Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma! A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

Szerző Téma: Japán filmek  (Megtekintve 66208 alkalommal)

• No avatar
  • *
2006. Május 5. 16:53, Péntek
Idézetet írta: Ramiz
Ezt én is így látom. A gyász nagyon önző. Az én temetésemen lágy jazz fog szólni és Unicumot fognak osztani azoknak, akik koccintani akarnak egyet az emlékemre, mert virágokat és sírást nem engedek meg. :)

Jaja... Én kiadtam már, hogy esetleges elhalálozásom esetén milyen zenét kérek (japán jazz  8) ), illetve hogy legalább olyan buli legyen a halotti torom, mintha én is ott lennék. Sírás kizárt, mert azt utálom.  :-D A képregénygyűjteményem, illetve a dvd-im el lesznek mellém temetve, úgyhogy, ami tetszik, azt ne szégyeljétek elkérni, amíg van rá lehetőség :D

Visszatérve, ezt a Funeralt mindenképpen nézzétek meg! Most jön a Tampopo, az egy évvel később készült. Alig tudom kivárni.

2006. Május 25. 03:01, Csütörtök
Monday

Ez nagyon jó film, Sabu fanoknak, az alkohol híveinek és mindenkinek ajánlom, majd írok róla ismertetőt, ha lesz erőm.

Blood And Bones

Olyan filmről, ami nem tetszett, nem merek semmit írni ("biztos csak én vagyok hü1ye 1ahó, amiért nem élveztem ebben a filmben a művészi szépséget"), olyanról meg, amit nem néztem végig, nem is szabad (másfél órát bírtam és még hátra volt majdnem egy egész). Mindenesetre nekem több síkon is befuccsolt ez a film, szerintem érdemes elkerülni (aztán lehet, hogy valójában mégsem az, ki tudja).

• No avatar
  • *
2006. Május 25. 09:30, Csütörtök
Monday

Ez nagyon jó film, Sabu fanoknak, az alkohol híveinek és mindenkinek ajánlom, majd írok róla ismertetőt, ha lesz erőm.

Blood And Bones

Olyan filmről, ami nem tetszett, nem merek semmit írni ("biztos csak én vagyok hü1ye 1ahó, amiért nem élveztem ebben a filmben a művészi szépséget"), olyanról meg, amit nem néztem végig, nem is szabad (másfél órát bírtam és még hátra volt majdnem egy egész). Mindenesetre nekem több síkon is befuccsolt ez a film, szerintem érdemes elkerülni (aztán lehet, hogy valójában mégsem az, ki tudja).

Ez több okból is érdekes hozzászólás. Pont tegnap néztem én is a Monday-t és ha nem nézem végig, nyílván úgy nyilatkozom most róla, mint te a Blood and Bones-ról. Több, mint a fele, önmagában nem sok értékkel bír. Kicsit ad-hoc jelleggel forgatott film, de összességében tényleg jó. Emellettt azért kiváncsi lennék azokra a síkokra a Blood and Bones-szal, mert ez így nem túl fair a filmmel szemben.

2006. Május 25. 10:33, Csütörtök
Idézetet írta: Manu
Ez több okból is érdekes hozzászólás. Pont tegnap néztem én is a Monday-t és ha nem nézem végig, nyílván úgy nyilatkozom most róla, mint te a Blood and Bones-ról. Több, mint a fele, önmagában nem sok értékkel bír. Kicsit ad-hoc jelleggel forgatott film, de összességében tényleg jó. Emellettt azért kiváncsi lennék azokra a síkokra a Blood and Bones-szal, mert ez így nem túl fair a filmmel szemben.

Nem tudom, hogy nyilatkoztál volna a Monday-ről, ha nem nézed végig, nekem speciel az elejétől fogva végig tetszett, viszont a B&B végig egyáltalán nem. Csak azért meg, hogy elmondhassam, hogy nem tetszett, nem akartam végignézni, annyira azért nem érdekel, hogy másoknak mennyire fontos a véleményem... 8-)
Történelmi, történeti és az előadás stílusát illető "síkon" is elégedetlen voltam vele.

• No avatar
  • *
2006. Május 25. 16:48, Csütörtök
...annyira azért nem érdekel, hogy másoknak mennyire fontos a véleményem... 8-)

köszi a mások nevében

:box:

• *
2006. Május 25. 18:53, Csütörtök
Monday

Blood And Bones

Én csak a Monday-t láttam, de az nagyon tetszett. :) Próbáltam terjeszteni nem ázsiafilmfanok között is, de az illető nem nyilatkozott róla túl pozitívan (pedig vedel, mint állat  8) ). A másik "áldozatomnak" tetszett a film, csak az volt a megjegyzése, hogy nagyon lassú...

2006. Május 25. 20:18, Csütörtök

köszi a mások nevében

szerintem ebben a felfogásban semmi rossz nincs. sőt... 8)

2006. Május 25. 22:10, Csütörtök
köszi a mások nevében :box:

Gondolj bele abba, hogy mit mondtam, és vajon mit gondoltam. (Segítek: nem sértegetni akartam úgy globálisan az egész világot, sőt, senkit nem akartam sértegetni.) Aztán bíráld felül a megjegyzésedet.  :samurai:  ;)
(Megj.: nem azt írtam, hogy mások véleménye nem érdekel, ha esetleg csak egy félreolvasásról lenne szó.)

"Megfejtés":
Mit érnék vele, ha azon aggódnék, hogy mások mit gondolnak a véleményemről és hogy mennyire tartják fontosnak? Elbizonytalanodnék, elveszteném a hitemet magamban, elveszteném a saját utamat, helyette másokhoz próbálnék hasonlítani, lenyesegetnék magamból, ahol kilógok az aktuális "ideál" (nem feltétlenül, sőt általában nem igazi személy, hanem inkább valamiféle sablon vagy archetípus) formája alól... Ez helytelen út. De hát mit magyarázom ezt éppen neked, aki éppen annyira nem szeret "beállni a tömegbe" (és azt sem, ha a tömeg csak később állt köré, de mégis benne kell állnia), aki éppen annyira ragaszkodik a saját szokásaihoz, ízléseihez, véleményeihez...

edit: utálok mentegetőzni, úgyhogy ezt sem annak a szellemében írtam, de remélem érted mire gondolok itt fent ebben a kis agymenésben. :P

2006. Május 25. 22:53, Csütörtök
Idézetet írta: arnold

köszi a mások nevében

A monday nekem is nagyon bejött sőt a kedvec filmjeim egyikévé vált
egyébként nem kell ezt a ramiz beszólást nagyon felfujni azért az embernek egy filmről hamar eldöl a véleménye hogy ez most jó-e érdemes-e végignézni vagy szar-e
mert pl. nekem is volt olyan hogy elkezdtem egy filmet s egyszerüen annyira szarnak találtam hogy nem volt érdemes végig néznem
s az meg hogy ugy vélekedik ahogy ezzel semmi gond nincs szerintem ramiz is ugy van hogy akit igazán fontosnak tart az életében azért annál számít az hogy mit gondol a véleményéről és ő is ad a másikéra akikkel meg nincs ennyire bizalmas kapcsolatba hát egyet kell értenem ramizzal

2006. Május 25. 23:56, Csütörtök
Idézetet írta: GaboJa
Idézetet írta: arnold

köszi a mások nevében

A monday nekem is nagyon bejött sőt a kedvec filmjeim egyikévé vált
egyébként nem kell ezt a ramiz beszólást nagyon felfujni azért az embernek egy filmről hamar eldöl a véleménye hogy ez most jó-e érdemes-e végignézni vagy szar-e
mert pl. nekem is volt olyan hogy elkezdtem egy filmet s egyszerüen annyira szarnak találtam hogy nem volt érdemes végig néznem
s az meg hogy ugy vélekedik ahogy ezzel semmi gond nincs szerintem ramiz is ugy van hogy akit igazán fontosnak tart az életében azért annál számít az hogy mit gondol a véleményéről és ő is ad a másikéra akikkel meg nincs ennyire bizalmas kapcsolatba hát egyet kell értenem ramizzal

ez így van, bár vannak emberek, akik nem tudják elviselni, hogyha az általuk imádott személyeket/dolgokat szidják, de az legyen az ő bajuk.

2006. Május 26. 00:31, Péntek
Ok, köszi a bátorítást. 8-)

• No avatar
  • *
2006. Május 26. 09:39, Péntek
...

Hurray! Let's fight! :-D

Sztem te értesz félre... Azt nyilván tudod, h számomra fontos a véleményed, ezért örülök, ha megtisztelsz vele. Persze nem azzal, hogy ez a film, anime vagy zene vagy akármi xar és kész, ne nézze meg senki, és akinek ez nem tetszik, az forduljon föl. Lehet, hogy naív vagyok, vagy túl szenzitív, de egy indoklás jól esett volna, lévén tudod, hogy nekem tetszett, de így nincs mire reflektálnom. Így csak annyit tudok mondani, hogy a Blood and Bones igenis jó (... denem - deigen - denem - deigen, mert én végignéztem és tudom - akkor én meg hívom apukámat és megver). Ennél azért többet is tudsz, bármennyire is vagy "koki".  Azon viszont csodálkozom, hogy ezt nekem kell elmagyarázni.
Persze felőlem írogathatunk félig megnézett filmekről lehúzó véleményeket indoklás nélkül...  8)

Lehet ez éles volt, de nem neheztelek meg nem vagyok megsértődve vagy ilyesmi :) Csak egy kis vita. Legalább van élet ;)

2006. Május 26. 10:49, Péntek
Értem, hogy pontosan erre gondoltál, amikor fent azt írtad, amire reagáltam stb, DE: én nem akartam lehúzós véleményt írni, pont azért, mert ez egy tipikusan "ha-nem-tetszik-bunkó-vagy" film (művészkedős, történelmi vonatkozásai vannak és még Kitano is játszik benne). Csak leírtam a véleményem, végül is erre való a fórum. :) De nem szeretnék én SE fightot, élőben majd megbeszéljük, ott szerintem kevésbé értjük egymást félre általában.

2006. Május 27. 19:25, Szombat
Eszembe jutott egy kérdés: a japánoknál miért nincs olyan kategória/stílus, hogy "akció"? Vannak jakuzafilmek, de azokban sincs hosszas lövöldözés. Vannak ilyen elborult Returner-szerű sci-fi-komédiák, vannak drámák, ahol lelőnek pár embert... de nincs meg az a tipikus akciófilm kategória, ami a franciáknál meg a németeknél meg az amerikaiaknál stb megvan: ahol a főhős nem hal meg, a nője esetleg, a haverja biztos, tárazni nem kell, csak lőni, minden felrobban, amit eltalálnak stb.

• No avatar
  • *
2006. Május 27. 19:48, Szombat
Eszembe jutott egy kérdés: a japánoknál miért nincs olyan kategória/stílus, hogy "akció"? Vannak jakuzafilmek, de azokban sincs hosszas lövöldözés. Vannak ilyen elborult Returner-szerű sci-fi-komédiák, vannak drámák, ahol lelőnek pár embert... de nincs meg az a tipikus akciófilm kategória, ami a franciáknál meg a németeknél meg az amerikaiaknál stb megvan: ahol a főhős nem hal meg, a nője esetleg, a haverja biztos, tárazni nem kell, csak lőni, minden felrobban, amit eltalálnak stb.

Nyilván, mert ezt a hongkongiaktól tömegesen kapják. Romantikus komédiájuk, meg drámájuk sincs olyan sok, mert az meg koreából jön. Belőtték maguknak a még kiaknázatlan területet, így jött létre Tetsuo, Godzilla, Hanzo meg ööö... Miike úgy általában :) Tehát minden más...