számítanak. A fő szál és a röpke melléktörténetek jópofák, egyáltalán nem megszokottak, hangulatot pedig nagyon jól eltalálták, kicsit révedezős, amit csak néha tör meg a két nővér mamájának az észosztása. Külön jó pont, hogy sikerült a már befutott (és a Blue Gate Crossing óta a kedvenceink közé tartozó) Kwai Lun Mei mellé egy alteregót találni Lin Zaizai személyében, így még inkább hihetőnek tűnik a két nővér meséje. Ha minden tajvani film hozná ezt a színvonalat, nem maradnának ennyire árnyékban Hongkong mögött, a kungfu sztárokat és a dübörgő akciókat ezúttal sikerült egy remek alapötlettel és jó hangulattal elhomályosítani. 4.5/5, kicsit lassú volt, de végig lekötött!

Taipei Exchange Trailer

  • *
  • Karma: 82
2010. Október 30. 22:17, Szombat
Au Revoir Taipei
Még egy könnyed, aranyos film Tajvanról, ami a Taipei Exchanges-szel szemben a város éjszakai életébe enged egy kis betekintést. Az elsőfilmes rendező, bizonyos Arvin Chen jó érzékkel kutyulta össze a romantikus (tini)vígjátékot a gengszteres vígjátékkal, a tempót pedig lelassította, hogy egyrészt több idő legyen megismerni a várost, másrészt hogy az egész hangulata a könnyedség mellett még egy kicsit álomszerű is legyen. A romantikus és a gengszteres szál önmagában nem volna nagy sas, de a stílusos poénokkal (pl. mindenki valami ultragagyi sorozatot néz a tévében) és a sok lökött szereplővel (főleg a narancssárga öltönyös idiótákra gondolok itt, de a főszereplő srác bamba haverja se semmi) hamar belopja magát a sztori a néző szívébe. Egy elsőfilmes rendezőtől kifejezetten jó próbálkozás, tulajdonképpen csak annyi baj van vele, hogy valószínűleg nem lesz egy túl emlékezetes darab, könnyen felejthető. Akinek viszont tetszett pl. a tavalyi One Night in Supermarket, az ezt se hagyja ki. 4/5, jó kis tajvani film ez is!

Au Revoir Taipei trailer ~ English Subtitles ~ 一頁台北

  • *
  • Karma: 82
2010. November 7. 09:34, Vasárnap
One Day
Nagyon jó az idei tajvani filmfelhozatal, úgy látszik, egyre komolyabban kell venni őket is HK mellett. A One Day-ben ráadásul már nem csak a sztori, hanem a technikai kivitelezés is látványos, bár hozzá kell tenni, hogy szerencsére nem a CG használatán van a hangsúly. A sztori látszólag egy sima romantikus izé egy kompon dolgozó lány és a kompon utazó katona között, de elég hamar kiderül, hogy egyáltalán nem csak ennyiről van szó, ebben pedig nagyon nagy szerepe van egy indiai mukinak és az álmoknak is. A sztoriban egyetlen dolog nem tetszett csak, az egyik (tragikus) fordulat akkora klisé, hogy beleremeg a ház. Ezt leszámítva azonban minden klappol, a hangulat remek, ezúttal nem véletlenül álomszerű, a sztori érdekes, szóval mindenképp megéri megnézni! 4/5

《有一天》HD 高畫質預告 One Day Trailer (w English Subtitles) (HD Quality)

  • Karma: 7
2010. November 11. 10:15, Csütörtök
Taipei Exchanges rohadt jó film lett, egyszerű, de jó hangulattal, képekkel és csak jó volt nézni a képernyőt. One Day már annyira nem tetszett, leginkább a történet miatt, és bár másfél órás volt inkább tűnt az egész fél órásnak, a jelenetek túl rövidek voltak, sokszor nem történt semmi érdemleges, ez a két idősík, vagyis az álom sem nyerte el a tetszésem, viszont a kiscsaj annál inkább.  :love
Az Au Revoir Taipei-t meg amióta megnéztem, szerintem már több mint egy hónapja, azóta hallgatom a zenéjét, baromi jó!

Most így felbátorodva, végignéztem milyen tajvani filmek vannak fent, írtam egy listát, hogy majd miket nézek meg, annyira sokat úgysem láttam még. Ami nagyon felkeltette az érdeklődésem az a Rebels of the Neon God, és 1-2 tini film.